Het WC Doeboek


Het WC Doeboek

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik al een aantal jaar PDS. Ik probeer er ook alles aan te doen om zo weinig mogelijk hier last van te hebben. Zo vermijd ik dingen die ik niet kan verdragen en ook probeer ik stress zo veel mogelijk te vermijden. Maar door mijn PDS krijg ik wel eens aanvallen en moet ik vaak naar de wc. De Maag Lever Darm stichting heeft samen met het tijdschrift Flow het allereerste Nederlandse WC Doeboek gemaakt, deze kan je in de wc hangen om je tijd op de wc wat aangenamer te maken. Super leuk natuurlijk! Ik heb het boek ook ontvangen en vandaag vertel ik hier iets meer over.

De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting en zij werken al ruim 30 jaar aan een betere toekomst voor mensen met maag-, darm-, en leverproblemen. Hun missie is om maag-, darm- en leverziekten te voorkomen, te bestrijden en om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Zij onderzoeken, hebben ontzettend veel kennis en ze geven voorlichtingen. Ze hebben dus nu ook samen met Flow een WC Doeboek gemaakt.


Het WC Doeboek

Het boek zit vol met stickers, posters, verhalen, wc-weetjes, foto’s, moppen en meer! Het is natuurlijk erg belangrijk om de tijd op het toilet zeer op je gemak door te brengen. Dit bevordert namelijk de spijsvertering. Het boek helpt je hier ook mee en informeert je ook nog eens over jouw eigen spijsvertering.


Het WC Doeboek

Als je het boek openslaat, dan krijg je al gelijk een eerste poster te zien. Hoe grappig is deze? Je kan hem dus leuk in de wc hangen.


Het WC Doeboek

Er zitten zoveel leuke dingen in, wat ik wel gewend ben van Flow 🙂 . Zoals deze herkenbare en schattige tegeltjes voor aa de wand.


Het WC Doeboek

Owww lijstjes! Ik ben dol op lijstjes. Je kan hier pagina’s zien met lijstjes die je zelf helemaal kan invullen, hoe leuk!


Het WC Doeboek

Het WC Doeboek

Wat ik ook vooral leuk en echt handig vind, is dat er ook heerlijke recepten in staan.


Het WC Doeboek

Deze kalender vind ik echt super schattig en zeer handig! Hier kan je dus alle verjaardagen en afspraken op zetten. Zo vergeet je ze niet 🙂 .


Het WC Doeboek

En een wc boekje zonder moppen, is natuurlijk geen echte wc boek. Daarom zit er een heus moppenboekje in het WC Doeboek! En de grappen zijn echt leuk 🙂 .


Het WC Doeboek

En natuurlijk hebben wij het WC Doeboek ook in de wc hangen 🙂 .


Het WC Doeboek

En hierboven heb ik voor jullie nog een handig kaartje met tips weergegeven.

Ik vind de Maag Lever Darm stichting echt een zeer goede stichting en initiatief. Ik zelf weet hoe ontzettend vervelend en naar het is om een darm aandoening te hebben. En hoe meer onderzoek hier naar gedaan kan worden en hoe meer kennis en informatie verspreid kunnen worden, hoe meer het leven van de patiënten verbeterd kunnen worden. Dit is echt zo ontzettend belangrijk!

De Maag Lever Darm Stichting is volledig afhankelijk van giften, door onder andere collecte, maar ook door donateurs, sponsering, nalatenschappen en meer. Ik vind het zeer belangrijk dat deze stichting hun werk kunnen doen en wil ook daarbij jullie hulp vragen!


Het WC Doeboek

Mocht je de MDLS ook willen helpen, dan kan je natuurlijk ook een donatie geven. Bij een donatie van minimaal 10 Euro, krijg jij ook het WC Doeboek helemaal gratis! Hoe leuk en je helpt hier zoveel mensen mee!

Ik wil iedereen bedanken die de MDLS hiermee helpt en ook dus alle maag-, lever- en darmpatiënten helpt.

Heb jij het WC Doeboek al in huis?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

Delen: