DIY Washi tape houder


DIY Washi tape houder

In één van mijn knutselbakken heb ik ontzettend veel washi tape liggen. Een tijdje geleden had ik geteld en het waren er meer dan 80, echt bizar veel haha. Maar alles lag verspreid in de knutselbak en als ik dan de juiste washi tape zocht, kon ik hem dan niet zo snel vinden. Hier moest verandering in komen. Op internet zag ik een super leuke DIY Washi tape houder en ik heb nu ook 7 washi tape houders gemaakt waar al mijn washi tape in passen. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik deze gemaakt heb. Ik heb ze wel iets anders gemaakt dan hoe ze zijn in het filmpje.

Het filmpje dat ik tegenkwam heb ik hieronder neergezet:

In mijn knutselbak had ik nog verschillende kartonsoorten en papiersoorten die ik wilde gaan gebruiken voor deze DIY Washi tape houder. Ik heb dan ook 7 verschillende washi tape houders gemaakt.


DIY Washi tape houder

Dit zijn al mijn washi tapes, best veel toch?


DIY Washi tape houder

Ik begin met een karton en een papiertje, deze twee wil ik gaan gebruiken voor een washi tape houder. Normaal heb je iets dikker karton nodig zodat het goed stevig is, daarom heb ik besloten om deze twee op elkaar te gaan plakken.


DIY Washi tape houder

Nu moet je ervoor zorgen dat het stuk 28cm lang en 17cm breed is.


DIY Washi tape houder

Daarna ga je vouwlijntjes maken in dit stuk, ik gebruik hiervoor een scoreboard. Deze kan je gewoon kopen in een hobbywinkel of online. De afmetingen hiervan zijn in de lengte:
2,5cm
7,5cm
14cm
20,5cm
25,5cm

Daarna ga je vouwlijntjes maken in de breedte, de afmetingen hiervan zijn:
5cm
12cm


DIY Washi tape houder

Het ziet er dan uit zoals hierboven.


DIY Washi tape houder

De vouwlijntjes maak je nog even extra goed, door erover heen te wrijven.


DIY Washi tape houder

Elk lijntje in de lengte knip je dan in tot aan het eerste lijntje in de breedte. Bij de buitenste vier stukjes knip je er nog een klein stukje vanaf.


DIY Washi tape houder

En nu ga je de stukjes aan elkaar vast lijmen, eerst het buitenste stukje, deze gaat achter het tweede stukje. Dan lijm je het tweede stukje ook en plak je het derde stukje eraan vast. Dit doe je dan bij alle vier de kanten.


DIY Washi tape houder

De washi tape houder ziet er dan zo uit, ik klem hem even vast bovenin, zodat ik gemakkelijk een washi tape erom heen kan vastmaken en dat hij ook goed vast blijft zitten. Je kan natuurlijk ook de twee ruggen aan elkaar vast plakken.


DIY Washi tape houder

Een leuk en passen washi tape erom heen.


DIY Washi tape houder

Dan haal ik het klemmetje ervan af en klaar is de washi tape houder! Echt super cute toch 🙂 ? Je kan nog de randjes schuin afknippen zoals ze in het filmpje zijn, maar dat hoefde niet voor mij 🙂 .


DIY Washi tape houder

DIY Washi tape houder

In totaal heb ik er dus 7 gemaakt met verschillende karton- en papiersoorten en ook verschillende washi tapes erom heen. In sommige washi tape houders passen er 5 washi tapes aan elke kant, dus 10 in totaal. En bij anderen net iets meer.

Ik vind ze echt super leuk geworden en nu passen ze ook normaal in mijn knutseldoos en ziet het er overzichtelijk uit.

Ben jij ook gek op washi tape? En hoe bewaar jij jouw washi tape?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

3 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: