Veilig op de weg


Veilig op de weg

Veel mensen vragen zich af of het wel nodig is om je autobanden te verwisselen van winter naar zomer en vice versa. Als je dit zelf doet kost het je tijd en als je het laat doen kost het je tijd en geld. Toch is het voor de veiligheid belangrijk om dit wel te (laten) doen. Een verschil tussen de eigenschappen van een zomer- of winterband is bijvoorbeeld de remweg. Het gebruikte materiaal bij een zomerband zorgt ervoor dat bij hogere temperaturen de remweg aanzienlijk wordt verkort. Je begrijpt dat dit mensenlevens kan redden in onvoorziene situaties op de weg. Tevens kan de hogere temperatuur in de zomer tot beschadigingen aan je winterbanden leiden. In het ergste geval kan je hierdoor een klapband krijgen wat uiteraard zeer gevaarlijk kan zijn.

Kosten- en milieubesparing

Naast de veiligheid voor jezelf en je medeweggebruikers zal het wisselen van je banden ook een kostenbesparing opleveren. Winterbanden slijten veel sneller in de zomermaanden en hierdoor zal je eerder nieuwe banden moeten aanschaffen. Daarbij kan je zo’n vijf procent op het brandstofverbruik besparen. Niet geheel onbelangrijk is het feit dat het gebruik van de juiste banden het milieu spaart. Zomerbanden hebben een lagere rolweerstand waardoor de Co2 uitstoot wordt verminderd. Tevens is het rijcomfort een stuk groter. Vooral bij hogere snelheden zal je merken dat de wegligging stabieler is, dit rijdt comfortabeler en verhoogt ook weer de veiligheid.

Zomerbanden aanschaffen

Zorg dat je op tijd je banden verwisselt of dit laat doen. Zomerbanden kan je al bij temperaturen van boven de zeven graden onder je auto monteren. Bij ‘naam’ vind je een gevarieerd aanbod in zomerbanden in een goede prijs/kwaliteit verhouding. Tevens hebben zij de kennis en expertise in huis op het gebied van banden. Hier kan je zien welke banden je nodig hebt voor jouw auto. Er zijn veel verschillende merken banden te verkrijgen in diverse kwaliteiten en uiteenlopende prijsklassen. Als je niet zo goed weet wat voor jouw auto de beste oplossing is kan ‘naam’ je hierbij adviseren.

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: