Yup, ook ik speel Pokémon Go!


Pokémon Go

Wie heeft er nou nog niet gehoord van Pokémon Go? Ik denk iedereen ondertussen wel. Ik was eerst helemaal niet van plan om het spel te gaan spelen, maar ik was toch wel nieuwsgierig, vooral ook omdat er AR (Augmented reality) in zit. Het spel is officieel nog niet uit in Nederland, maar je kan het wel op een bepaalde manieren krijgen op je telefoon (Android en iPhone). En ik moet eerlijk zeggen, ik vind het echt gewoon een super leuk spel! Vandaag vertel ik hier iets meer over.


Pokémon Go

Je kan je eigen Pokémon speler helemaal zelf naar eigen wensen maken, kleren en uiterlijk. Als je dan begint zie je een kaart waar je op dit moment bent. Dus bovenstaande is een gedeelte van Leerdam waar ik me op dat moment bevind. Je ziet allerlei icoontjes op het scherm. Sommige zijn Pokéstops, dit zijn echte plekken in de wereld, zoals bijvoorbeeld een kerk, een beeld, een bedrijf of iets anders. Andere plekken zijn Gyms waar je jouw speler met de Pokémons kan trainen en kan vechten. Op het kaartje hierboven zie je linksboven mij ook een Pokémon staan, deze kan je dan proberen te vangen als je erop drukt.


Pokémon Go

Hierboven zie je een Pokémon die ik nog niet heb gevangen, dus deze heb ik geprobeerd om te gaan vangen.


Pokémon Go

Je kan de AR uitzetten, zoals op het eerste plaatje, maar je kan het ook aanzetten, zoals hierboven. Normaal is het beeld wel scherp, maar door de foto is hij onscherp geworden haha.
Je ziet dan de Pokémon gewoon in beeld, alsof het soort van in real life is. Dat vind ik het leuke van AR.


Pokémon Go

Soms springen de Pokémons weer uit de Pokéballs als ze bijvoorbeeld erg sterk zijn, je kan ze dan proberen om nog een keer te vangen. Hierboven heb ik de Pokémon wel gevangen 🙂 .


Pokémon Go

Je krijgt dan de informatie over de Pokémon te zien. Mocht je hem nog niet gevangen hebben, dan wordt hij ook toegevoegd aan je Pokédex.


Pokémon Go

En in de Pokédex zie je dan hoeveel verschillende Pokémons je al gevangen hebt.


Pokémon Go

En je hebt ook een overzichtje met hoeveel Pokémons je in totaal hebt ontvangen. Hier kan je de Pokémons ook beheren, zoals een power up geven, zodat ze sterker worden of zelf laten evolueren.


Pokémon Go

Bij de Pokéstops kan je verschillende items krijgen, zoals Pokéballs, potions, eggs, egg incubator en meer!


Pokémon Go

In een overzichtje zie je dan welke items je allemaal hebt en hoeveel van elk item.


Pokémon Go

Op je kaart zie je ook welke Pokémons er in de buurt zitten, op sommige plekken zie dan blaadjes bewegen. Je ziet de Pokémon zelf dan niet als je nog niet in de buurt bent. Je kan er dan naar toe lopen en zodra je dicht genoeg bij de Pokémon bent, dan zie je hem en kan je hem proberen te vangen.

Ik vind het spel echt super leuk! Je ziet steeds meer mensen lopen op straat die op zoek zijn naar Pokémons haha. Ik hou van het zoeken naar items 🙂 . Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn en altijd je omgeving in de gaten houden.

Speel jij Pokémon Go al? Waarom wel en waarom niet?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: