Meal planning scheelt een hoop tijd en geld! + GRATIS Meal planning template

Meal planning scheelt een hoop tijd en geld!

Elke zondag of maandag halen wij boodschappen voor de hele week. Het kon nog wel eens lastig zijn om te bepalen wat we in huis moesten halen qua producten. Daarom besloot ik om elke zondag een meal planning te maken voor de komende week. Ik maak dan een lijst voor alle dagen en schrijf ik op wat we allemaal gaan eten. Zo weet ik precies wat ik allemaal moet halen voor die week. Vandaag laat ik zien hoe ook jij een meal planning kunt maken en hoe die van mij eruit ziet. Daarnaast heb ik ook nog een gratis meal planning template voor jullie!

Waarom Meal Planning?

Meal planning scheelt een hoop tijd en geld!

  • Het scheelt enorm veel tijd
    Één keer in de week ga ik een half uurtje zitten om de hele week te plannen in mijn Bullet Journal. Ik bedenk dan wat we elke dag gaan eten en schrijf ik dit op in mijn Bullet Journal. Ik schrijf dit op voor het ontbijt, lunch en diner en daarnaast ook de tussendoortjes. Omdat ik alles op schrijf, weet ik ook precies welke ingrediënten en producten ik in huis moet halen. Dit schrijf ik dan op een boodschappenlijstje, naast mijn Meal Planning lijst. Ook kijk ik op mijn Master boodschappenlijst of ik nog meer producten in huis moet halen. Zo vergeet ik niets en hoef ik ook niet nog eens extra naar de winkel omdat ik iets vergeten ben. Daarnaast hoef ik ook niet elke dag te bedenken wat ik eens zal gaan eten, aangezien ik het al opgeschreven heb.
  • Het scheelt geld
    Ook scheelt het geld, want je gaat doelgericht boodschappen halen en kom je niet thuis met onnodige producten. Daarnaast kom je ook minder in de verleiding om uit eten te gaan of eten te bestellen, omdat je alle producten voor de gerechten al in huis hebt. En als extra motivatie is het natuurlijk ook het fijnst om verse producten in huis te hebben, zodat je het wel op moet maken. Anders is het natuurlijk zonde om het weg te gooien.
  • En bonus: Je gaat ook beter eten
    Omdat je doelbewust bezig bent met het plannen van de week qua gerechten, zal je ook merken dat je beter en gezonder gaat eten. Je gaat minder vaak eten bestellen en meer gezonde gerechten inplannen. En omdat je ook precies weet wat je in huis moet halen, ga je ook minder snel ongezonde dingen in huis halen. Ik merk ook dat het bij ons heel erg goed helpt.

Hoe maak je een meal planning?

Meal planning scheelt een hoop tijd en geld!

Je maakt een lijstje voor de hele week waar je alle gerechten kunt inplannen. Je schrijft dan bij elke dag op wat je gaat eten als ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Het handigst is als je uit kookboeken recepten haalt en de naam van het gerecht opschrijft. Aan de rechterkant schrijf je dan alle ingrediënten en producten op een boodschappenlijst die je nodig hebt om het gerecht te kunnen maken.

Doordat je alles op papier hebt geschreven, weet je precies wat je in huis moet halen. Je haalt dus dan ook geen overbodige dingen in huis, zoals ongezonde dingen. En zo kan je elke dag op jouw lijstje kijken wat je allemaal gaat eten die dag.

Gerechten invriezen en voorraad bijhouden

Als je gerechten maakt en je hebt nog een gedeelte hiervan over, dan kan je dit weer invriezen. Dan hoef je de volgende keer dit gerecht niet meer te maken en hoef je het gerecht alleen nog maar op te warmen. In mijn Bullet Journal hou ik ook een voorraad lijstje bij met alle gerechten die ik in de vriezer heb liggen. Super gemakkelijk en scheelt ook weer tijd en geld. Binnenkort ga ik hier ook nog een uitgebreid artikel over schrijven.

Kortingscode bij Albert Heijn

Wij halen vaak boodschappen bij de Aldi en bij Albert Heijn. Ik vind het ook erg fijn dat je bij Albert Heijn online kunt bestellen. Albert Heijn heeft nu ook een super toffe kortingscode, namelijk ORDT1014, hiermee kan je jouw boodschappen gratis laten bezorgen! Ga dus snel naar de webshop van Albert Heijn.

Maak jij ook elke week een meal planning? En zo ja, hoe ziet jouw meal planning eruit? En zo nee, zou je willen beginnen met een meal planning?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: