Winter is coming – Napoleontische exercitie in de sneeuw


Winter is coming - Napoleontische exercitie in de sneeuw

Ja hoor, de eerste pepernoten liggen alweer sinds deze maand in de supermarkten. En dan ook nog met het weer van de afgelopen dagen, krijg ik toch echt wel een soort van herfst- en wintergevoel. Het leek me dan ook wel leuk om vandaag een aantal foto’s te laten zien van een Napoleontische exercitie in de sneeuw 🙂 , winter is coming!

Elk jaar beelden de Napoleontische Associatie der Nederlanden (N.A.N.) een wapenoefening uit te Slot Loevestein. Dit wordt ook wel een Napoleontische exercitie genoemd. Twee jaar geleden zijn we hier ook naar toe geweest en het was echt super mooi om dit te zien, vooral om het die dag ook sneeuwde.


Winter is coming - Napoleontische exercitie in de sneeuw

De mensen van de N.A.N. zijn dan verkleed en laten dan een mooie show zien, zoals hierboven dat ze hun wapens gebruiken.


Winter is coming - Napoleontische exercitie in de sneeuw

Bovenstaande foto vond ik gewoon echt super grappig 🙂 .


Winter is coming - Napoleontische exercitie in de sneeuw

En hierboven zie je hoe ze allemaal vroeger verkleed waren en hoe ze in troepen rondliepen.


Winter is coming - Napoleontische exercitie in de sneeuw

Ook wordt er tijdens de Napoleontische exercitie een kanon afgeschoten. Echt gaaf! En hierboven zie je hoe veel vuur van zo’n groot ding afkomt 🙂 .

Elk begin van het jaar is er weer een Napoleontische exercitie te Slot Loevestein. Het is echt een aanrader om daar eens naar toe gaan. Je krijgt dan echt een geweldige show te zien en je kan ook nog genieten van Slot Loevestein zelf, en dat ziet er helemaal prachtig uit (vooral in de sneeuw)! Maar er zijn daar vaak nog meer leuke activiteiten te beleven, neem eens een kijkje op hun website SlotLoevestein.nl.

Ps.: Vandaag heb ik ook weer een gastblog op DoorMariska.nl, dit keer gaat het over Prachtige architectuur. Neem ook eens een kijkje op haar blog om nog meer foto’s te bekijken die ik heb gemaakt van o.a. Station Luik, Den Haag Passage, gebouwen in Papendorp te Utrecht en meer!

Ben jij wel eens naar een Napoleontische exercitie geweest? Of ben jij wel eens naar Slot Loevestein geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: