De fotografie tagVia Evelien van fotografille.nl kwam ik de super leuke fotografie tag tegen. Deze bestond nog niet en zij heeft deze tag verzonnen. Echt gaaf natuurlijk! Daarom besloot ik om deze tag ook in te gaan vullen 🙂 .Wat was je eerste eigen camera
Mijn allereerste camera was de Nikon D5100. Mijn verloofde was toen al een tijdje aan het fotograferen en we gingen steeds meer verlaten panden in om deze te fotograferen. Ik begon het toen ook echt leuk te vinden en maakte eerst foto’s met mijn mobieltje. Ik kreeg toen van mijn verloofde de Nikon D5100 met een aantal kitlensjes. Super blij was ik natuurlijk 🙂 ! Ik heb er een aantal jaar van genoten. Nu heb ik inmiddels deze verkocht en maak ik gebruik van de Nikon D800, dit is een full frame camera 🙂 .

Waar maak je de meeste foto’s van?
Pfoe, dat is een goeie! Op dit moment denk ik toch wel producten voor mijn blog. Naast mijn blog fotografeer ik erg graag verlaten panden en daarnaast organiseren mijn verloofde en ik maandelijks PhotoWalks waarbij ik graag mensen en gebouwen fotografeer. Maar het fotograferen van verlaten panden en de PhotoWalks liggen nu op een laag pitje vanwege onze bruiloft.

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefst
Ik bewerk eigenlijk bijna de foto’s niet op mijn iPhone. En als ik dat wel eens een keer doe, dan zal het gewoon via Instagram zijn 🙂 .Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
Oei, dit vind ik wel heel erg moeilijk. Ik heb al zoveel foto’s gemaakt, die ik echt ontzettend mooi vind en waar ik echt trots op ben. Daarom heb ik ook een Portfolio aangemaakt met de foto’s die ik zelf ook echt super mooi vind. Hier kan je dus vele zelfgemaakte foto’s bekijken. Een van de foto’s die ik echt mooi vind, heb ik hierboven ook neergezet.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag
Hmm, dat ligt er maar net aan wat ik aan het doen ben. Normale blog foto’s per artikel tussen de 10-30 foto’s. Maar als ik bijvoorbeeld aan het PhotoWalken ben of op pad om verlaten panden te fotograferen, dan kunnen dit er wel honderden zijn.

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken
Er zijn zoveel mooie plekken nog waar ik heen wil om foto’s te maken, denk bijvoorbeeld aan IJsland, of Amerika. Maar wat mij ook gaaf lijkt, is de El Caminito del Rey. Prachtig gebied met een zeer gevaarlijk wandelpad. Deze is overigens sinds kort weer opengesteld 🙂 .

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?
Toch wel dat je veel moet oefenen. Het liefst elke dag fotograferen, al lukt dat niet altijd en dan hou ik het bij om elke week sowieso te gaan fotograferen. Door het te doen en veel te oefenen, leer je echt ontzettend veel. Mijn verloofde heeft mij ook echt super veel geleerd 🙂 .

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?
Via mijn blog, elke woensdag heb ik als thema fotografie en deel ik vaak mijn zelfgemaakte foto’s. Ook via DoorMariska.nl, daar heb ik elke laatste woensdag van de maand een gastblog over fotografie. Daarnaast deel ik ook mijn foto’s via Instagram en Twitter.

Dit was de fotografie tag. Ik hoop dat jullie hem leuk vonden. Neem hem gerust ook over, maar zet dan wel de credits erbij voor Evelien van fotografille.nl 🙂 .

Waarmee maak jij graag foto’s?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: