Wanneer doe jij je boodschappen?


Mijn leven in foto's - Jamie Oliver

Boodschappen doen is een ding dat mijn man en ik altijd samen doen. Maar wanneer doen we onze boodschappen eigenlijk? Hoe zit onze schema eruit? Vandaag vertel ik jullie wanneer wij onze boodschappen doen en ook waar we deze boodschappen doen. Ik ben ook zeer benieuwd wanneer jij altijd je boodschappen doet.

Zoals jullie misschien wel weten werk ik fulltime in Rotterdam. Elke dag reis ik meer dan twee uur met de trein van en naar mijn werk. Van kwart over 7 ’s ochtends tot half 7 ’s avonds ben ik onderweg. Als ik thuis kom dan ga ik altijd eten en daarna ruim ik op, dan is het alweer zo rond de half 8. De winkels (behalve de supermarkt) zijn dan allang dicht. Doordeweeks kan ik dus nooit eens normaal naar de stad om even wat spulletjes te gaan kopen, of om boodschappen te gaan doen, want ’s avonds als ik thuis ben, heb ik daar helemaal geen energie meer voor. Mijn man doet wel doordeweeks een aantal kleine boodschapjes, zoals bijvoorbeeld groente halen bij de Albert Heijn.

In het weekend zijn we vaak op zaterdag wat aan het doen, we hebben dan bijvoorbeeld een PhotoWalk of zijn we met de babykamer bezig en moeten er spullen gekocht worden, gewoon een dagje weg of bijvoorbeeld afspreken met vrienden. We hebben vrijwel nooit tijd om op zaterdag boodschappen te gaan doen.

Dus houden we eigenlijk de zondag over. Helaas heeft onze stad Leerdam geen koopzondagen en is echt alles gesloten, behalve wat kroegjes, de glasblazerij en de kerk. We gaan dan ook elke zondag naar Culemborg om daar boodschappen te gaan doen bij de Aldi. Deze gaat altijd om 12.00 uur open op zondag en is om 18.00 uur weer gesloten. We hebben dan ook de hele middag om boodschappen te gaan doen. Er zijn ook meer winkels in Culemborg open, zoals bijvoorbeeld de Coop en Lidl. Mochten we ook spullen nodig hebben die ze bij de Aldi niet hebben, dan gaan we altijd naar de Coop om daar de rest te gaan halen. Voor ons is de zondag altijd een moment om gewoon rustig de boodschappen te kunnen doen zonder te gaan haasten. Als ik doordeweeks boodschappen zou gaan doen, dan zou ik helemaal gek worden van het haasten omdat de winkels al bijna gesloten zijn. En daarnaast heb ik ook helemaal geen energie meer om ’s avonds dat te gaan doen. Heel af en toe gaan we op zondag ook wel eens naar Waalwijk toe, naar de Turkse supermarkt Sahan. Hier hebben ze vaak hele fijne aanbiedingen qua vlees en kunnen we veel vlees inslaan, zoals bijvoorbeeld kipfilet en gehakt. Maar dit is vaak 1 keer in de twee a drie maanden.

Ik vind het wel persoonlijk erg jammer dat in Leerdam geen supermarkten open zijn op zondag. Een zeer gemiste kans vind ik. Er zijn veel mensen zoals ik die gewoon bijna geen tijd hebben om op een andere dag boodschappen te gaan doen. Zondag is voor veel mensen een fijne dag om even er tussen uit te gaan om rustig boodschappen te gaan halen. Er zijn dan ook veel mensen uit Leerdam die naar Culemborg of zelfs naar Nieuwegein gaan om boodschappen te gaan halen of naar de stad te gaan als er dan ook een gewone koopzondag is.

Als er winkels open zouden zijn op zondag in Leerdam, trekt het niet alleen de lokale bevolking, maar ook toeristen die in Leerdam zijn. Als ik nu bijvoorbeeld rondloop in Leerdam op zondag, zie ik in de haven veel toeristen, terwijl het in het centrum zelf helemaal uitgestorven is. Het zou ook fijn zijn voor iedereen (lokale bevolking en de toeristen) dat ze op zondag ook even boodschapjes konden doen, even eten en drinken halen of gewoon even lekker shoppen.

Wij zullen dan ook zolang er geen supermarkten open zijn op zondag in Leerdam, altijd naar Culemborg gaan om daar onze boodschappen te gaan doen.

Ik ben zeer benieuwd wanneer jij je boodschappen doet? En wat vind jij van een koopzondag in jouw stad of dorp?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: