Ik doe mee met een Bullet Journal Swap


Ik doe mee met een Bullet Journal Swap

Vorig jaar ben ik begonnen met het Bullet Journal systeem en sindsdien kan ik echt niet meer zonder een Bullet Journal. Ik hou hier echt alles in bij, vorige maand konden jullie nog een Bullet Journal update bekijken. Ik ben ook al een tijdje lid van de Bullet Journal Junkies Facebook groep, hierin had iemand een het idee om een swap te beginnen en er waren ontzettend veel mensen hierin geïnteresseerd. Nu heeft zij een systeem opgezet dat er swap groepen georganiseerd kunnen worden en elk swapgroep heeft een eigen leider. Het leek mij ook ontzettend leuk om mee te gaan doen met zo’n Bullet Journal Swap en ik doe dan ook mee met een internationale swap. Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over.

De Bullet Journal Swap groep waar ik in zit, is een internationale groep bestaande uit 10 mensen (inclusief de leider). Deze personen komen uit Duitsland, Engeland, Amerika en ik natuurlijk uit Nederland. Hieronder heb ik een kaart neergezet die onze swap leider in elkaar heeft gezet:


Bullet Journal Swap
Gemaakt door: Anne van Goffin

Hoe werkt onze Bullet Journal Swap:
Het is de bedoeling dat we allemaal een Bullet Journal boekje gaan kopen in A5 formaat (14cm x 21cm), dat ook niet te zwaar is, zodat het niet teveel gaat kosten om het op de post te doen. Er zijn dus in totaal 10 Bullet Journals die rond gaan tijdens deze swap.

De eerste pagina’s die de Bullet Journal moet bevatten zijn:
1. Een kaart met alle locaties van de deelnemers. Deze kaart zie je dus hierboven.
2. Een reis-log. Hier komt dan alle reisinformatie in te staan van de Bullet Journal. Bijvoorbeeld met informatie als:
Naam, Plaats, Datum Ontvangen, Verzonden naar, Plaats, Afstand en Datum verstuurd.
3. Een Over mij pagina, hierin komt een beschrijving te staan van de persoon die de Bullet Journal op dat moment heeft. Bijvoorbeeld wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven, waarom hou je van Bullet Journal, wat maakt je gelukkig etc.
4. Een pagina met een collectie van de favoriete quotes van de deelnemer.

Al deze pagina’s gaan we dus zelf helemaal in elkaar zetten, met mooie teksten, tekeningen, washi tape en meer! Daarna is het de bedoeling dat we op elke 15e van de maand de Bullet Journal weer doorsturen naar de volgende persoon van de groep. Hij of zij zal dan ook weer haar gedeelte helemaal invullen en eventueel wat extra’s. En zo heeft iedereen dus twee weken de tijd om de Bullet Journal helemaal klaar te maken naar wens en door te sturen. Aan het einde heeft iedereen dus in alle Bullet Journals iets geschreven en gemaakt. Dan is het de bedoeling dat de laatste persoon de Bullet Journal weer deze doorstuurt naar de persoon die de Bullet Journal als eerste had. Zo krijg je dus een prachtige Bullet Journal waarin 10 verschillende personen iets hebben in gezet.

Ik vind het echt een geweldig een super leuk idee! Ik heb er dan ook echt veel zin in. Het is zeer grappig om een Bullet Journal op het laatst te ontvangen waarin 10 verschillende mensen iets hebben ingeschreven uit verschillende landen.

We beginnen 1 mei, dan ga ik ook een Bullet Journal kopen en hier iets moois van maken. Ik zal dan ook alle updates van de Bullet Journal Swap met jullie gaan delen. Dus mijn eigen Bullet Journal, maar ook alle Bullet Journals die ik elke maand ontvang om er iets in te gaan schrijven en tekenen etc.

Wil jij nou ook eens meedoen met een leuke Bullet Journal Swap, meldt je dan eens aan bij de Travelling Journal facebook groep, hierin staan alle swaps die georiganiseerd worden door de swap leiders. Hierin staan ook veel internationale of zelfs Europa swaps in. Als het me zeer goed bevalt, dan zit ik er ook aan te denken om zelf ook een swap te beginnen. Hoe lijkt jullie dat??

Heb jij ook nog leuke ideeën voor de swap, laat dan ook een reactie achter!

Heb jij ook een Bullet Journal?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: