Stomach Vacuum, doe jij deze geweldige oefening al?


Stomach Vacuum, doe jij deze geweldige oefening al?

Er is een nieuwe trend dat rondgaat op internet, namelijk Stomach Vacuum. Hier zou je een platte buik of zelfs een wasbordje van kunnen krijgen en wie wil dat nou niet? Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over.

Stomach Vacuum is eigenlijk een ademhalingstechniek waarmee je dus een platte buik van kunt krijgen. Je buik trekt vacuum door deze oefening. Maar hoe werkt het nu precies?

Je kan het op verschillende manieren doen, maar een simpele (staande) versie heb ik hieronder neergezet.

1. Ga eerst rechtop staan en plaats dan jouw handen op jouw heupen.
2. Adem via jouw neus zoveel mogelijk lucht naar binnen voor een aantal seconden.
4. Houd je adem dan voor ongeveer een seconde in.
5. Blaas dan via de mond alle lucht wat je in je hebt weer naar buiten.
5. Tijdens deze oefening moet je dan jouw lichaam samenpersen en je buik intrekken. Probeer echt jouw navel zover mogelijk in te trekken!
6. Hou dit dan vast voor ongeveer 3 seconden of hou vol totdat je eigenlijk niet meer kan.
7. Adem dan weer diep in.

Deze sessie kan je dan een aantal keer achter elkaar doen om het effectiever te maken. Je kan deze oefening ook eigenlijk bijna overal doen. Thuis op je werk of zelfs als je ergens in de rij staat.

Hieronder heb ik een aantal filmpjes weergegeven die laten zien hoe de Stomach vacuum precies werkt.

Mijn vriendinnetje en ik zijn beide afgelopen weekend hiermee begonnen. We hebben deze oefening zelfs tijdens onze yoga-sessie gedaan en geloof me dat is best pittig haha. Ik had gelijk spierpijn en merkte dat het eigenlijk nog effectiefer is dan normale yoga. Nu ben ik van plan om een stomach vacuum oefening elke dag uit te voeren en te kijken wat dit doet voor mijn buik. Ik heb een buikje, dus het kan wel even duren voordat het helemaal weg is, maar ik ben hier wel verder zeer benieuwd naar. Ik hou jullie dan ook zeker op de hoogte van de resultaten 🙂 .

Heb jij ook al eens de Stomach Vacuum oefening gedaan en wat vind jij ervan?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: