The 100 Things challenge 2015


The 100 Things Challenge

Wat een prachtig weer he de afgelopen dagen? Ik kan hier echt van genieten zeg! De lente komt er echt aan, dat betekent dat het ook weer tijd is voor een voorjaarsschoonmaak in huis. Vorig jaar heb ik “The 100 Things Challenge” gedaan en dit beviel me erg goed dat ik heb besloten om dit jaar weer deze challenge te doen. Wat deze challenge allemaal inhoudt, zal ik in dit artikel vertellen.

The 100 Things Challenge is:
Je ontdoen van 100 spullen. Ik wil dit doen in 2 maanden tijd en het gaat vandaag in. Dat betekent dat ik 10 mei 100 dingen weg heb moeten doen.

Op lijstjes.info kan je ook onderstaande informatie vinden.

Onder spullen verstaan we alles behalve:

| keukengerei [potten, pannen, messen en vorken etc.] | brieven, papier en foto’s
| pennen en potloden
| ondergoed en sokken
| dagelijkse essentiële dingen zoals wasmiddel, tandpasta en etenswaren

Als eerste ga ik weer een stuff-list maken van alle spullen die ik op dit moment heb. Deze zal snel online komen te staan.

Waarom doe ik de 100 Things Challenge?
1. Om meer bewustwording te creëren rondom consumeren en te kijken naar wat je echt nodig hebt.
2. Om ons leven meer rust, minder stress en meer eenvoud te geven.
3. Om anderen te inspireren ook te gaan minimaliseren.

De stappen:
1. Spullen tellen en een stuff-list maken.
2. Welke spullen zijn voor mij essentieel en de rest proberen te doneren, te verkopen of in het allerlaatste geval weg te gooien.
3. Stuff-list bijhouden en ervoor zorgen dat ik 10 mei 100 spullen kwijt ben. LET OP: iets kopen of krijgen is +1

Op dit moment zijn we al een beetje bezig in huis om op te ruimen. Gisteren hadden we helaas een tegenslag. Een waterleiding was geknapt in de keuken. Toen ik ‘s ochtends beneden kwam lag er een paar cm water in de keuken en bijhok en wc. Pfff, chaos!! Hele vloer moet eruit en er komen van die droogkanonnen in huis voor enkele weken. Allemaal verzekeringswerk gelukkig, maar wel erg vervelend. We hebben dus al veel weg moeten en kunnen gooien wat van ons samen is. Maar The 100 Things Challenge gaat eigenlijk om de spullen die echt van mijzelf zijn.

Ik hou jullie op de hoogte door middel van verschillende updates en leuke opruim filmpjes. Als eerste zal er snel een stuff-list online komen 🙂 .

Als je ook mee wilt doen, laat dan ook een berichtje achter. Ik vind het leuk om ook andere ervaringen te lezen :).

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: