Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Bijna elke dag draai ik wel een wasje met bijvoorbeeld kleding, handdoeken, tafelkleden en meer. Thomas vind het ontzettend leuk om lekker buiten te spelen en krijgt natuurlijk ook daardoor vlekken in zijn kleding. Dit kan dan ook gelijk weer in de was. Maar ik kan zelf ook nogal onhandig zijn met eten, het komt best vaak voor dat ik tijdens het eten vlekken in mijn kleding krijg. Of zelfs tijdens het koken. En daar gaan we dan weer, weer een kledingstuk dat ik net aangetrokken heb, de was in. Zonde natuurlijk! Nu mocht ik van Stainaway een aantal producten testen om vlekken zeer snel en gemakkelijk te verwijderen. In dit artikel vertel ik dan ook meer over Stainaway en mijn ervaring hiermee.

Wat is StainAway

StainAway is een vlekkenverwijderaar en kan gebruikt worden op honderden soorten vlekken. Met StainAway verwijder je heel veel vlekken in slechts enkele minuten en in de meeste gevallen is een wasmachine niet eens nodig. Je kunt de kleding aanhouden wanneer je de vlekken laat verdwijnen. Klinkt goed toch?

StainAway is te gebruiken op verse en op oude vlekken, super handig! StainAway is te gebruiken op kleding, maar ook te gebruiken op tapijt, gordijnen, bekleding en stoffen meubels. StainAway is niet te gebruiken op zijde, hout, marmer, graniet en andere poreuze oppervlakken.

Ze raden ook aan om voor gebruik de kleurechtheid van de stof te testen. Dit doe je door StainAway op een onopvallende plek aan te brengen. Indien er na 5-10 minuten geen kleurverandering plaatsvindt, kan je de StainAway veilig gebruiken.

Ze hebben in totaal twee producten, een spray en vlekkendoekjes. Beide producten heb ik mogen testen en heb ik hieronder geplaatst.

Spray

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

De StainAway spray zit in een flacon van 30ml. De verpakking ziet er goed uit en de flacon is ook gemakkelijk vast te houden. De spray is vooral handig voor thuisgebruik, de flacon sprayt ook erg goed.

De stappenplan van de spray:

 • Stap 1: Verwijder overtollig vuil
 • Stap 2: Maak de vlek nat met koud water
 • Stap 3: Spray de StainAway op de vlek
 • Stap 4: Wrijf het goed in en laat het 2 minuten inwerken
 • Stap 5: Spoel na met koud water
 • Stap 6: Is de vlek nog zichtbaar? Herhaal de stappen en stop het kledingstuk in de wasmachine

Vlekkendoekjes

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Naast de spray hebben ze ook vlekkendoekjes, deze zijn vooral handig als je onderweg of op reis bent. Er zitten in totaal 5 doekjes in een doosje.

De stappenplan van het doekje:

 • Stap 1: Verwijder overtollig vuil
 • Stap 2: Maak de vlek nat met koud water
 • Stap 3: Wrijf met het StainAway vlekkendoekje over de vlek
 • Stap 4: Spoel na met koud water
 • Stap 5: Is de vlek nog zichtbaar? Herhaal de stappen en stop het kledingstuk in de wasmachine

kleding met vlekken

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Zoals ik al zei, kan ik nogal onhandig zijn met eten. Hieronder heb ik een broek met een vlek erin. Normaal gesproken zou ik deze broek dus gelijk al in de was hebben gedaan, maar met de StainAway hoeft dat niet meer!

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Ik heb eerst de vlek nat gemaakt, je ziet hierdoor de vlek ook beter.

Daarna heb ik de spray erop gedaan, ik kon gelijk al zien dat de vlek ging verdwijnen. Ik heb nog eens de spray goed ingewreven.

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Ik heb mijn broek ook goed laten drogen en wow, de vlek is gewoon helemaal weg!! Daar ben ik echt zo ontzettend blij mee!

De StainAway spray voor thuis kost 5,95 Euro voor 30ml en kan je kopen op de website van StainAway.

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Thomas had ook een aantal vlekken in zijn spijkerbroekje.

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Ook hier heb ik weer de vlek nat gemaakt.

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

Dit keer heb ik gebruik gemaakt van een vlekkendoekje. Ik heb de vlek goed ingewreven met het doekje en daarna ook weer zijn spijkerbroekje laten drogen.

Verwijder super snel en gemakkelijk vlekken met StainAway!

En wow, ook hier zijn de vlekken helemaal verdwenen!

De vlekkendoekjes kosten 4,95 Euro voor 5 doekjes en kan je ook kopen via de website van StainAway.

Ik heb beide broeken niet eens in de was hoeven te doen. Ik verwacht wel dat ik dat moet doen zodra de vlekken wat hardnekkiger zijn. Maar ik ben nu al zeer tevreden over beide producten!

Wat ik ook fijn vind aan beide producten is dat ze vrij zijn van chloor- en bleekmiddelen. En daarnaast hebben beide producten ook bijna geen geur, dat is wel echt prettig! Vooral je even snel een vlekje wilt verwijderen en je dit ook niet ziet of ruikt! Echt top!

Ken jij de producten van StainAway al? En wat vind jij ervan?

Dit artikel bevat gekregen producten en meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: