Bekijk jouw tweetactiviteit met Twitter Analytics


Bekijk jouw tweetactiviteit met de Twitter Analytics

Voor mijn blog hou ik graag de statistieken bij, bijvoorbeeld hoeveel unieke bezoekers ik per maand krijg of welke zoekwoorden er zijn gebruikt, hoe bezoekers op mijn blog zijn gekomen en meer. Maar voor mijn social media vind ik het ook erg leuk om de statistieken te bekijken. Elke week krijg ik van mijn facebook pagina een statistieken overzicht te zien. En sinds gisteren kan je ook jouw tweetactiviteit met de Twitter Analytics tool bekijken. Hoe het precies werkt, laat ik vandaag aan jullie zien.

Vanaf juli was er al een Twitter Analytics voor adverteerders en geverifieerde gebruikers, maar sinds gisteren is de Twitter Analytics ook voor iedereen te gebruiken. Je moet wel al 14 dagen een account hebben bij Twitter en niet achter een slotje opereren, dus jouw Twitter account moet openbaar zijn.

Als je je hebt aangemeld, dan krijg je gelijk een dashboard te zien met een grafiek met de statistieken. Als je jezelf voor het eerst hebt aangemeld, dan zie je nog niks staan. Vanaf dat moment kan je tweeten en worden de statistieken bijgehouden.


Bekijk jouw tweetactiviteit met de Twitter Analytics
Let op: Ik heb nog maar een paar tweets geplaatst sinds dat ik ben aangemeld voor Twitter Analytics, dus hierboven zie je nog niet veel statistieken.

Je ziet aan de hand van de grafiek hoe vaak een tweet is bekeken door andere twitteraars, maar ook hoe vaak iemand erop heeft geklikt, hoe vaak de tweet is toegevoegd aan de favorieten van anderen, hoevaak de tweet is geretweet en hoe vaak de tweet is beantwoord. Super handig!


Bekijk jouw tweetactiviteit met de Twitter Analytics

Ook zie je hoeveel volgers je hebt, wat hun interesses zijn, hun geslacht en waar ze vandaag komen. Zeer uitgebreid dus!

Ik denk dat ik zeker wel vaak naar deze statistieken ga kijken en analyseren. Ik vind het echt een zeer handige tool en nog gratis ook!

Wil je ook jouw tweetactiviteit bekijken? Meld je dan snel aan voor de Twitter Analytics tool!

Heb jij de Twitter Analytics al gebruikt? En wat vind jij ervan?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: