Blogartikelen verbeteren aan de hand van zoekresultaten

Blogartikelen verbeteren aan de hand van zoekresultaten

Vorige maand schreef ik over de zoekanalyse via Google Webmaster tools (Google Search Console). Vandaag vertel ik iets over het verbeteren van blogartikelen aan de hand van zoekresultaten. Daarnaast laat ik natuurlijk ook weer leuke en grappige zoekresultaten zien.

Zoekresultaten opvragen

Zoekanalyse via Google Webmaster Tools en leuke, grappige zoekresultaten #26

Hierboven zie je een klein gedeelte van de zoekresultaten voor mijn blog die ik heb opgevraagd bij Google Search Console. Je ziet hierboven dus hoe vaak mijn blog vertoond is op de pagina met zoekresultaten, hoeveel klikken en op welke positie mijn blog gemiddeld staat als je zoekt op deze zoekresultaten.

Zoekresultaten bekijken en analyseren

Elke maand loop ik deze zoekresultaten langs om te kijken of ik mijn blogartikelen kan verbeteren aan de hand van deze zoekresultaten. Op het plaatje hierboven zie je bepaalde zoekresultaten die erg populair zijn. Sommige zoekresultaten valt niks aan te verbeteren, zoals Miss Sentinelli, want ja dat is gewoon mijn blognaam. Maar bijvoorbeeld verlaten ziekenhuis Ardennen is ook een zoekresultaat waar ik momenteel niet iets mee kan. Ik heb wel eens een aantal verlaten ziekenhuizen gefotografeerd, maar die zijn niet in de Ardennen. Ik weet ook precies welke ziekenhuis mensen bedoelen, ik ben daar zelf helaas nog niet geweest. Mocht ik er wel eens naar toe gaan, dan ga ik daar natuurlijk een artikel over maken en het zoekresultaat verwerken in het artikel.

Maar zoals bijvoorbeeld zoekresultaat PDS aanval kan ik wel verbeteren. Er zijn in totaal 156 vertoningen geweest en 15 klikken. Ik sta gemiddeld op positie 5,7.

Ik ga naar Google om te kijken wat mijn positie is, hoe mijn blogartikel wordt weergegeven en welke websites er boven mij staan in Google en welke teksten zij gebruiken. Aan de hand van deze informatie kan ik mijn blogartikel verbeteren.

Blogartikelen verbeteren aan de hand van zoekresultaten

Als voorbeeld neem ik het zoekresultaat “PDS aanval”. Als je hier op zoekt in Google, dan kom je uit op mijn artikel: Mijn leven met PDS (Prikkelbare Darm Syndroom). Maar deze kan hoger in Google komen te staan als ik het artikel optimaliseer aan de hand van het zoekresultaat.

In het artikel over mijn Leven met PDS vertel ik welke PDS aanvallen ik heb en wat een PDS aanval precies inhoudt. Echter in de inleiding van mijn artikel had ik het zoekterm PDS aanval nog niet zo goed beschreven. De inleiding van het artikel heb ik dan ook iets verbeterd, zodat het het zoekterm hierin voorkomt. Daarnaast kan je met de plugin Yoast SEO jouw artikel ook een goede SEO geven en de snippet invullen. Dit is een voorbeeld hoe het eventueel in Google wordt weergegeven.

Mijn snippet ziet er nu zo uit:

Blogartikelen verbeteren aan de hand van zoekresultaten - snippet

Je ziet dat ik de zoekterm PDS aanval in de snippet heb verwerkt. Dit is beter voor de SEO. Mijn zoekterm van het artikel zelf blijft wel gewoon Prikkelbare Darm Syndroom, aangezien dat mijn hoofd zoekterm is.

Verder kijk ik ook nog of ik mijn artikel nog verder kan verbeteren aan de hand van mijn checklist. Bijvoorbeeld extra tekst of linkjes toevoegen, zodat de lezer ook meer informatie krijgt.

Blogartikelen opnieuw laten crawlen en indexeren via Fetchen als Google

Blogartikelen verbeteren aan de hand van zoekresultaten - Fetchen als Google

Nu het artikel verbeterd is en dus betere SEO heeft gekregen aan de hand van het zoekresultaat, wil ik dat het ook goed opgenomen wordt door Google. Via Google Search Console kan je jouw artikel opnieuw laten crawlen en opnieuw laten indexeren. Dat betekent dat Google jouw blogartikel met jouw verbeteringen correct laat zien in Google en jouw blogartikel eventueel een nieuwe verbeterde positie krijgt.

Blogartikelen hoger gescoord in Google, meer verkeer naar mijn blog

Door het verbeteren van verschillende blogartikelen en opnieuw laten crawlen en indexeren door Google, scoren deze blogartikelen scoren nu ook hoger in Google. En hierdoor heb ik dus ook weer meer verkeer naar mijn blog gekregen.

Zoekwoorden via Google

Natuurlijk heb ik ook weer vele leuke en grappige zoekresultaten gevonden. Deze heb ik hieronder weergegeven.

lege fabriek
Een lege of een verlaten fabriek?

lush trier
Ik heb geschreven over Lush en over Trier, maar niet die combinatie haha

dop douche creme
Uh ja, waarom zoek je hierop?

leuke dingen aliexpress
Ochjee, er zijn zoveel leuke dingen te vinden bij aliexpress

stuff list
Zo groot is mijn stuff list niet meer nadat ik 22 vuilniszakken heb weggegaan door de 30 dagen, 30 vuilniszakken challenge.

plaatjes maken
Foto’s maken!

bikiniproof schema
Sorry, daar heb ik geen schema voor. Wel raad ik Anthony Kruijver Fitness aan.

etos etten leur
Ik snap niet waarom je dan op mijn blog zou komen haha

alleen maar cola drinken
Oei, alleen maar? Niks anders?

Zoekwoorden via mijn blog

En hieronder een aantal leuke en grappige zoekwoorden die mensen hebben gebruikt in de zoekbalk op mijn blog 🙂 .

wat voor bor
Wat voor wattes?

eeuwige winter
Nou ik hoop het niet!

mercedes benz
Nee, we hebben een Ford!

pizza
Lekker!!

vastzitten
In wat?

vleesboodschap
Uhm, sjah.

Dit waren weer de leuke en grappige zoekresultaten van afgelopen maand 😀 .

Welke grappige zoekresultaten ben jij de afgelopen tijd tegengekomen op jouw blog?

Blogartikelen verbeteren aan de hand van zoekresultaten
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: