Sparen update oktober, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Sparen update oktober, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn Spaarplannen en sparen voor verschillende doelen. Elke maand ga ik een sparen update plaatsen. In dit artikel laat ik zien hoeveel we in totaal gespaard hebben. Daarnaast heb ik voor jullie ook nog eens een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Hoe verliep het sparen de afgelopen tijd

Afgelopen maand hebben we niet gespaard, we hadden een aantal rekeningen (zoals voor onze auto), waardoor we niet konden sparen. Ik heb dan ook vorige maand geen artikel geplaatst, want er was niks veranderd qua spaardoelen. Maar deze maand hebben wel weer voor een aantal doelen kunnen sparen. Hieronder laat ik zien hoe ver we nu zijn met elk spaardoel.

Sparen update:

Sparen update oktober, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Elke maand ga ik dus een sparen update plaatsen. Hoe verloopt mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten.

In januari zijn we begonnen met het noodfonds en we hadden al behoorlijk wat geld in het noodfonds zitten. Helaas kregen we een aantal onverwachte rekeningen, waardoor we geld van het noodfonds moesten gebruiken. Maar daarna konden we wel weer gaan sparen. We hebben nu 325 Euro in het noodfonds zitten. We hebben gelukkig nu weer kunnen sparen voor het noodfonds en daar ben ik echt blij om. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

Eindelijk hebben we een vakantie geboekt en we gaan een lang weekend naar Center Parcs, heerlijk!! We hebben dus al de boeking zelf betaald en het geld van de vakantiepot gebruikt. Maar ik heb ook weer wat geld gespaard, zodat we tijdens de vakantie ook leuke dingen kunnen doen. In totaal zit er nu 100 Euro in de pot voor een de vakantie.

Silhouette Cameo

Het lijkt mij namelijk zo ontzettend gaaf om eigen stickers te ontwerpen. Ik wil namelijk ook mijn eigen ontworpen stickers gaan verkopen voor bijvoorbeeld in een Bullet Journal. Nu een aantal klanten geld hebben betaald, kon ik ook geld sparen voor dit doel. In totaal heb ik 250 Euro in de pot voor een Silhouette Cameo. Ik ben er dus bijna!

Kleding

Ik ben blij dat we elke keer weer een potje hebben voor kleding. Ik heb wel eens nieuwe jeans nodig, zoals ook afgelopen maand. Hier kon ik dus mooi gebruik maken van het kledingpotje. Maar we hebben ook weer gespaard voor kleding. In totaal hebben we nu 50 Euro in de pot voor kleding.

Thomas

Thomas groeit best hard, dus moesten we weer nieuwe kleding voor Thomas kopen. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer geld sparen. In totaal hebben we nu 130 Euro op Thomas zijn rekening staan. Ik verzamel ook oude kleding van Thomas om weer te verkopen en het geld op zijn rekening te zetten.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin dit jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen:

Inkomsten via een blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In september 2018 heb ik 1.062,55 Euro verdiend (+ 117 Euro aan barterdeals) met mijn blog en bedrijf.

Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Nog meer spaartips!

Een tijdje geleden schreef ik ook nog een uitgebreid artikel met 25 manieren om geld te besparen + GRATIS checklist met 25 extra bespaartips!. Neem hier zeker eens een kijkje en download ook de gratis checklist. Zo kan je geld besparen en het geld dus gebruiken voor jouw verschillende spaardoelen!

Hieronder heb ik nog een aantal spaartips geplaatst:

  • Heb je een kindje en is je kindje uit kleding gegroeid? Maak dan pakketjes van de oude kleding per maat en verkoop deze via Marktplaats of een ander verkooppunt. Mensen zijn vaak op zoek naar een bepaalde maat, dan zijn pakketjes met veel kleding dus perfect om te verkopen.
  • Denk je eraan om fastfood te kopen? Doe het dan niet, zet het geld wat je kwijt zal zijn aan fastfood op de spaarrekening en maak een gezond maaltijdje. Dit scheelt enorm veel geld en je spaart dus ook echt!
  • Stop al je kleingeld in een spaarpot en geef dit geld ook niet uit.
  • Kijk of je kan besparen op boodschappen. Neem bijvoorbeeld verse melk in plaats van houdbare melk. Dit is een stuk goedkoper en kan je dus veel besparen op jaarbasis.
  • Het wordt nu weer wat kouder. Doe extra dikke kleding aan en eventueel sloffen en laat de verwarming uit. Natuurlijk als het echt te koud wordt, is het verstandig om de verwarming aan te doen. Maar probeer het zo lang mogelijk uit te stellen. Gebruik eventueel een kruik of waxinelichtjes om het iets op te warmen.

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: