Sparen update augustus, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Sparen update augustus, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn Spaarplannen en sparen voor verschillende doelen. Elke maand ga ik een sparen update plaatsen. In dit artikel laat ik zien hoeveel we in totaal gespaard hebben. Daarnaast heb ik voor jullie ook nog eens een GRATIS super handige spaarplannen template.

*Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie. *

Hoe verliep het sparen in de maand augustus

Afgelopen maand hebben we voor een aantal doelen extra kunnen sparen, maar ook wel weer geld gebruikt. We hadden bijvoorbeeld een aantal onverwachte uitgaven waardoor we onze noodfonds moesten gebruiken. Hieronder laat ik zien hoe ver we nu zijn met elk spaardoel.

Sparen update:

Sparen update augustus, spaartips en GRATIS Spaarplannen template

Elke maand ga ik dus een sparen update plaatsen. Hoe verloopt mijn spaarplannen en voor welke doelen heb ik geld kunnen sparen. Zoals je op de foto hierboven ziet heb ik verschillende spaardoelen opgezet. Voor elk spaardoel heb ik een tabel neergezet met daarboven het bedrag dat ik wil sparen. Elk tabel is verdeeld in vakjes in elk vakje houdt een bedrag in. Zoals bij de eerste spaar ik iedere keer 500 Euro. Zodra ik dan 500 Euro heb gespaard, zal ik het vakje inkleuren. Ik doe alles met potlood, zodat ik ook kan wijzigen van bedrag, mocht er een bepaald bedrag gebruikt worden.

Noodfonds

Het sparen voor een noodfonds is voor ons een hoge prioriteit. Wij hebben zelf een aantal keer meegemaakt dat we onverwachte rekeningen kregen en gelukkig konden we het allemaal betalen omdat we genoeg op de spaarrekening hadden staan. Maar nu wil ik dus echt een noodfonds hebben zodat we ook deze onverwachte rekeningen makkelijker kunnen betalen, zonder hierover in te zitten.

In januari zijn we begonnen met het noodfonds en we hadden al behoorlijk wat geld in het noodfonds zitten. Helaas kregen we een aantal onverwachte rekeningen, waardoor we geld van het noodfonds moesten gebruiken. Maar daarna konden we wel weer gaan sparen. We hebben nu 205 Euro in het noodfonds zitten. We hebben gelukkig nu weer kunnen sparen voor het noodfonds en daar ben ik echt blij om. De komende maanden wil ik elke maand weer geld erbij kunnen doen, zodat onze noodfonds goed oploopt.

Zelf spaar ik geld voor het noodfonds op mijn rekening en in een envelop. Als ik geld spaar op mijn rekening, dan zet ik altijd bij de beschrijving “noodfonds” neer, zodat ik altijd kan opzoeken hoeveel geld van de spaarrekening in het noodfonds zit. Ik hou dan bij in mijn Bullet Journal hoeveel geld er in mijn noodfonds zit.

Wil je meer weten over hoe je een noodfonds opstelt met een complete stappenplan? Lees dan mijn uitgebreide artikel van vorige maand: Waarom het hebben van een noodfonds enorm belangrijk is + stappenplan.

Grote vakantie

Van onze vakantie potje hebben we ook geld gebruikt voor leuke dagjes uit. In totaal zit er nu 350 Euro in de pot voor een de vakantie. We gaan eind dit jaar nog een lang weekend weg, even heerlijk relaxen. We denken dat we naar Center Parcs gaan of naar Duinrell. Hebben jullie eventueel nog tips voor een leuk lang weekendje weg met een kleine van bijna 2 jaar? Ik zie graag jullie reacties!

Silhouette Cameo

Het lijkt mij namelijk zo ontzettend gaaf om eigen stickers te ontwerpen. Ik wil namelijk ook mijn eigen ontworpen stickers gaan verkopen voor bijvoorbeeld in een Bullet Journal. Nu een aantal klanten geld hebben betaald, kon ik ook geld sparen voor dit doel. In totaal heb ik 200 Euro in de pot voor een Silhouette Cameo.

Kleding

Vorige maand hadden we weer kleding gekocht, maar deze maand konden we weer sparen voor kleding. In totaal hebben we nu 50 Euro in de pot voor kleding

Thomas

Ook voor Thomas had ik weer wat gespaard, maar we hebben ook wat dingen voor hem gekocht, die bedragen gaan ook weer hiervan af. Maar ook voor Thomas gaan we de komende tijd weer geld sparen. In totaal hebben we nu 250 Euro op Thomas zijn rekening staan.

Overig

In mijn nieuwe Bullet Journal heb ik nu ook een extra vak erbij gezet met “Overig”. Hier wil ik geld opzetten voor andere dingen waar we voor willen sparen. We hebben natuurlijk veel meer geld op onze spaarrekening, maar zodra we dus voor andere specifieke dingen willen sparen, dan zet ik dit bij overig neer.

Alle spaarplannen updates op een rij

Begin dit jaar begon ik met het sparen voor verschillende doelen en plaats ik nu maandelijks een update. Ik heb hieronder alle spaarplannen updates geplaatst tot nu toe, zodat je alles terug kunt lezen:

Inkomsten via een blog en werk als Virtual Assistant

Ik vind het leuk om over geld te hebben en om andere mensen hiermee te helpen en hen ook te inspireren om beter om te gaan met geld en meer geld te verdienen. Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Vanaf februari plaats ik elke maand een update van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In juni 2018 heb ik 1.635,77 Euro verdiend (+ 299 Euro aan barterdeals) met mijn blog en bedrijf.

Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Wil je meer weten hoe ik geld heb verdiend via mijn blog en het werk als Virtual Assistant? Lees dan mijn uitgebreide inkomsten rapporten:

Nog meer spaartips!

Een tijdje geleden schreef ik ook nog een uitgebreid artikel met 25 manieren om geld te besparen + GRATIS checklist met 25 extra bespaartips!. Neem hier zeker eens een kijkje en download ook de gratis checklist. Zo kan je geld besparen en het geld dus gebruiken voor jouw verschillende spaardoelen!

Hieronder heb ik nog een aantal spaartips geplaatst:

  • Gebruik bakjes in plaats van diepvrieszakjes. Je kan bakjes gemakkelijk opstapelen en hergebruiken. Dan hoef je niet steeds een nieuw diepvrieszakje te gebruiken. Alle kleine beetjes helpen om geld te sparen!
  • Heb je eten over na een bepaalde maaltijd? Vries het dan in, zo heb je altijd nog een maaltijd in huis (of een gedeelte dat je weer kan combineren met iets anders). Zo bespaar je ook geld voor eten.
  • Ga je met de auto op pad en is jouw tank bijna leeg? Probeer dan te tanken in jouw stad / dorp in plaats van op de snelweg. Op de snelweg zijn de benzinestations altijd een stuk duurder.
  • Doe mee met winacties! Bijvoorbeeld op mijn blog kan je momenteel een bol.com cadeaubon t.w.v. 50 Euro winnen!
  • Is het droog buiten en/of schijnt de zon? Hang je was dan buiten in plaats van de was in de droger te stoppen. Dit kan al snel veel geld schelen op jaarbasis.

Heb jij ook spaardoelen en/of spaarplannen? En waar spaar jij zoal voor? Heb jij nog verschillende spaartips? Laat vooral een reactie achter!

Geld sparen voor een vakantie + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen voor een Noodfonds + GRATIS Spaarplannen template

Geld sparen, hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen voor verschillende doelen Hoe doe je dat? + GRATIS Spaarplannen template

Sparen update en spaartips met GRATIS Spaarplannen template

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: