Tuin en (dak)terras voorjaar klaar maken

Tuin en (dak)terras voorjaar klaar maken

Het is vandaag alweer lente, yeah!! Ik ben al volop bezig met mijn moestuin en daar komt natuurlijk ook snel een weer een artikel met video van online. Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat we ook weer bezig kunnen gaan met onze tuin en ook weer prachtige meubels klaar kunnen zetten en heerlijk kunnen genieten van het mooie weer. In dit artikel vertel ik hoe je jouw tuin en jouw (dak)terras of balkon voorjaar klaar kunt maken.

Schaduw creëren

Tuin en (dak)terras voorjaar klaar maken

Natuurlijk willen we in het voorjaar vooral genieten van de zon. Het is naast veel zon, ook belangrijk om schaduw te creëren, denk bijvoorbeeld aan een Zweefparasol of een doek die je kunt ophangen. Het is namelijk enorm belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt als je buiten wilt zitten. Je wilt namelijk niet verbranden in de zon. Op ons dakterras wordt het namelijk enorm snel warm, de zon staat er pal op en ook enorm lang. Goed voor onze moestuin natuurlijk, maar wel vervelend als je even buiten wilt zitten. Vaak in de zomer is het gewoon niet te doen. We hebben dan ook een parasol op ons dakterras. Als je een parasol voor jouw terras hebt, dan is het ook belangrijk dat deze goed stevig staat. Je kan hiervoor bijvoorbeeld parasoltegels gebruiken of een stevige parasolvoet.

Tuinmeubelen

Tuin en (dak)terras voorjaar klaar maken

Ow ik heb echt zin in de lente en het mooie weer. Wat is het toch fijn om heerlijk te kunnen chillen op een prachtige loungeset in rotanlook. Ik ben echt fan van onze banken en stoel. Als je een loungeset wilt nemen, kijk dan goed dat deze goed weerbestendig is, zodat je deze ook het hele jaar buiten kunt laten staan. Dan hoef je de meubels niet binnen te halen als je bijvoorbeeld geen ruimte hebt daarvoor. Zoals onze meubels kunnen het hele jaar buiten staan. Als het lekker weer is, plaatsen we kussens op de meubels, zodat je ook lekker kan zitten. Heb je geen ruimte voor een grote loungeset, dan kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een schattige houten palletbankje. Je kan hier heerlijk op ontspannen, genietend van het weer of maak lange avonden met vrienden en familie op dit bankje. Genieten!

Was buiten laten drogen

Nu het straks weer beter weer wordt, is het natuurlijk geweldig om was buiten te kunnen laten drogen. Het wordt warmer en de was wordt sneller droog. Geen was dat binnen aan het hangen is en je hoeft de droger niet meer te gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een super handige droogmolen en droog jouw was in de frisse buitenlucht. Je bespaart ook nog eens enorm veel energie op deze manier. En daarnaast gaat jouw kleding ook een stuk langer mee dan wanneer je het in de droger stopt.

Veel groen en bloemen in tuin

Tuin en (dak)terras voorjaar klaar maken

Natuurlijk willen we ook genieten van onze omgeving in de tuin, van de mooie planten, bloemen en de schattige bijtjes, vogels en vlinders. Zorg ervoor dat je in jouw tuin of op jouw (dak)terras planten en bloemen plaatst, maar je kan bijvoorbeeld ook klimplanten kwijt en je kan zelfs een moestuintje aanleggen. Dit is natuurlijk erg fijn voor jou, maar ook voor vogels, bijen en vlinders. Wij hebben zelfs ook een vogelhuisje op ons dakterras staan, zodat we ook veel vogels zien. En als buiten zit om van de zon te genieten of om een frisse neus te halen, dan is het natuurlijk helemaal geweldig om al het groen en de diertjes om je heen te hebben.

Kamperen in eigen tuin?

Owww dat lijkt me ook een keer echt geweldig om te doen. Ooit als we een (grote tuin) hebben, zou ik graag met Thomas een tentje willen opzetten en lekker gaan kamperen in eigen tuin. Dit jaar gaan we sowieso kamperen met onze grote tent en daar heb ik echt enorm veel zin in. Als je nou gaat kamperen in eigen tuin of ergens anders, een zelfopblaasbaar comfort luchtbed is een must! Je moet natuurlijk comfortabel en stevig kunnen liggen tijdens het kamperen, zodat jij een goede nachtrust hebt. Zorg er ook voor dat een luchtbed goed is geïsoleerd en geschikt is voor alle seizoenen.

Nagenieten van een lange dag in de buitenlucht

Ik heb zo zin om lekker veel buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Ik kan niet wachten! Natuurlijk willen we na zo’n lange dag ook binnen kunnen genieten van ons huis en prachtige handige meubels. Ik vind het fijn om in de avond nog even heerlijk binnen te zitten en nog even een serie te gaan kijken of een spelletje te gaan spelen. Ik heb graag items snel bij de hand, zoals mijn telefoon, drinken, planners en natuurlijk een afstandbediening. In onze slaapkamer maken wij gebruik van een nachtkastje, en beneden heb ik een bureau staan, maar ook hier zou ik graag een bijzettafeltje willen hebben, zodat ik gemakkelijk overal bij kan en heerlijk kan nagenieten op de bank of in bed van een lange dag in de buitenlucht.

Heb jij ook zo zin in de lente? Ben jij ook al bezig om jouw tuin en (dak)terras of balkon voorjaar klaar te maken? Wat zou jij dit jaar nog willen hebben?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: