5 manieren om veel geld te besparen + GRATIS checklist met 50 bespaartips!

5 manieren om veel geld te besparen + GRATIS checklist met 50 bespaartips!

Aan het einde van de maand ga ik altijd de financiën op een rij zetten. Ik vind het erg interessant en leuk om geld te sparen en geld te besparen. Denk bijvoorbeeld geld besparen op abonnementen, verzekeringen en boodschappen. In dit artikel geef ik dan ook 5 manieren om veel geld te besparen en heb ik voor jullie een GRATIS checklist met 50 bespaartips!

Bespaar geld met een internet only abonnement, dus geen vaste telefoon en tv abonnement meer

Je kan echt veel geld besparen als je gaat voor alleen een internet abonnement. Een internet only abonnement geeft aan dat je alleen gebruikt maakt van internet en je dus geen gebruik meer maakt van jouw vaste telefoon en ook geen televisie abonnement meer hebt.

Ongeveer 20 jaar geleden zag niemand het nut in van een mobiele telefoon. Wie wil nu constant bereikbaar zijn? Nou, tegenwoordig kom je er eigenlijk bijna niet meer onderuit. Iedereen heeft wel een smartphone. We maken nog amper gebruik van de vaste telefoon. Als je dus geen gebruik maakt van een vaste telefoon, dan kan je deze het beste opzeggen.

Televisie kijken is ook niet meer hoe het vroeger was. Vroeger wilde je graag op een bepaalde tijd thuis zijn, want jouw favoriete serie of programma kwam op tv. Dit kon je toen nog niet opnemen via een box of terugkijken via internet. Dit is tegenwoordig helemaal anders. Je kan tegenwoordig jouw favoriete programma’s en series opnemen als je een box hebt of deze terug kijken via internet. Je kan ook ervoor kiezen om bijvoorbeeld streaming dienst te gebruiken, zoals Netflix, Disney+, Videoland of gewoon filmpjes kijken via Youtube. Tegenwoordig is alles wel te vinden en terug te kijken via internet. Je hebt eigenlijk helemaal geen tv abonnement meer nodig om jouw favoriete programma’s en series te kunnen kijken.

Als je voor een internet abonnement, dan is het ook belangrijk om te weten hoeveel je gebruik maakt of gaat maken van internet. Zit je dagelijks veel op Wifi of ga je bijvoorbeeld alleen in de avond een paar uur internetten? Het is belangrijk om te weten hoeveel je gebruik gaat maken van internet. Zo kan je ook een abonnement kiezen met de juiste internetsnelheid. Wil je bijvoorbeeld Ultra HD streamen via Netflix, dan heb je al snel 25 mb/s nodig. Maar moet je bijvoorbeeld voor je werk veel en grote bestanden versturen of downloaden? Dan zal je jouw internetsnelheid moeten verhogen. Je kan bij bijvoorbeeld Speedtest.net kijken wat jouw internetsnelheid op dit moment is en indien dit dus te traag is of te snel, dan kan je dit dus ook aanpassen.

Wij zelf hebben ook al jaren geen vaste telefoon meer, nog wel een televisie abonnement, maar dat komt omdat deze in het pakket zit. Wij willen hier ook graag vanaf, omdat we nooit televisie kijken. We kijken eigenlijk altijd alleen Netflix of via internet programma’s, series en films terug. We willen dan ook het liefst een internet abonnement hebben. Maak jij nog gebruik van een vaste telefoon of een televisie abonnement?

Gebruik zo weinig mogelijk de droger

Siemens droger (super zuinig) 359 Euro

Gebruik de droger niet in de zomer, maar laat de gewassen kleding, handdoeken en meer (buiten) hangen aan een wasrek. Wij hebben vorig jaar in totaal bijna 4 maanden geen droger gebruikt, omdat we alles aan een wasrek konden hangen. Dit jaar zijn we ook al weer begonnen met de was aan een wasrek te hangen toen het mooi weer was. Ik denk dat we inmiddels alweer een maand geen droger hebben gebruikt. Je bespaart enorm veel geld hiermee. Onze wasrek staat dan op ons dakterras zodra het ongeveer 20 graden is, is het op ons dakterras al een stuk warmer en hierdoor is de was ook snel droog.

Probeer ten minste één wasgoed per week aan de waslijn te hangen in plaats van de droger te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken als je veel handdoeken hebt of andere soort was dat je niet snel nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld veel kleding, dan kan je ervoor kiezen om bepaalde kledingstukken aan de lijn te hangen die je niet snel meer gaat dragen. Maar bijvoorbeeld over een aantal dagen of week weer. Zo hoef je de droger dus niet vaak aan te hebben en bespaar je dus veel geld.

Probeer één week in de maand geen (of minder) boodschappen te halen en maak gebruik van meal planning

Voorraadkast

Probeer één week in de maand geen (of minder) boodschappen te halen, maar maak gebruik van de producten uit je vriezer, koelkast en voorraadkast. Natuurlijk heb je wel eens verse producten nodig, maar probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de producten die je al in huis hebt.

Elke zondag of maandag halen wij boodschappen voor de hele week. Het kon nog wel eens lastig zijn om te bepalen wat we in huis moesten halen qua producten. Daarom besloot ik om elke zondag een meal planning te maken voor de komende week. Ik maak dan een lijst voor alle dagen en schrijf ik op wat we allemaal gaan eten. Zo weet ik precies wat ik allemaal moet halen voor die week. Ik kijk dan ook in mijn voorraadkast en mijn vriezer wat ik allemaal nog heb. Ik heb daar ook een handige voorraad lijst in onze voorraad kast opgehangen. Zo kan ik precies zien wat we allemaal nog in huis hebben. Ik maak dan een maaltijd planning voor de hele week aan de hand van onze voorraad.

Het scheelt echt veel geld, want je gaat doelgericht boodschappen halen en kom je niet thuis met onnodige producten. Daarnaast kom je ook minder in de verleiding om uit eten te gaan of eten te bestellen, omdat je alle producten voor de gerechten al in huis hebt.

Lampen uitdoen in ruimtes waar je niet bent

Industriële lamp

Doe altijd lampen uit in de ruimtes waar je niet bent, dus ook als je weggaat van huis, ook al is het maar voor even. Verlichting is namelijk één van de grootste energieslurpers in huis. Je kan echt flink op energie en dus op geld besparen als je de lampen uit doet in ruimtes waar niemand is.

Maar vervang ook alle gloeilampen in huis door LED-lampen. Een LED-lamp is wel duurder in aanschaf, maar het gaat zeker een stuk langer mee. Daarnaast verbruiken LED-lampen ook nog eens een stuk minder stroom. In huis hebben wij ook alle lampen vervangen door LED-lampen en we merken ook echt dat we hier enorm veel geld besparen.

Abonnementen opzeggen of verlagen

Mijn nieuwe gouden iPhone Xs

Naast het opzeggen dan een vaste telefoon en televisie abonnement en alleen nog gebruik maken van een internet abonnement, kan je ook kijken of je nog andere abonnementen hebt die je kunt opzeggen. Denk bijvoorbeeld eens aan een sportschool abonnement of een abonnement op een magazine. Ga je niet meer naar een sportschool, maar heb je nog wel een abonnement, dan kan je deze beter gaan opzeggen. Een sportschool abonnement kan best duur zijn en dan is het natuurlijk zonde als je hier geen gebruik van maakt en wel deze aanhoudt. Krijg je maandelijks een magazine, maar lees je hem nooit, zeg dan je magazine abonnement op.

Je kan ook kijken of je een abonnement kan verlagen of verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan jouw telefoon abonnement. Kan je ook jouw abonnement verlagen of mag je jouw abonnement verlengen? Kijk dan eens of je een mooie aanbieding kan krijgen.

Hou ook elke maand jouw inkomsten en uitgaven bij, zodat je precies kan zien waar je je geld aan kwijt bent. En wellicht zie je nog meer dingen waarop je geld kunt besparen.

Op welke kosten zou jij graag willen besparen? Hoe zorg jij ervoor dat je geld spaart en geld bespaart?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: