Handige WordPress plugins


Nieuwe WordPress plugins die ik gebruik

De nieuwe WordPress 4.7 is inmiddels alweer uit en dat betekent dat ook veel plugins weer worden ge-update. Het is zeer belangrijk om jouw blog goed up to date te houden en jouw blog te onderhouden. Heb jij al alles ge-update? In dit artikel heb ik ook voor jullie een aantal handige WordPress plugins die ik momenteel gebruik.

Ik heb al eens een aantal artikelen geschreven over WordPress plugins die ik gebruik. Deze kan je hier teruglezen:

Welke WordPress plugins gebruik ik?.
Nieuwe WordPress plugins die ik gebruik

Hieronder heb ik weer een aantal nieuwe handige WordPress plugins neergezet die ik momenteel gebruik.

EWWW Image Optimizer

Optimalisatie vind ik altijd zeer belangrijk. Dat mijn blog snel laadt, dat afbeeldingen niet te groot zijn etc. Met deze plugin kan je de bestandsgrootte voor afbeeldingen reduceren. Hiermee laadt jouw site sneller, de afbeeldingen worden kleiner en daardoor laden deze ook sneller. Daarnaast scheelt het ook gewoon veel ruimte en kan je ook gemakkelijker backups maken.

Media Rename

Tegenwoordig ben ik ook druk bezig om de afbeeldingen betere SEO te geven. Dit doe ik ook met de “SEO Friendly Images” plugin. Maar ook de bestandsnamen verbeteren is zeer belangrijk voor SEO. Echter kan je de bestandsnamen niet gemakkelijk veranderen zodra deze al zijn ge-upload. Ik zag deze super handige plugin waarmee je de bestandsnamen van alle media-bestanden kunt veranderen. Zodra je dat doet, worden de artikelen ook gelijk aangepast waarin deze bestanden staan. Dus als je bijvoorbeeld een afbeelding in een artikel hebt staan met bestandsnaam “1234.jpg” en je verandert de naam met deze plugin naar “wordpressplugin.jpg”, dan wordt het artikel ook gelijk aangepast, zodat de afbeelding in het artikel ook gewoon goed werkt en je niet met dode links komt te zitten.

Pinterest Pin It Button On Image Hover And After Post & Page Content

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over goede Pinterest plaatjes maken. Hierin schreef ik al over deze handige plugin, waarmee je een button krijgt te zien op jouw afbeeldingen zodra je met jouw muis erover heen gaat. Mensen kunnen dan gelijk het plaatje pinnen. Maar je kan ook een extra button bij het artikel plaatsen, zodat mensen kunnen kiezen uit verschillende afbeeldingen op te pinnen. Super handig!

Public Post Preview

Deze vind ik echt super handig voor samenwerkingen. Voorheen plaatste ik altijd een concept in een .pdf bestand, mocht een bedrijf eerst een concept willen zien voordat ik het artikel plaats. Maar met deze super handige plugin hoeft dat niet meer. Hiermee kan je namelijk een linkje krijgen waarmee anderen het bericht al wel kunnen lezen, maar dat het bericht zelf nog niet is gepubliceerd. Zo kunnen bedrijven dus gemakkelijk het concept bekijken, zonder dat je deze eerst in een Word of pdf bestand moet plaatsen.

Handige WordPress Plugins die elke blogger moet hebben

Heb je zelf een eigen WordPress blog? Welke WordPress plugins gebruik jij op dit moment?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: