Moestuin update September 2022 – Kruiden drogen

Moestuin update September 2022 – Kruiden drogen

Het is alweer eind september en dat betekent dat ik weer een nieuwe moestuin update heb voor jullie. In dit artikel laat ik in een filmpje en op foto’s zien hoe mijn moestuin er nu uitziet. Daarnaast laat ik ook zien hoe ik kruiden droog. Lees dus snel verder!

Filmpje Moestuin update september 2022

Moestuin update in foto’s

Op het dakterras hebben wij een rekje staan waar je potjes op kwijt kunt. Hierop heb ik verschillende Makkelijke Moestuin Mini’s staan en een aantal potjes. Hierin staan de volgende plantjes:

 • Bieslook
 • Koriander
 • Tomaat
 • Rozemarijn

Ook onze appeltjes doen het enorm goed. We hebben al een appel eraf kunnen halen en vandaag heb ik er weer een vanaf gehaald. We hebben ook nog meer potten staan op het kippenhok staan met onder andere pepers en paprika en aardbeien. Sommige planten zijn al klaar, zoals sommige pepers en paprika’s en de aardbeien. De aardbeien gaan volgend jaar weer bloeien.

In de metertuin heb ik nu een aantal vakken met het volgende:

 • Rode bietjes
 • Wintersla
 • Mini Kropsla
 • Boerenkool
 • Rucola

Ik had hier ook een suikermeloen in staan, maar ik dacht dat deze het niet meer deed en wilde de plant dus weghalen, viel er toch nog een suikermeloen er vanaf haha. Deze moet nog wel rijpen, dus ik ben benieuwd of dat nog wel lukt.

Ook heb ik een aantal hangbakken met het volgende:

 • Bladpeterselie
 • Salie
 • Sla
 • Oregano
 • Tijm
 • Wortel
 • Ik heb ook flink wat dingen kunnen oogsten, hieronder een aantal foto’s:

  Ik had in totaal 6 aardappelzakken en ik heb er ongeveer 6 kilo aan aardappelen eruit kunnen krijgen. Dat is echt top!

  Ik ben momenteel ook de kruiden aan het drogen. De kruiden maak ik eerst helemaal schoon en daarna doe ik ze in de droogmachine. Ik zet het op 45 graden en laat het dan drogen. Dit kan best lang duren, ik kijk altijd nog tussendoor of de kruiden al droog zijn. Dan stop ik ze in schone potten en blijven ze lang goed.

  Dit is de status van mijn moestuin op dit moment. Volgende maand hopelijk dus weer een filmpje over onze moestuin.

  Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

  Xxx Miss Sentinelli

  Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

    Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
  Delen: