DIY – Visionboard maken en mijn visionboard


DIY - Visionboard maken en mijn visionboard

Een tijdje geleden zag ik op lisanneleeft.nl een super leuke post over het maken van Visionboards. Jaren, jaren geleden heb ik ook eens een visionboard digitaal gemaakt. Maar het leek me erg leuk om nou eens een visionboard op papier te maken. Maar wat zijn visionboards nu precies en hoe kan je zelf een visionboard maken? Kijk snel verder!

Een visionboard is eigenlijk een bord waarop je visueel jouw visie uitbeeldt. Wat vind jij nou belangrijk in het leven, wat wil je bereiken in het leven en wat wil je juist meer in je leven? Dus hoe wil jij dat het pad in jouw leven gaat lopen.

Je plaatst je visionboard op een plek waar je vaak langskomt, dus zodat je hem ook vaak ziet. Je ziet hem ook zonder dat je het in de gaten bent. Je bent er dan bewust, maar ook onbewust mee bezig.

Ze zeggen dat visionboards ook echt werken, de dingen die jij graag wilt en op je visionboard hebt geplaatst, ook daadwerkelijk uitkomen.

Wat heb je nu precies allemaal nodig om een visionboard te maken?


DIY - Visionboard maken en mijn visionboard

– Een stevig stuk papier of karton
– Schaar
– Lijm
– Tijdschriften
– Eventuele washi tape & stickers of andere versiersels.

In je hoofd heb je misschien al bepaalde doelen die je wilt bereiken of juist dingen die je meer wilt in jouw leven. Het is nu de bedoeling dat je in tijdschriften rond gaat snuffelen naar teksten en plaatjes die met jouw visie te maken hebben. Het is dus echt een visuele weergave van dromen en wensen.

Neem je tijd, je zal misschien niet gelijk de juiste woorden of plaatjes kunnen vinden in tijdschriften. Je kan bijvoorbeeld ook op internet gaan zoeken en dan de teksten of plaatjes uitprinten.

Alle teksten en plaatjes die je hebt verzameld ga je nu op stevig papier of karton plakken. Je kan het zelf indelen zoals jij dat wilt. Je kan zelfs je visionboard wat opvrolijken met leuke washi tapes en stickers of andere veriersels.

Je kan één visionboard maken met alles wat je wilt in het leven, maar je kan ook verschillende visionboards maken met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld vakantie, werk, sport etc.

Ik heb zelf één visionboard gemaakt met alles wat ik nu belangrijk vind in het leven en wat ik juist meer wil of wil bereiken. Ik heb mijn visionboard bij mijn iMac hangen aan mijn tijdschriften bak. Zo zie ik hem erg vaak en word ik herinnerd aan mijn dromen en wensen.


DIY - Visionboard maken en mijn visionboard

Wat vind ik belangrijk?
– Droombruiloft natuurlijk!!
En daar zijn we al druk mee bezig om alles goed voor te bereiden. Aanstaande zaterdag ga ik heerlijk een bruidsjurk uitzoeken. Zoveel zin in :)!

– Ontspannen en een momentje voor jezelf
Ik heb best een druk leven, op mijn werk heb ik het vaak druk, ik moet elke werkdag meer dan 2 uur reizen en daarnaast heb ik mijn blog en sociale leven. Dus erg druk! Ik mag wel meer ontspannen en ben daar ook best vaak echt aan toe. Maar moet van mezelf meer hiermee bezig zijn.

– Groente en fruit en health
Hier ben ik al druk mee bezig. Ik eet nu elke dag meer fruit, maar ik wil ook meer groente eten. Ik wil gewoon gezonder eten. En door mijn PDS kan ik bepaalde dingen ook gewoon niet verdragen en ik wil dat graag onder controle hebben, dus moet ik gezonder eten.

De weegschaal staat hier ook voor, daarnaast wil ik ook een aantal kilo afvallen. Een vriendinnetje en ik gaan deze week ook kijken of we thuis yoga kunnen gaan doen, zodat we ook meer beweging krijgen :). Hier komt natuurlijk nog wel een apart artikel over.

– Travel
Ik wil nog zoveel zien van de wereld en veel reizen. Dit is ook een van de wensen die ik op dit moment erg heb.

– Fotograferen
Ik wil graag meer fotograferen en beter worden in fotograferen. Ook beter worden in het maken van product foto’s voor mijn blog. Hier ben ik al mee bezig :).

– Thuis \ werken – Maak van je huis een thuiswerkplek
Op dit moment werk ik fulltime en 1 dag in de twee weken thuis. Ik heb een eigen iMac, dus ik ben wel goed op de weg. Maar ik wil meer thuiswerken en dan vooral voor mijn blog. Dat is mijn doel op dit moment. Ik wil mijn werkplek ook zo inrichten dat ik gemakkelijk en leuk kan bloggen en productfoto’s kan maken.

– Blog to the top, blogger, Love what you do and do it well
Een van mijn grootste dromen: fulltime bloggen. Dit vind ik nu het leukst om te doen. En wil hier beter in worden en ik wil dat mijn blog groter wordt. Ik ben al aardig op weg zeg ik zelf :).

– DIY
Ik vind DIY zo leuk! Dat ik veel meer hier mee bezig wil zijn, meer DIY projecten en ook deze delen met jullie. Ik hou wel van creativiteit!

– Een ‘natural look’ dankzij natuurlijke ingrediënten
Steeds vaak gebruik ik producten met natuurlijke ingrediënten, zoals dagcrèmes, body lotions, zeepjes etc. Ik vind dit steeds belangrijker worden en wil hier ook meer op gaan letten als ik producten ga kopen.

Dit was mijn visionboard met mijn dromen en wensen. Ik wil dat deze dromen en wensen aan uitkomen en zal hier ook alles aan gaan doen :).

Heb jij wel eens een visionboard gemaakt? Wat zijn jouw dromen en wensen op dit moment?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: