Creatief met magnetische balletjes


Creatief met magnetische balletjes

Magnetische balletjes, ook wel neoClicks of Magnet Balls genoemd. De set Magnets balls bestaat uit 216 hoge-energie magneetballetjes van 5mm groot. Van coolgift.com mocht ik deze magnetische balletjes eens uitproberen. Hoe leuk! Ja ik bedoel ECHT leuk, zeer verslavend zelfs :). Vandaag laat ik zien wat je er allemaal mee kan doen!

Kijk dus snel verder :).

De set Magnets balls bestaat uit 216 hoge-energie magneetballetjes van 5mm groot (+ 4 extra losse balletjes). Je kan hier ontzettend veel leuke, mooie, grappige en bijzondere creaties mee maken. De magneetballetjes zijn ontzettend sterk en ze hebben een noord en zuid polariteit, net zoals een gewone magneet. Sinds het moment dat ik deze magneetballetjes heb, zijn mijn vriend en ik er echt ontzettend verslaafd aan geraakt. Elke keer als ik het zie liggen, pak ik het op en begin ik weer aan een nieuwe creatie. Zelfs als ik de magneetballetjes aan andere mensen laat zien, willen ze ermee “spelen” :).

Ik heb hieronder zelfs een aantal kleine tutorials geplaatst van de creaties die ik heb gemaakt.


hexagon
Voor de hexagon doe je de volgende stappen:
1. Maak een kleine hexagon met in de binnenste ring 6 balletjes en de buitenste ring 12 balletjes. Je kan hier ook twee lagen van maken voor een dubbele hexagon.
2. Maak 6 van deze kleine hexagons in totaal.
3. Leg ze dan allemaal aan elkaar in een kring, zodat het een grote (dubbele) hexagon wordt.
4. Als je een dubbele hexagon hebt (dus twee hexagons op elkaar), dan kan je ze van elkaar los trekken, zodat je twee losse hexagons hebt).


Ball
Voor de bal doe je de volgende stappen:
1. Maak in totaal 20 driehoekjes van 9 balletjes en leg ze in de juiste vorm zoals op de foto.
2. Vouw dan alles aan elkaar, zodat het een bal vormt. Begin bij het onderste gedeelte, werk dan opzij en eindig bovenin om de bal te vormen.


Cube
Voor de kubus doe je de volgende stappen:
1. Maak een lange rij met telkens 6 balletjes naast elkaar.
2. Vouw een stuk van 6 x 6 op, draai de rij en stukje kubus om en herhaal, totdat je een kubus hebt.


Ball in hand
Statue in hand

Op bovenstaande foto heb ik de magneet creaties in mijn hand gelegd, zodat je kan zien hoe groot ze ongeveer zijn. Er zit wel een kleine nadeel aan deze verslavende magneetjes….je handen worden ECHT zwart, zie bovenstaande foto’s haha :D!


Splitcard
Verder vind ik het erg handig dat er ook een kaartje bijzit, dit heet een splitcard en kan je gebruiken om gemakkelijk de magneetjes van elkaar af te krijgen. Ook zitten hier cirkeltjes op met nummertjes, zodat je in 1 oogopslag kan zien hoeveel balletjes tegen je kaartje aanliggen.

Op internet kan je echt veel leuke creaties vinden die je kan maken met deze magnetische balletjes. Ik ben er zeer verslaafd aan en ga ook zeker kijken of ik nog meer creaties kan maken en misschien wel hele ingewikkelde creaties :).

Helaas zijn deze magnetische ballen niet meer verkrijgbaar bij Coolgift.com, maar ze zijn zeker nog bij verschillende webshops te verkrijgen.

Ken jij deze Magnet Balls / neoClicks al? En wat vind jij er van?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: