Moestuin update maart 2022 + Miepie heeft een ei gelegd

Moestuin update maart 2022 + Miepie heeft een ei gelegd

Het is alweer eind maart en dat betekent dat ik weer een nieuwe moestuin update heb voor jullie. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s zien hoe mijn moestuin er nu uitziet. En Miepie, één van de drie kippen heeft een ei gelegd! Hoe leuk is dat?!

Filmpje Moestuin update maart 2022

Moestuin update in foto’s

Moestuin update maart 2022 + Miepie heeft een ei gelegd

Moestuin update maart 2022 + Miepie heeft een ei gelegd

Moestuin update maart 2022 + Miepie heeft een ei gelegd

Aan de ene kant van ons dakterras heb ik de Makkelijke Moestuin Mini’s staan. Hierin staan de volgende plantjes:

 • Ui
 • Rucola
 • Knoflook

De rucola heb ik helemaal gesnoeid, zodat het opnieuw kan groeien. En de ui en knoflook heb ik een tijdje geleden opnieuw erin geplaatst. En ik heb nog nieuwe ui in een mini geplaatst. Deze groeien ook enorm goed. Mijn aardbeienplantje doet het ook enorm goed.

Van mijn ouders heb ik vorig jaar een mooi klein appelboompje en een bessenstruikje gekregen. Beide staan al mooi in bloei.

Moestuin update maart 2022 + Miepie heeft een ei gelegd

In de metertuin heb ik nu een aantal vakken met het volgende:

 • Rode bietjes
 • Wintererwt
 • Rucola
 • Spinazie
 • Wintererwt
 • Wortels

De rode bietjes groeien inmiddels alweer. Mijn spinazie heb ik al wat van gegeten en we hebben wat aan de kipjes gegeven. Ook de wortelen hebben we eruit gehaald, deze groeiden niet meer. Het loof hebben we aan de kipjes gegeven en de worteltjes heeft Thomas gekregen. We hebben inmiddels weer nieuwe wortels gezaaid. De wintererwt en rucola doen het beide erg goed. Ik heb wel opnieuw wintererwt gezaaid op de plekken waar ze niet naar boven zijn gekomen.

Nieuwe zaden komen al uit

Begin februari heb ik verschillende zaden gezaaid, namelijk het volgende:

 • Big red – Een zoete paprika
 • Corbaci – Een niet zo’n hele hete paprika
 • Cow Horn – Een medium hete cayenne achtige chilipeper
 • Dulce de Espana – Een zoete paprika
 • Golden California Wonder – Een zoete gele paprika
 • Jalapeno – Een hete chilipeper
 • King of the North – Een rode paprika die het ook goed doet in koele zomers
 • Madam Jeanette – Een gele Chilipeper
 • Orange Horizon – Een oranje Paprika
 • Cayenne Long Slim – Cayennepeper, die heb ik gratis gekregen
 • Bladpeterselie
 • Salie
 • Rozemarijn
 • Wintertijm

Steeds meer zaden komen uit, ik heb ook een aantal plantjes opnieuw gezaaid omdat ze niet uitkwamen.

Ik heb nu ook sla, oregano, munt, bieslook en balkontomaat gezaaid. De sla en basilicum komen al uit.

Ennnn onze Miepie heeft al een ei gelegd. Super leuk!! We moeten nog wachten totdat de andere twee ook eieren gaan leggen, maar echt super leuk dat Miepie al een ei heeft gelegd.

Dit is de status van mijn moestuin op dit moment. Ik heb een map vol met stappenplannen hoe je bepaalde groenten moet gaan zaaien en wanneer je dit het beste kunt doen. Ik laat in april weer zien hoe mijn moestuin eruit ziet en hoe mijn pepers, paprika’s en de kruiden eruit zien.

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: