Dit moet je weten over investeren in vastgoed

Dit moet je weten over investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed, is dat nu nog verstandig? Zijn de huizenprijzen inmiddels zo hard gestegen dat investeren in vastgoed niet meer rendabel is? Is het niet beter om je geld op een spaarrekening te houden, te beleggen in aandelen of wellicht Bitcoins of andere cryptomunten te kopen? Helaas brengen deze opties ook veel risico met zich mee. Aandelen en cryptomunten zijn erg volatiel waar de nodige financiële ervaring en achtergrond voor nodig is. Een van de veiligste opties is om te investeren in vastgoed. Daarom deel ik in dit artikel de belangrijkste redenen waarom investeren in vastgoed ook nu nog zo aantrekkelijk is. Lees je verder?

De belangrijkste redenen om te gaan investeren

De spaarrente van de bank is momenteel historisch laag. De spaarrente ligt nu rond de 0%, of is zelfs negatief. Aan de andere kant wordt het leven elk jaar duurder door inflatie. De inflatie is gemiddeld 1,92% per jaar. Dit betekent dus dat jouw spaargeld elk jaar minder waard wordt. Als je vermogensbelasting betaalt, is het zelfs nog minder rooskleurig. Je betaalt namelijk vermogensbelasting over het spaargeld dat boven het heffingsvrije vermogen komt. Daarom is het winstgevender om je geld op een andere manier te laten rollen.

1. Miljonairs

Vastgoed heeft meer mensen miljonair gemaakt. Zo staan er in de Quote 500 veel miljonairs die hun vermogen hebben vergaard in de vastgoedsector. Dit zie je overigens niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Investeren in vastgoed heeft dus verreweg de meeste miljonairs voortgebracht. Als deze mensen het kunnen, dan moet jij het ook kunnen.

2. Cashflow

Heb je een beleggingspand deels gefinancierd met een vastgoedlening? Dan moet je maandelijks rente en aflossing betalen. Bij een gunstig aangeschaft beleggingspand heb je direct een positieve cashflow uit de huurinkomsten. Ofwel de huurder betaalt voor jou de hypotheek, en jij ontvangt elke maand de resterende inkomsten uit de huur. Zolang de huurinkomsten de vaste lasten overtreffen, houd je er dus elke maand een positieve cashflow aan over. Dat is een mooi rendement!

3. Financiële hefboomwerking

Vastgoed is een van de weinige assets waarin je kunt investeren met geleend geld. Doordat je het geleend geld kan investeren in vastgoed, kan je een zogenaamde hefboomwerking creëren. Door middel van het werken met een hefboom kan je een groter rendement realiseren op je geïnvesteerde vermogen. Deze hefboomwerking is een belangrijke reden waarom mensen financieel onafhankelijk worden met investeren in vastgoed. Je kan klein beginnen en door de hefboomwerking je vermogen versneld laten groeien.

4. Waardestijging

Vastgoed is tastbaar, maar nog belangrijker: vastgoed is waardevast. Hierdoor heb je naast de maandelijkse huurinkomsten ook nog kans op waardestijging van de woning. Als je kijkt naar waardestijging van woningen volgens het CBS, dan zie je dat de gemiddelde huizenprijzen over de afgelopen 25 jaar flink zijn gestegen. Van 2008 tot en met 2013 zag je dalende huizenprijzen. Als je echter kijkt naar een periode van 10 jaar, dan zie je dat de huizenprijzen weer flink zijn gestegen. Dus als je investeert in vastgoed voor de lange termijn, zal je hoogstwaarschijnlijk een stijging van de waarde van je beleggingspand meemaken. Dit komt onder andere door toenemende schaarste van grond, een groeiende bevolking en de inflatie.

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: