Amsterdamse Waterleidingduinen


Amsterdamse Waterleidingduinen

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Amsterdamse Waterleidingduinen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdamse_Waterleidingduinen) geweest. We kwamen voor de herten en voor de vossen.

We hebben de auto geparkeerd en liepen richting het park. Het was die dag best koud en het begon toen we daar aankwamen heel even te hagelen. De rest van die dag hebben we echt een geweldig weer gehad, het was best koud maar ook heerlijk zonnig op bepaalde momenten :).

We keken op een informatiebord om te kijken hoe we ongeveer moesten gaan lopen om de vossen te kunnen zien. Onderweg hebben we een aantal foto’s gemaakt van de mooie natuur. Op een gegeven moment zag ik iets bewegen in de bosjes. Jaaa, daar zitten en paar hertjes…vrouwtjes. We slopen heel dichtbij om een aantal foto’s te kunnen maken. Prachtig! We waren echt superblij dat we deze dieren al op de foto hadden gezet. We waren denk ik net een half uurtje aan het lopen, super! De herten vonden dat we toch op een gegeven moment iets te dichtbij kwamen, en liepen rustig weg. Ook wij besloten om weer verder te gaan lopen. Een aantal minuten later kwamen we weer herten tegen en probeerden we deze op de foto te zetten. Op een gegeven moment liepen de herten overal waar je maar keek. Echt super tof is dat als je daar tussen rondloopt.

Tijdens het lopen hoorden we de mannetjes herten ook burlen…wat een hard geluid is dat. Wel mooi, want zo konden we ze in de gaten houden en horen waar ze ongeveer liepen. We gingen dus richting het geluid en zagen ineens een prachtig hert op de grond liggen. Wow, we kwamen steeds dichterbij en hij bleef maar liggen. Te gek! Het leek wel alsof hij voor ons ging poseren :). Na een tijdje vond hij het wel genoeg en liep richting de andere herten.


Amsterdamse Waterleidingduinen

Onderweg naar de vossen kwamen we nog meer herten tegen en hebben nog foto’s gemaakt van de natuur zelf. We zagen op een paaltje dat we op de goede weg zaten en dat we richting het strand liepen. We wilden graag de vossen nog gaan fotograferen als we die tegen kwamen. we wilden dan nog even gaan zitten, eten en drinken op het strand en daarna weer terug.

Er zaten een aantal vosjes bij het water. Er waren best veel fotografen aanwezig. Eentje daarvan voerde ook de vossen met wat brokjes. De vosjes komen echt super dichtbij. Iedereen gelijk foto’s maken van de vosjes als ze dichtbij waren. Ze zijn best wel klein, dus volgens mij waren ze nog niet zo oud. We kwamen later ook nog een grotere vos tegen, maar die was erg snel weg. Die kwam niet eens naar je toe gelopen..jammer 🙂

Hieronder een aantal foto’s:


Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

We besloten nadat we foto’s hadden gemaakt om verder te gaan lopen. In totaal hebben we denk ik die dag 15+ km gelopen. We hebben nog heerlijk warme chocolademelk gedronken en wat gegeten en zijn toen maar naar huis gegaan. Het was een geweldige dag en mooie foto’s kunnen maken van geweldige mooie dieren.

Zijn jullie wel eens in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: