30 dagen, 30 vuilniszakken challenge 2022 Update 3 + GRATIS werkboek

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met de 30 dagen, 30 vuilniszakken challenge. Met deze challenge ga je in 30 dagen tijd van veel spullen ontdoen. Spullen die je niet meer gebruikt, spullen die kapot zijn of spullen die niets meer waard zijn. Je geeft de spullen weg, verkoopt de spullen, doneert de spullen, recycled de spullen of gooit de spullen weg. We hebben in huis aardig wat spullen en hier kan ook veel van weg. Een aantal weken geleden ben ik dus begonnen en vandaag is de laatste dag. In dit artikel laat ik in een filmpje zien hoe ik de laatste spullen heb uitgezocht. Wil je ook meedoen met de challenge? Ik heb voor jullie een gratis werkboek zodat je gelijk mee kunt doen met de challenge!

Hoe pak ik de challenge aan?

In deze 30 dagen zal ik alle kamers van ons huis doorlopen en kritisch gaan kijken naar de spullen die we hebben. Heb ik bijvoorbeeld bepaalde dingen 6 maanden niet meer gebruikt en ook niet van plan ben om het te gaan gebruiken, dan doe ik het weg. Zoals bijvoorbeeld boeken die ik niet meer lees of gebruik, deze geef ik weg of ga ik verkopen via Marktplaats. Maar ook bijvoorbeeld oude kleding of oud speelgoed van Thomas. Ik probeer zoveel mogelijk spullen weg te geven, te doneren of te verkopen, zodat zo weinig mogelijk spullen weggegooid hoeven te worden. Het is natuurlijk ook fijn om anderen blij te maken met de spullen die je zelf niet meer gebruikt.

Gebruik verschillende bakken/vuilniszakken voor de 30 dagen 30 vuilniszakken challenge

Maak verschillende bakken/dozen/vuilniszakken voor de volgende onderdelen:

  • Recycle (op categorie, dus verschillende dozen voor elke categorie)
  • Doneren
  • Andere kamer/ruimte (dus ook weer per kamer/ruimte een doos/bak)
  • Verkopen
  • Weggooien (dus echt wat je direct kan weggooien zonder dat het gerecycled hoeft te worden)

De doos of vuilniszakken voor weggooien, gooi je dan ook gelijk weg. Dan heb je dus alweer wat extra ruimte. Als je al dozen/bakken hebt om te verkopen en/doneren, doe dit dan ook gelijk. Zet alles gelijk op bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook marketplace of doneer het gelijk. Zodat je deze dozen/vuilniszakken ook gelijk weg hebt (en dus weer meer ruimte creëert).

En het bedrag dat ik ontvang als ik spullen ga verkopen, zal ik weer op onze spaarrekening zetten voor verschillende spaardoelen.

Update challenge

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge

In het filmpje laat ik zien hoe ik bovenstaande spullen heb uitgezocht. Ik heb oude kleding van Thomas en van mijzelf weggedaan, Kettle Bells en verzorgingsproducten. Er zijn dus weer heel wat spullen weggegaan. Sommige items doneer ik, andere breng ik naar recycle containers en veel kleding van Thomas kan ik nog gaan verkopen. Daarnaast heb ik ook wat spullen dat weggegooid kon worden. We hebben ook nog een complete kerstdorp op zolder liggen dat weggaat. Sommige items hiervan gaan naar mijn broer en de rest gaan we verkopen. Ik ben blij dat ik deze challenge heb gedaan. We hebben weer enorm veel items kunnen verkopen, kunnen recyclen, doneren en kunnen weggooien.

Wil jij ook meedoen met de 30 dagen 30 vuilniszakken challenge?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: