Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Spaarplannen - Sparen voor verschillende doelen

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn Spaarplannen en sparen voor verschillende doelen. Elke maand ga ik een sparen update plaatsen. We hebben weer aardig wat geld kunnen sparen en graag wil ik dit aan jullie laten zien. Daarnaast heb ik voor jullie ook nog eens een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Sparen update:

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Elke maand ga ik dus een sparen update plaatsen. Hoe verloopt mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

We hebben afgelopen maand geen spullen verkocht via Marktplaats. Wel hebben we beide veel geld verdiend met ons werk, waardoor we geld konden sparen voor verschillende doelen. Hieronder heb ik elk doel weergegeven en vermeld hoeveel geld we in totaal hebben gespaard voor het desbetreffende doel.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten.

In januari zijn we begonnen met het noodfonds en inmiddels hebben we al 975 Euro in het noodfonds zitten. Ik ben daar echt blij mee, natuurlijk moeten we nog ontzettend veel sparen, maar het begin is er!

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

Afgelopen maand konden we dan ook eindelijk gaan sparen voor een vakantie. In totaal zit er nu 50 Euro in de pot voor een grote vakantie. Het is niet veel geld, maar het begin is er!

Silhouette Cameo

Het lijkt mij namelijk zo ontzettend gaaf om eigen stickers te ontwerpen. Ik wil namelijk ook mijn eigen ontworpen stickers gaan verkopen voor bijvoorbeeld in een Bullet Journal. Nu een aantal klanten geld hebben betaald, kon ik ook geld sparen voor dit doel. In totaal heb ik 90 Euro in de pot voor een Silhouette Cameo.

Kleding

Voor kleding had ik al wat gespaard, maar we hebben ook al weer wat uitgegeven voor nieuwe kleding. Wel heb ik weer wat kunnen sparen, zodat er meer in dit potje zit dan vorige maand. In totaal hebben we nu 25 Euro in de pot voor kleding

Thomas

Ook voor Thomas had ik weer wat gespaard, maar we hebben ook wat dingen voor hem gekocht, die bedragen gaan ook weer hiervan af. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer veel geld sparen. In totaal hebben we nu 102,75 Euro op Thomas zijn rekening staan.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin dit jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen:
Spaarplannen update januari 2018 – Sparen voor verschillende doelen.
Spaarplannen update februari 2018 + Waarom het hebben van een noodfonds belangrijk is.

Inkomsten via een blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf deze maand plaats ik ook een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In februari 2018 heb ik 1820,30 Euro verdiend met mijn blog en bedrijf.

Ja, je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide artikel hierover: Hoe ik in februari 1820,30 Euro verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant.

Nog meer spaartips!

Een tijdje geleden schreef ik ook nog een uitgebreid artikel met 25 manieren om geld te besparen + GRATIS checklist met 25 extra bespaartips!. Neem hier zeker eens een kijkje en download ook de gratis checklist. Zo kan je geld besparen en het geld dus gebruiken voor jouw verschillende spaardoelen!

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: