Wildlands Adventure Zoo Emmen


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vorige maand zijn mijn man en ik in onze vakantie naar Wildlands Adventure Zoo Emmen geweest. Mijn ouders, broer en ik gingen vroeger zeer vaak naar Dierenpark Emmen toe. Nu dit niet meer bestaat, maar het omgebouwd is tot Wildlands Adventure Zoo Emmen, was ik hier echt zeer benieuwd naar. Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over en laat ik mooie foto’s zien die mijn man die dag heeft gemaakt. Zelf kon ik dit namelijk even niet vanwege mijn zwangerschap hihi.

Voorheen was het dierenpark verdeeld in twee gedeelten, het oude originele gedeelte van het dierenpark is vanaf juni dit jaar heropend als stadspark. Ze hebben het oude park ook zo gelaten zoals het vroeger was en wordt ook onderhouden. Dat vind ik wel echt super! Hier zou ik ook graag nog eens door heen willen lopen.


Wildlands Adventure Zoo Emmen
Klik op de foto om de kaart groter te bekijken.

Het nieuwe gedeelte is nu omgebouwd tot Wildlands Adventure Zoo Emmen, een echte dierenpark is het niet meer, maar meer een themapark. Het is onderverdeeld in drie verschillende gedeelten, namelijk Jungola, Serenga en Nortica. Je ziet hierboven op de kaart hoe de verdeling eruit ziet. Alle gedeelten zijn ook prachtig opgezet, met prachtige leefgebieden, er wordt achtergrondmuziek gedraaid en de decoraties zijn ook echt zeer mooi om te zien, het is echt net een attractiepark! Daarnaast zijn er ook in elk gedeelte attracties en shows die je kan bezoeken.

Als je binnenkomt in het park, dan zijn de ingangen van deze drie gedeelten gelijk bij het begin. Je kan dus zelf kiezen welk gedeelte je als eerste wilt bezoeken en bekijken. Wij zijn zelf eerst naar Nortica gegaan.


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nortica is het kleinste gedeelte, maar wel een heel mooi gedeelte. De leefgebieden van de dieren zijn zeer groot en dat vind ik echt helemaal top! Ik hou er namelijk niet van als dieren in een klein gebied of klein hok verblijven. We zagen hier ook een aantal ijsberen, och wat zijn die dieren toch prachtig mooi zeg! Ze waren ook volop aan het jagen op vis, geweldig om te zien!

De attracties in dit gedeelte kon ik zelf helaas niet in, aangezien zwangere vrouwen daar niet in mogen. Wel vind ik het echt leuk dat er attracties zijn zodat het meer interactief is.


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nadat we Nortica bezocht hadden, liepen we terug richting het centrale gedeelte bij de ingang en daarna zijn we naar Serenga gegaan. Wat ik trouwens ook gaaf vind, is dat als je alles gezien hebt van een gedeelte, je ook wel weer langs komt bij bepaalde dieren je al gezien hebt. Mocht je dan bijvoorbeeld bepaalde dieren gemist hebben, dan kom je er alsnog langs en heb je weer een kans om de dieren wel weer te zien.


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Serenga is ook echt een groot gedeelte. Het eerste gedeelte kan je helemaal lopen. Hier zitten ook de stokstaartjes en de prairiehondjes. De diertjes kunnen ook gewoon vrij rondlopen, dus ook over het loopgedeelte heen. Zo konden ze van de ene kant naar de andere kant toe gaan. Echt een leuk gezicht!


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

In dit gedeelte vind je zeer veel mooie dieren, zoals bavianen, nijlpaarden, leeuwen en meer. Ze hebben allemaal echt een zeer groot leefgebied, geweldig om te zien!


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Aan het einde van Serenga heb je ook nog een groot stuk waar je met de Serenga Safari mee kan gaan. Je wordt dan door het safari gedeelte heen gereden waar je dichtbij de dieren kan komen. Echt gaaf om te zien! Je hebt hier bijvoorbeeld neushoorns, kamelen, giraffen en veel meer! Dit vond ik een zeer leuk gedeelte.


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Het laatste gedeelte is het grootste gedeelte waar je rond kan lopen, dit is Jungola. Wat ik hier echt mooi vind, is de vlindertuin. In het oude dierenpark was ik hier ook altijd al fan van geweest. Ook dit is weer echt mooi opgezet en er vliegen hier echt ontzettend veel vlinders. Echt gaaf om te zien. Verder heb je hier ook olifanten, maki’s, slingerapen, otters, alligators en meer. Het lijkt ook echt net alsof je door een jungle heen loopt.


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Ook kan je hier nog met een bootje mee door de jungle waarbij je de verschillende dieren ook van dichtbij kan bekijken.

Ik vind Wildlands Adventure Zoo Emmen echt leuk, het is er niet heel groot voor mijn gevoel. En ja het is ook geen echte dierenpark meer, maar een themapark. Ik mis bijvoorbeeld wel bepaalde dieren en elementen die ze vroeger wel hadden, zoals de haaien en de skeletten van de dinosaurussen. Dat vind ik wel jammer. Daarnaast is het park ook best aan de prijzige kant, je betaald namelijk per volwassene 29 Euro voor een online ticket en 30 Euro aan de kassa.

Het was die dag ook enorm warm en we hebben er niet een hele dag rondgelopen, want dit was voor ons gewoon even niet vol te houden. Daarnaast is het vooral voor kinderen echt een zeer leuk park. Er zijn zoveel dingen hier te doen. Ook zijn er veel eet en drink tentjes en overal heb je gratis WiFi.

Zelf hoeven we er voorlopig niet meer naar toe, maar zodra onze zoon wat ouder is gaan we hier zeker weer naar toe! Meer informatie over Wildlands Adventure Zoo Emmen kan je vinden op hun website.

Ben jij al eens naar Wildlands Adventure Zoo Emmen geweest? En wat vind jij ervan?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: