Sparen update juli, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn Spaarplannen en sparen voor verschillende doelen. Elke maand ga ik een sparen update plaatsen. In dit artikel laat ik zien hoeveel we in totaal gespaard hebben. Daarnaast heb ik voor jullie ook nog eens een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Hoe verliep het sparen in de maand juli

Afgelopen maand hebben we op zich niet zo heel veel extra gespaard. We hadden een aantal rekeningen die betaald moesten worden en daarnaast kochten we ook nieuwe kleding en spullen voor Thomas. Ook zijn we een aantal keer op pad geweest. Hieronder laat ik zien hoe ver we nu zijn met elk spaardoel.

Sparen update:

Sparen update juli, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Elke maand ga ik dus een sparen update plaatsen. Hoe verloopt mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten.

In januari zijn we begonnen met het noodfonds en we hadden al behoorlijk wat geld in het noodfonds zitten. Helaas kregen we een aantal onverwachte rekeningen, waardoor we geld van het noodfonds moesten gebruiken. Maar daarna konden we wel weer gaan sparen. We hebben nu 450 Euro in het noodfonds zitten. We hebben gelukkig nu weer kunnen sparen voor het noodfonds en daar ben ik echt blij om. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

Van onze vakantie potje hebben we ook geld gebruikt voor leuke dagjes uit. In totaal zit er nu 300 Euro in de pot voor een de vakantie. Inmiddels weten we nu ook ongeveer waar we naar toe willen, nu zijn we aan het kijken of we ergens een leuk appartementje kunnen krijgen.

Silhouette Cameo

Het lijkt mij namelijk zo ontzettend gaaf om eigen stickers te ontwerpen. Ik wil namelijk ook mijn eigen ontworpen stickers gaan verkopen voor bijvoorbeeld in een Bullet Journal. Nu een aantal klanten geld hebben betaald, kon ik ook geld sparen voor dit doel. In totaal heb ik 150 Euro in de pot voor een Silhouette Cameo.

Kleding

We hadden weer wat gespaard voor kleding, maar we hebben ook weer geld uitgegeven aan kleding. Mijn kleding komt morgen binnen, ik ben zo benieuwd haha. We hebben dus wat geld van dit potje gebruikt. In totaal hebben we nu 12 Euro in de pot voor kleding

Thomas

Ook voor Thomas had ik weer wat gespaard, maar we hebben ook wat dingen voor hem gekocht, die bedragen gaan ook weer hiervan af. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer geld sparen. In totaal hebben we nu 200 Euro op Thomas zijn rekening staan.

Overig

In mijn nieuwe Bullet Journal heb ik nu ook een extra vak erbij gezet met “Overig”. Hier wil ik geld opzetten voor andere dingen waar we voor willen sparen. We hebben natuurlijk veel meer geld op onze spaarrekening, maar zodra we dus voor andere specifieke dingen willen sparen, dan zet ik dit bij overig neer.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin dit jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen:

Inkomsten via een blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In juni 2018 heb ik 1.635,77 Euro verdiend (+ 299 Euro aan barterdeals) met mijn blog en bedrijf.

Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Nog meer spaartips!

Een tijdje geleden schreef ik ook nog een uitgebreid artikel met 25 manieren om geld te besparen + GRATIS checklist met 25 extra bespaartips!. Neem hier zeker eens een kijkje en download ook de gratis checklist. Zo kan je geld besparen en het geld dus gebruiken voor jouw verschillende spaardoelen!

Hieronder heb ik nog een aantal spaartips geplaatst:

  • Open een spaarrekening bij een andere bank. Als je dan iets wilt kopen, dan kan het wel liefst 24 uur duren voordat het geld van de spaarrekening naar jouw eigen rekening is. Zo kan je nog eens 24 uur goed nadenken of je wel het item echt nodig hebt.
  • Wil je echt iets kopen, zorg er dan altijd voor dat je minstens 24 uur gaat nadenken hierover. Het kan zelfs zijn dat je morgen er anders over denkt.
  • Koop tegen plastic tasjes in de winkel, maar neem jouw eigen tas mee. Stop gewoon een plastic tasje in jouw handtas, zodat je altijd iets bij je hebt. Zo ben je ook nog eens goed voor het milieu bezig!
  • Kook zoveel mogelijk met seizoensproducten. Als je de seizoensproducten in het juiste seizoen koopt, dan zijn ze een stuk goedkoper dan dat je ze in een ander seizoen koopt.
  • Lege tandpasta tube of shampoo fles? Knip ze eens door, je zult zien dat je echt nog wel veel eruit kunt halen! Hiermee kan je echt veel op besparen!

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: