Projecten die we dit jaar willen uitvoeren in ons huis

Projecten die we dit jaar willen uitvoeren in ons huis - Traprenovatie

Op mijn blog heb ik het vaker gehad over verhuizen en over projecten die we willen uitvoeren. Dit jaar willen we dan ook echt aan de slag. Op dit moment is verhuizen geen optie, er staat weinig te koop of de prijzen zijn enorm hoog. In dit artikel vertel ik meer over de projecten die we willen uitvoeren dit jaar, zoals zonnepanelen aanleggen en een traprenovatie.

Traprenovatie

In onze woonkamer hebben wij een open trap naar de eerste verdieping waar onze slaapkamers en douche zijn. Graag zouden we een traprenovatie willen uitvoeren. We willen namelijk een dichte trap hebben, een leuning eraan en ook onze trap weer helemaal verven. Toen we in ons huis kwamen wonen, was de trap ook helemaal geel. We hebben toen de trap wit geschilderd, maar hier en daar bladdert de verf eraf. De trap zou dus helemaal vernieuwd moeten worden. We zouden dan ook graag een specialist willen inhuren, zodat de trap door een expert kan worden vernieuwd. We zullen eerst voor de traprenovatie kosten een offerte moeten opvragen. We willen ook halve maantjes op onze trap, dus we moeten ook even kijken welke maantjes we nu erop willen hebben nadat de trap helemaal geschilderd is. En wellicht kan de specialist ons nog meer traprenovatie tips geven. Ik wil namelijk ook graag weten hoe we een leuning eraan kunnen maken als we de trap toch open gaan houden. Of hoe we de trap nog veiliger kunnen gaan maken. Ik ben hier wel enorm benieuwd naar. Ik kan niet wachten totdat onze trap helemaal vernieuwd is.

Zonnepanelen

Projecten die we dit jaar willen uitvoeren in ons huis - Zonnepanelen

Op mijn blog heb ik het vaker gehad over zonnepanelen. We zitten er al enorm lang over na te denken om zonnepanelen te plaatsen. Wij hebben namelijk zelf een gedeelte van het dak op het zuiden, dus echt ideaal voor zonnepanelen. Er valt enorm veel zonlicht op ons dak, we hebben totaal geen bomen in de weg staan. Het is ook vaak heet op ons dakterras, dus ik weet zeker dat we veel opbrengst kunnen krijgen van zonnepanelen. We hebben inmiddels al een webinar over zonnepanelen (werd door onze gemeente georganiseerd) gevolgd afgelopen maandag. Dit was echt super interessant en er komt nu ook iemand langs voor persoonlijk advies.

Dak isoleren en pannendak eventueel vernieuwen

Ons dak is helaas niet geïsoleerd. We willen dit jaar dan ook ons dak laten isoleren en ook eventueel ons pannendak vernieuwen. Dit scheelt natuurlijk enorm veel in stookkosten. Natuurlijk zullen we dit dan moeten doen voordat we de zonnepanelen gaan laten plaatsen.

Voordeur en kozijnen van kunststof

In ons huis hebben wij nog een houten deur en onze voorraam is een raam met een voorzetraam met houten kozijnen. Toen we in dit huis kwamen wonen, hebben wij boven alles laten vernieuwen. We hebben nu boven wel alles kunststof, maar beneden dus nog niet. Daarnaast tocht het best bij onze voordeur. We willen dan ook alles laten vernieuwen, zodat alles kunststof is. Ook scheelt dit enorm in onderhoud.

Airco laten plaatsen

Projecten die we dit jaar willen uitvoeren in ons huis - Airco

Boven onze trap hebben wij een soort luchtontvochtiger, maar die is erg oud en werkt ook niet zo goed meer. We willen dan ook een airco hebben in ons huis, want het kan hier echt warm worden als het buiten rond de 25-30 graden is. Vooral op de slaapkamers is het enorm warm in de zomer, het kan echt wel rond de 33 graden worden. Het zou voor ons echt mooi zijn als we een airco kunnen plaatsten op de plaats van de luchtontvochtiger.

CV ketel naar zolder plaatsen

Op onze slaapkamer hebben wij onze CV ketel hangen in een kastje. Maar om meer ruimte te krijgen, willen we graag onze CV ketel naar zolder plaatsen. We willen iemand laten inschakelen om te kijken of dit überhaupt mogelijk is en natuurlijk wat de kosten hiervoor zullen zijn. Zo kan dit kastje weg en hebben we meer ruimte op onze slaapkamer.

Muren sauzen

Toen we in ons huisje kwamen wonen, hebben we alle muren en plafonds wit gemaakt. We hebben helaas ook een aantal keer lekkages gehad, waardoor we een aantal vlekken en strepen op onze muren en plafonds hebben. Ook hebben we een aantal scheurtjes in de muren. We willen graag alle muren en plafonds weer helemaal mooi maken. Er komt dan ook iemand langs om hier naar te kijken en een offerte op te maken.

Ons dakterras opknappen

Ons dakterras willen we ook helemaal opknappen en mooier maken. We hebben inmiddels al steentjes rondom onze dakkoepel geplaatst en we hebben ook kippen op ons dakterras. We willen nu nog een pergola hebben, aangezien we op de plek waar onze parasol stond nu kippen hebben staan. De parasol was ook niet goed meer, dus we willen nu graag een pergola hebben. Ook willen we onze gevel weer mooi maken en laten schilderen.

Welke dingen worden al in gang gezet?

Zoals ik al zei hebben we een webinar gehad over de zonnepanelen. Aankomende week komt dan ook iemand langs voor persoonlijk advies en om eventueel een offerte op te maken. Ik ben hier enorm benieuwd naar! Daarnaast komt er ook iemand langs door ons dak, om te kijken hoe we het kunnen isoleren en of er nieuwe dakpannen op moeten en daar wordt ook een offerte voor gemaakt. Ook komt er iemand langs voor de muren en voor de CV ketel. We hebben ook iemand gemaild over om te kijken of we onze overwaarde van het huis kunnen gebruiken om het een en ander op te knappen. We zouden namelijk ook graag onze keuken en badkamer willen vernieuwen. Hier krijgen we hopelijk snel antwoord op.

Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte hoe alles verloopt en laat ik ook de resultaten zien. Ik ben enorm benieuwd naar alle offertes en de resultaten!

Wil jij ook graag nog iets aan jouw huis laten verbouwen of iets vernieuwen?


Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: