Onze noodpakketten in rugzakken

Onze noodpakketten in rugzakken

Vorige week liet ik onze voorraadkast zien en ging ik ook onze voorraadkast opruimen. In het filmpje liet ik ook onze noodtassen zien. In dit artikel laat ik dan ook in een filmpje en op foto’s zien hoe onze noodtassen eruit zien en wat er allemaal in onze noodpakketten zitten tot nu toe. Kijk dus snel verder!

Filmpje

Op de website van Rijksoverheid.nl wordt het volgende beschreven:


Een noodpakket is een pakket met de belangrijkste voorwerpen om uzelf te redden in geval van een noodsituatie. Een noodpakket samenstellen is makkelijk. De meeste spullen heeft u waarschijnlijk al in huis.

Er gaat dan ook een link naar een website waar je kan zien hoe je jouw noodpakket kan samenstellen: Denk vooruit – Stel je noodpakket samen.

Wij hebben zelf drie tassen, één voor mijn man, één voor Thomas en één voor mijzelf. Die van mijn man en mij zijn denk ik ongeveer rond de 30 a 35 liter en die van Thomas is sowieso 10 liter.

Onze noodpakketten in rugzakken

In mijn rugzak zitten 3 flessen van 1,5 liter water. Een ziplock zakje met toiletspulletjes, drie pakjes liga, een SMAC en leverpastei. Qua eten is het nog niet veel en we willen sowieso in elke tas meer houdbare eten stoppen. Ook heb ik een opwindbare noodradio waar je ook jouw telefoon mee kan opladen. Super handig!

Onze noodpakketten in rugzakken

Thomas zijn rugzak is natuurlijk een stuk kleiner, hij is niet zo groot, dus hij heeft een rugzak van 10 liter. Later als hij wat ouder is, zal hij een grotere rugzak krijgen. In zijn rugzak zitten twee flessen water, een SMAC, Knakworsten, toiletspullen en een fluitje.

Onze noodpakketten in rugzakken

In mijn man zijn rugzak zitten ook weer drie flessen water, toiletspullen en tonijn. Zoals ik al zei, we hebben nog niet veel eten in de tassen zitten, maar hier komt snel verandering in. Mijn man heeft ook nog een andere rugzak die hij meeneemt als hij in zijn hangmat gaat liggen. Hier zit bijvoorbeeld ook nog een waterfilter in. Deze laat ik binnenkort ook nog zien.

Zodra de tassen weer meer gevuld zijn, zal ik zeker weer een update plaatsen. We willen sowieso nog geld erin doen, belangrijke telefoonnummers, warmtedekens en regenpakken en meer. Ik vind het belangrijk om een noodpakket in huis te hebben. Ze liggen in onze voorraadkast en je hoeft er helemaal niets mee te doen. Maar mocht er ooit een noodsituatie voor komen, dan kunnen we snel deze tassen pakken en meenemen.

Heb jij ook een noodpakket thuis? Of wil jij er ook één samenstellen? Wat kan jij niet missen in een noodpakket?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: