Op zoek naar een nieuwe smartphone – waar let je allemaal op?


Op zoek naar een nieuwe smartphone

Overal waar je komt en om je heen kijkt, zie je mensen met een smartphone. Ze zijn aan het bellen, hun mail aan het bekijken of gewoon alles aan het bijhouden op Social Media. Je kan eigenlijk niet meer zonder een smartphone. Ook ik ben verslaafd aan mijn iPhone 4s, ik kan gewoon niet meer zonder. Inmiddels heb ik mijn iPhone alweer 3 of 4 jaar. Hij is nog prima, maar de batterij begint wat langzamer te worden. Op een gegeven moment is men toch op zoek naar een nieuwe smartphone. Maar waar je let je allemaal op als je een nieuwe smartphone wilt aanschaffen. Vandaag vertel ik hier iets meer over en geef ik een aantal handige tips.

Sommige mensen zijn echte Apple fans (waaronder ik 😉 en kopen alleen maar een iPhone en anderen zijn weer fan van Android apparaten en willen bijvoorbeeld de nieuwe Samsung kopen. Deze is namelijk erg populair, heeft een goede camera, groot scherm en een zeer goede schermresolutie. Dit zijn punten waar je goed over na moet denken als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Wat verwacht je precies van een smartphone en wat wil je er allemaal mee doen?

Camera
Gebruik je je smartphone bijvoorbeeld veel om foto’s en/of video’s mee te maken, dan is het zeer verstandig om goed te kijken naar smartphones met een goede camera, denk aan 8 megapixel of zelfs hoger. Wil je veel selfies maken, dan is het ook handig dat je smartphone een camera aan de voorkant heeft.

Geluid en microfoon
Luister je bijvoorbeeld veel muziek of bel je veel met je familie en vrienden en misschien wel klanten, dan is het zeer belangrijk dat het geluidskwaliteit en microfoonkwaliteit goed is.

Batterijduur
Zoals ik al zei, kunnen veel mensen niet zonder een smartphone. Het liefst zijn velen hier de hele dag mee bezig. Mails checken, vrienden en familie berichtjes sturen, op Social Media kijken en berichten plaatsen zoals bijvoorbeeld op Facebook en Twitter en natuurlijk Instagram. Als je hier dan de hele dag mee bezig bent, dan is het erg fijn als de batterijduur goed is. Je hebt natuurlijk van die mobiele opladers, maar het is zeer prettig als een smartphone een hele dag mee kan gaan. Let hier dus ook goed op. Bij de specificaties van een smartphone staat er altijd bij hoe lang deze mee kan gaan.

Geheugen
Wil je graag veel spelletjes spelen op jouw nieuwe smartphone, zoals bijvoorbeeld The Sims Freeplay of Sims City, of gebruik je graag veel applicaties, maak en bewaar je graag veel foto’s, plaatjes en video’s? Dan is het zeer goed om te kijken naar een smartphone met een goed en groot geheugen. Heeft een smartphone genoeg ruimte voor alles of kan je bijvoorbeeld bij een smartphone het geheugen uitbreiden. Dit is echt zeer belangrijk als je veel opslagruimte nodig hebt.

Schermgrootte
De grootte van een scherm kan voor sommige mensen ook zeer belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld mijn iPhone 4s heeft een klein schermpje, ik vind dat persoonlijk prima. Maar tegenwoordig heb je ook smartphones met een grotere scherm, denk bijvoorbeeld aan een scherm van 5,5 inch (14 cm) of groter. Kijk dus goed wat jij zelf fijn vindt. Vond je scherm van je vorige smartphone bijvoorbeeld te klein, neem dan een smartphone met een groter scherm.

Internet
Internet is een groot onderdeel in ons leven. Wil je veel, goed en snel kunnen internetten op jouw smartphone, dan is het zeer goed om te kijken naar een smartphone die goede Wifi bereik heeft en minimaal 3G of het liefst zelfs 4G. Wil je minimaal 4G bereik, kijk dan eens bij de provider van de smartphone of er 4G beschikbaar is in jouw regio.

Kosten
En wat echt ook zeer belangrijk is om goed over na te denken, is hoeveel wil je kwijt aan een smartphone. Smartphones kunnen namelijk al erg veel geld kosten, sommige smartphones al enkele honderden Euro’s. Het is ook goed om te kijken of je ergens een aanbieding kan krijgen of bijvoorbeeld een goede deal met een abonnement.


Telefoonhoesjes van GSMPunt.nl

Hoesjes
En als je dan een nieuwe smartphone wilt aanschaffen, wil je dat deze natuurlijk zo lang mogelijk goed blijft. Kijk eens rond op internet of je leuke hoesjes kunt vinden voor je nieuwe smartphone.

Als je dus op zoek bent naar een nieuwe smartphone, zorg ervoor dat je goed onderzoek doet. Kijk wat er allemaal op de markt is en of de specificaties van de smartphones aan jouw wensen voldoen.

Wat vind jij belangrijk aan een smartphone?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: