10 manieren om te relaxen

Nieuwe H&M trui en Timberland schoenen

Na een drukke werkdag of werkweek is het tijd om heerlijk te gaan relaxen. Maar wat kan je nu zoal doen om te gaan ontspannen. In dit artikel geef ik 10 manieren om te relaxen.

Film, documentaire of serie kijken

Netflix time! Ga lekker knus op de bank zitten met jouw geliefde, gezin, familie of vrienden. Zet een fijne film of serie op. Een aantal series die ik op dit moment echt aanraad zijn: Peaky Blinders, El casa de papel, Orange is the new Black, Ray Donovan, Empire en Vikings. Mijn man en ik nemen altijd in de avond een uurtje of anderhalf uur de tijd om een serie of documentaire te kijken, heerlijk relaxen! Wat zijn jouw favoriete films, series en documentaires?

Boek lezen

Ga op jouw favoriete stille plek in huis zitten met jouw favoriete boek of misschien wel een nieuw boek. Laat je meeslepen in het verhaal en geniet. Een perfect moment om heerlijk te relaxen en te ontspannen. Zelf lees ik graag boeken over ontwikkeling, bloggen en productiviteit. Zoals bijvoorbeeld Miracle Morning en Eat That Frog.

Me-time met een heerlijk masker

Neem eens een echte me-time momentje met een heerlijk masker. Reinig jouw gezicht eerst goed en pak dan eens jouw favoriete masker erbij. Zelf ben ik enorm fan van dr hauschka kalmerend masker. 20 minuten heerlijk relaxen en ontspannen. Dan pak ik ook vaak nog eens boekje erbij of gebruik ik een masker tijdens het kijken van een serie.

Wandelen

Een ander manier van relaxen is wandelen. Ga eens naar een prachtig natuurgebied. Geniet van de natuur en alles om je heen. Maak je hoofd leeg en relax! Het zal je zeer goed doen! Zelf hou ik ontzettend veel van wandelen. Samen met onze zoon wandelen we ontzettend veel, in natuurgebieden, maar ook door de haven van Leerdam.

In bad gaan / douchen

En nadat je hebt gewandeld, kan je ook een heerlijke warme douche nemen of in bad gaan. Zorg voor een fijn spa momentje. Steek waxinelichtjes of kaarsjes aan (natuurlijk wel voorzichtig doen met vuur), zet een fijn muziekje op en geniet! Of pak een mooi boek erbij als je bijvoorbeeld in bad ligt.

Mediteren

Mediteren is ook een fijne manier van relaxen. Je hoofd zit misschien wel vol met gedachten. Je piekert en/of het is druk in jouw hoofd. Meditatie kan je helpen om uit je hoofd te komen en hierdoor kan je meer gaan ontspannen.

Bullet Journal bijhouden

Voor mij het is het bijhouden van mijn Bullet Journal een zeer fijn relax momentje. Je kan jouw hoofd leegmaken met een Brain Dump in je Bullet Journal. Maar ook creatieve tekeningen maken, nieuwe planningen maken en meer.

Yoga

Yoga is ook zeer fijn om te gaan relaxen. Er is spanning en ontspanning tijdens de oefeningen. Sinds kort ben ik ook weer begonnen met het Online Critical Alignment Yoga Programma. Hier zal ik aankomende week ook weer meer over vertellen, aangezien ik weer een aantal lessen verder ben.

Bakken

Ga ook eens lekkere dingen bakken, zoals koekjes, taarten of iets gezonds. Als je creatief bezig bent in de keuken, dan kan je jouw hoofd ook fijn leegmaken. Ga eens bakken met jouw geliefde, gezin en geniet van elkaar en van het eten wat jullie samen maken.

Buiten zitten

En natuurlijk hoort buiten zitten er ook bij. Vooral in deze periode is het heerlijk om na een drukke dag buiten te zitten en te relaxen. Geniet van het weer, van de rustige avonden, van de omgeving om je heen. Praat met jouw gezin, familie of vrienden. Geniet van elkaar en relax!

Wat is jouw ultieme manier om te relaxen?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: