Oefenen voor auto theorie en autorijden weer oppakken

Oefenen voor auto theorie

Zoals jullie wellicht weten, heb ik begin dit jaar een aantal rijlesjes gehad. Ik heb al eeuwen mijn rijbewijs, maar ik rij eigenlijk helemaal niet. Ik wil dit toch echt weer gaan oppakken. In maart heb ik in totaal 3 rijlesjes gehad en ik merkte dat ik het toch nog eng vind op de weg. Maar ook kon ik niet goed wennen aan de auto waar ik in rijles had. Ik had er echt moeite mee en vond het het geld niet waard om hiermee verder te gaan. Wel wil ik weer gaan autorijden en samen met mijn man gaan oefenen in onze eigen auto. Ik kan het namelijk wel, maar ik moet gewoon meer gaan oefenen om de angst te overwinnen. Ook wil ik weer de auto theorie gaan oppakken en dit weer goed onder de knie krijgen. In dit artikel laat ik ook zien hoe je online kunt oefenen voor de auto theorie.

Oefenen voor auto theorie en autorijden weer oppakken

Een tijdje geleden was ik met mijn oude buurvrouw auto theorie aan het bekijken en aan het oefenen. Ik merkte dat ik nog waardig wat wist, maar ook bepaalde dingen nog weer lastig vond. Omdat ik niet rij, vergeet je toch weer bepaalde dingen. Ik wil dan ook weer de auto theorie gaan oppakken en weer theorie lessen gaan nemen. Ook wil ik gaan sparen voor een automaat auto, ik denk dat dit voor mij een stuk beter zal zijn dan een schakel auto. Ik hoef dan minder handelingen te doen, waardoor ik dus ook minder gestresst raak. Bovenstaande foto is van onze auto waar ik ook wel eens in rij, mijn man zit er dan naast. Ik vind dat vertrouwder, maar toch wil ik gaan sparen voor een automaat.

Online theorie leren

Een doel voor mij is dus om de komende tijd weer auto theorie te oefenen. Ik heb natuurlijk allang theorie examen gehad, al vele jaren terug. Maar ik wil het wel weer oppakken en alles weer goed onder de knie krijgen. Ik ben op zoek gegaan naar een goede website waar je online theorie kunt gaan leren. Om goed te kunnen leren voor de theorie, vind ik het belangrijk om een auto theorieboek te hebben. Het theorieboek is dan online te bekijken en hiermee leer je in korte tijd alle benodigde onderwerpen voor het auto CBR theorie-examen. Zodra ik er zeker van ben dat ik weer genoeg theorie weet, ga ik een theorie examen afleggen.

Online theorie examen oefenen

Je kan namelijk ook online een gratis theorie-examen afleggen. In dit theorie examen test je wat je echt weet van de theorie. Hiermee oefen je dus wat je geleerd hebt en weet je precies wat je nog moet oefenen.
 De theorie-examen bevat dezelfde soort vragen als het echte CBR theorie-examen. Dat is natuurlijk enorm belangrijk als je wilt oefenen voor het echte CBR theorie examen als je jouw rijbewijs straks wilt gaan halen.

Er zitten in totaal 65 vragen, verdeeld over 25 gevaarherkenningsvragen, 12 vragen over verkeersregels en 28 vragen over verkeersinzicht. In totaal heb je 45 minuten voor het gehele examen. Vroeger mocht je nog best wat fouten maken en was het ook anders ingedeeld, nu moet je voor de gevaarherkenningsvragen minimaal 13 vragen van de 25 vragen goed hebben. Bij de verkeersregels moet je minimaal 10 vragen goed hebben van de 12 en bij de verkeersinzicht vragen moet je minimaal 25 vragen van de 28 vragen goed hebben. Niet gemakkelijk toch? Daarom vind ik het ook belangrijk om alles weer goed onder de knie te krijgen en alle vragen (of het minimale) goed te hebben. Dus ik wil veel kunnen oefenen. Het fijne van de gratis theorie examen, is dat je gelijk een uitslag krijgt en ook te zien krijgt waarom iets fout of goed is. Er staat dan gelijk een motivatie bij. Zo leer je er dus veel van.

Ik wil echt het rijen weer gaan oppakken, maar ik moet zelf ook zekerder worden van de theorie. Dus hier ga ik dan ook zeker mee aan de slag en ga ik een gratis examen afleggen om te kijken hoeveel ik weet van de theorie. Daarna ga ik weer het rijen oppakken.

Heb jij wel eens een gratis theorie examen gedaan? Wil jij ook jouw rijbewijs halen?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: