Sparen update juni, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn Spaarplannen en sparen voor verschillende doelen. Elke maand ga ik een sparen update plaatsen. In dit artikel laat ik zien hoeveel we in totaal gespaard hebben. Daarnaast heb ik voor jullie ook nog eens een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Sparen update:

Sparen update juni, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Elke maand ga ik dus een sparen update plaatsen. Hoe verloopt mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten.

In januari zijn we begonnen met het noodfonds en we hadden al behoorlijk wat geld in het noodfonds zitten. Helaas kregen we een aantal onverwachte rekeningen, waardoor we geld van het noodfonds moesten gebruiken. Maar daarna konden we wel weer gaan sparen. We hebben nu 450 Euro in het noodfonds zitten. We hebben gelukkig nu weer kunnen sparen voor het noodfonds en daar ben ik echt blij om.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

We hebben ook weer gespaard voor onze vakantie. In totaal zit er nu 360 Euro in de pot voor een grote vakantie. We zijn nu ook aan het oriënteren waar we naar toe willen op vakantie.

Silhouette Cameo

Het lijkt mij namelijk zo ontzettend gaaf om eigen stickers te ontwerpen. Ik wil namelijk ook mijn eigen ontworpen stickers gaan verkopen voor bijvoorbeeld in een Bullet Journal. Nu een aantal klanten geld hebben betaald, kon ik ook geld sparen voor dit doel. In totaal heb ik 125 Euro in de pot voor een Silhouette Cameo.

Kleding

We hebben afgelopen maand nieuwe kleding gekocht, dus hebben we wat geld van dit potje gebruikt. In totaal hebben we nu 12 Euro in de pot voor kleding

Thomas

Ook voor Thomas had ik weer wat gespaard, maar we hebben ook wat dingen voor hem gekocht, die bedragen gaan ook weer hiervan af. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer veel geld sparen. In totaal hebben we nu 198 Euro op Thomas zijn rekening staan. Volgende maand krijgen we ook weer kinderbijslag en dat gaat weer naar zijn rekening.

Overig

In mijn nieuwe Bullet Journal heb ik nu ook een extra vak erbij gezet met “Overig”. Hier wil ik geld opzetten voor andere dingen waar we voor willen sparen. We hebben natuurlijk veel meer geld op onze spaarrekening, maar zodra we dus voor andere specifieke dingen willen sparen, dan zet ik dit bij overig neer.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin dit jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen:

Inkomsten via een blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In mei 2018 heb ik 427,69 Euro verdiend (+ 123,87 Euro aan barterdeals) met mijn blog en bedrijf.

Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Nog meer spaartips!

Een tijdje geleden schreef ik ook nog een uitgebreid artikel met 25 manieren om geld te besparen + GRATIS checklist met 25 extra bespaartips!. Neem hier zeker eens een kijkje en download ook de gratis checklist. Zo kan je geld besparen en het geld dus gebruiken voor jouw verschillende spaardoelen!

Hieronder heb ik nog een aantal spaartips geplaatst:
– Als je met losgeld betaald, stop dan het geld wat je terug krijgt in een spaarpotje. Zo kan jouw spaargeld snel groeien.
– Is er een product dat je vaak koopt in de aanbieding, sla deze dan in ook al heb je nog wat van het product in huis. Zo heb je een voorraad dat je goedkoop hebt ingekocht en toch wel gaat gebruiken.
– Kan je niet goed met geld overweg, geef dan eens een maand lang jouw pasje aan iemand anders. Zodat degene in het beheer is van jouw pasje. Doe dit natuurlijk wel met iemand die je echt kunt vertrouwen. En geef NOOIT jouw pincode!
– Meeste mensen herkennen dit wel. Sparen aan het einde van de maand voordat je salaris weer opgemaakt wordt. Je kan het ook anders doen. Zodra jouw salaris is overgemaakt, gelijk een vast bedrag sparen. Doe dit dan elke maand. Kijk ook van te voren hoeveel je kan sparen en maak dit automatisch over zodra jouw salaris is gestort. Je hebt dit geld nu vast staan op jouw spaarrekening en dan geef je het ook niet zo snel meer uit.

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: