5 handige tips om fietsendiefstal tegen te gaan


5 handige tips om fietsendiefstal tegen te gaan
Foto gemaakt door: Photosolutions

Vorige week schreef ik een artikel over dat fietsen erg gezond is. Nederland is een fietsland en vooral in deze warme periodes fietsen we maar al te graag. Maar natuurlijk willen we ook dat onze fietsen goed beschermd blijven. Je hoort nog steeds te vaak dat fietsen gestolen worden op stations, bij je werk of gewoon bij jouw thuis. Om dit te voorkomen heb ik een aantal handige tips om fietsendiefstal tegen te gaan.

1. Zet jouw fiets in het zicht
Het beste kan je jouw fiets in het zicht van mensen zetten. Bijvoorbeeld bij mensen die ergens op een terras zitten of bij winkelend publiek. Zo krijgt een dief minder kans om jouw fiets te stelen, aangezien er altijd wel iemand in de buurt is.

2. Zet jouw fiets in een bewaakte fietsenstalling
Een bewaakte fietsenstalling is de goede oplossing tegen diefstal. Je bent maar een paar euro kwijt voor een goede bewaking en stalling. Dieven krijgen hier niet de kans om jouw fiets te stelen. Vooral op stations kan je jouw fiets kwijt in een bewaakte fietsenstalling.

3. Ga voor een duurdere slot
Goedkopere sloten hebben hun eigen zwaktes. Als je bijvoorbeeld een beugelslot gebruikt en je zet jouw fiets vast aan een paal, dan kan een dief jouw fiets gemakkelijk draaien en dan knalt het beugelslot open. Bij een duurdere slot gebeurt dit niet. Zo is bijvoorbeeld een goedkope kettingslot sneller open te krijgen dan een duurder kettingslot. Een slijptol is dan vaak nodig om een duurdere kettingslot open te krijgen.

4. Gebruik een slot met ART3 goedkeuring
Sloten met een ART3 goedkeuring zeer extra veilig. Deze sloten zijn namelijk getest door TNO en hebben door TNO een goedkeuring gekregen. De ART3 sloten zijn eigenlijk bedoeld voor scooters, maar ook zeker extra veilig voor fietsen.

5. Maak jouw fiets hoog vast
Als je gebruik maakt van een kettingslot of een beugelslot, dan is het verstandig om het slot altijd hoog en flexibel vast te maken. Als je het slot namelijk op de grond laat hangen, dan kan een dief deze makkelijk met een steen kapot slaan of juist met een betonschaar extra kracht uitoefenen via de grond.

Ik zelf woon in een straat waar twee kroegen in de buurt zijn. Er zijn dus vaak in het weekend veel mensen bij ons in de straat. Er staan een aantal fietsenrekken waar mensen hun fietsen kwijt kunnen. Op zulke plekken is het dus verstandig om goede en duurdere sloten te gebruiken en deze hoog vast te maken, zodat de fietsen niet meegenomen kunnen worden door dieven.

Wat doe jij om jouw fiets tegen dieven te beschermen? En is jouw fiets wel eens gestolen?

 

Dit artikel is in samenwerking geschreven.
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: