Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Elke avond zodra Thomas op bed ligt en mijn man en ik heerlijk op de bank zitten om tv te kijken, ga ik altijd een planning maken voor de volgende dag. In dit artikel laat ik jullie zien hoe mijn avond planning routine eruit ziet.

Ik vind het heerlijk om productief bezig te zijn en elke ochtend te weten wat ik die dag moet en wil doen. Daarom ga ik altijd de avond ervoor een planning maken.

Thomas gaat elke avond zo rond 19:00 uur naar bed. Zodra hij dan op bed ligt en ik geen taken meer hoef uit te voeren die avond, pak ik mijn Bullet Journal, mijn e-tui en mijn brush pennen erbij. Mijn huidige Bullet Journal is gemaakt in een Nuuna notitieboek.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Als eerste kijk ik of ik die dag een blogartikel heb geschreven en zet dan een datum bij het onderwerp. Zo kan ik bijhouden welke blogonderwerpen ik heb behandeld, welke ik wil behandelen en wanneer ik iets heb geplaatst.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Daarna vul ik de herinneringen in van die dag. Ik plaats hier altijd positieve herinneringen neer. Zo kan ik altijd met een glimlach hier naar terug kan kijken. Ik heb ook wat herinneringen weggepoetst op de foto, omdat dit persoonlijke en zakelijke informatie bevat.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Dan is het tijd om mijn daily op te zetten, oftwel mijn dagelijkse takenlijst. Maar eerst plaats ik een header. Mijn header bestaat uit een tijdbar en het weer. Daaronder de datum en 8 druppels voor het bijhouden hoeveel ik drink op een dag. Ik schrijf in mijn Bullet Journal altijd met een zwarte Sarasa Porous Pen. Ik merkte namelijk dat de fineliners van de HEMA doordrukken in mijn Nuuna notitieboek en koos ik voor nieuwe fineliners. Deze drukken gelukkig niet door, dit zijn echte aanraders.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Dan kijk ik of er nog taken over zijn gebleven van de vorige dag die nog gedaan moeten worden waar ik die dag niet aan toe ben gekomen. Zoals je hierboven ziet, heb ik geen taken meer openstaan. Mochten er wel taken openstaan, dan gaan deze taken gelijk door naar de volgende dag en zet ik een pijltje neer bij de tak van vandaag. Dit betekent dat de taak is opgeschoven.

Bij mijn wekelijkse en dagelijkse taken heb ik trouwens ook weet wat dingen weggepoetst op de foto, omdat dit persoonlijke en zakelijke informatie bevat.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Zodra ik de taken van vandaag heb bekeken en eventueel heb doorgeschoven, is het tijd om de nieuwe planning te maken van de volgende dag. Ik pak dan mijn weekly oftewel mijn wekelijkse afspraken en takenlijst erbij en kijk wat ik de volgende dag moet doen en welke afspraken er staan.

Zoals je kan zien, heb ik morgen geen afspraken, maar wel een aantal taken die ik wil en moet uitvoeren en een aantal notities. Thomas is morgen namelijk 1 jaar en 2 maanden oud, hihi. En morgen is het ook Valentijnsdag (we doen er trouwens zelfs niks mee). De notities en de taken die in mijn weekly staan, neem ik over en plaats ze dan op mijn dagelijkse takenlijst. Op mijn wekelijkse takenlijst heb ik aan de rechterkant ook nog een lijst staan met taken die ik deze week wil uitvoeren, maar geen dag eraan heb gehangen. Deze taken plan ik dan altijd in op de dag dat ik er tijd voor kan hebben. Op zich heb ik voor morgen niet heel veel dingen te doen, dus pak ik een taak van de wekelijkse takenlijst nog af en plaats deze op mijn dagelijkse takenlijst van morgen.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Hierboven zie je dan hoe mijn dagelijkse takenlijst eruit ziet tot nu toe.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Nu ik de taken van morgen ook heb geplaatst, is het nu tijd om color coding uit te voeren. Ik gebruik hiervoor Calli.Brush pennen. Ook deze drukken bijna niet door in mijn Nuuna Bullet Journal. Ik kleur mijn weericoontje, de tijdbad en de taken krijgen ook een kleur. Elke kleur heeft een eigen betekenis en zo kan ik zien wanneer ik wat wil doen. Bijvoorbeeld blauw betekent slapen, oranje betekent ontbijten en ochtendroutine en paars betekent dat ik aan het werk ben voor verschillende klanten en voor mijn blog. Ik heb ook nog de kleur groen, dit betekent een afspraak en de kleur geel betekent werken als programmeur. Met het color coding systeem weet ik precies op welk tijdstip ik ergens mee bezig ben of wil zijn en kan ik ook taken gaan batchen zodat ik nog productiever ben.

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Dit is hoe mijn avond planning routine eruit ziet. Meestal heb ik mijn planning voor de volgende dag binnen een kwartier of een half uur wel helemaal klaar en weet ik precies wat ik de volgende dag moet en wil doen. Zodra ik ook spullen nodig heb om aan het werk te kunnen gaan, zorg ik er ook voor dat dit al klaar ligt voor de volgende dag. Een goede voorbereiding is namelijk enorm belangrijk om productief te kunnen zijn.

Nieuwe Bullet Journal setup

Volgende week laat ik mijn nieuwe Bullet Journal Setup zien, want ik heb sinds februari een nieuwe Bullet Journal. Dit keer geen LEUCHTTURM1917 notitieboek, maar een Nuuna. Ik laat volgende week in een video zien wat de verschillen zijn, welke voordelen en nadelen eraan zitten en wat ik er precies van vind.

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Productief zijn met een planning routine

Wees productief met een planning routine

Waarom ik gebruik maak van een planning routine

Planning routine in mijn Bullet Journal

Mijn avond planning routine in mijn Bullet Journal

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: