DIY Make-up Tower

Een wat? Juist ja een make-up toren, om al je spulletjes te laten pronken, en vooral snel en makkelijk overzicht te hebben. Wat er super luxe en georganiseerd uitziet. Wie wil dat nou niet!
Een tijd geleden zat ik een filmpje te kijken waar een lipstick tower in voor kwam. Super gaaf natuurlijk maar zoveel lipsticks heb ik nou ook weer niet.
Na een lange zoektocht vond ik er een, welke jammer genoeg niet in mijn style was en geen deurtjes bevatten. Na een tijdje nadenken kwam ik dan toch op het idee.
Ik maak er gewoon zelf 1. Nou en dat is gelukt en ben er blijer mee dan ooit! Sterker nog ik wil niet meer zonder 🙂 .

Nadat ik Astrid had verteld van het idee werd ook zij enthousiast en vroeg mij een artikel erover te schrijven. Nou daar ben ik dan met de DIY Make-up Tower. Zijn jullie er klaar voor?

DIY Make-up Tower

Wat heb je nodig:
6 Thee boxen (met verdeelbare vakken, en het liefst met bovenzijde van glas)
1 Plankje (ik heb een onderzijde van een dienblad gebruikt)
een smalle lat
Spijkers (let op niet te lang)
Lijmpistool met genoeg lijm patronen
Ikea draaibaar plateau
Plakplastic (dit is optioneel)
Schroevendraaier (kleine)
Boormachine (gatenboor)
Schaar
Beitel / mesje (optioneel)
Touw
4 Grote knopen
8 Kleine knopen
Potlood
Zaag
Rol Lint (van 1 centimeter breed)

DIY Make-up Tower

Zoals jullie op de bovenstaande foto kunnen zien had ik thee dozen met een opdruk en deze moesten er vanaf. Dit heb ik met een beitel en een mesje gedaan. Natuurlijk is dit volledig afhandelijk welke theeboxen je in bezit hebt. Hierna heb ik het draaiplateau beplakt met plakplastic. Ook dit is optioneel, maar aangezien ik mijn toren brocant wilde maken heb ik hier wel voor gekozen. Dit is een geduldig klusje en soms zie je zo hier een daar een vouwtje aan de onderzijde. Maar met het eind resultaat valt dat volledig weg. Ik heb eerst het bovenstel beplakt netjes in de ronding afgeknipt en de zijkant nog een keer beplakt en aan de onderzijde beplakt met stroken.

DIY Make-up Tower

Oke we zijn klaar voor de volgende stap. Doordat de boxen in de lengte komen te staan willen we wel dat de deurtjes goed open kunnen. Het is dus van belang dat de theedoos iets hoger staat. Zaag de lat in 8 kleine latjes gelijk aan het formaat van de thee box.

Wel is belangrijk dat het deurtje vrij van dit plankje zit. Zodat het deurtje niet klem zit. Zie de foto hieronder. Jaja het is tijd voor het lijmpistool (voorzichtigheid geboden want de lijm word erg heet!) lijm de plankjes vast op de theeboxen. aan de boven en onderzijde van je theebox. Doe dit bij alle 4 de boxen. Zoals de foto hieronder.

DIY Make-up Tower

Nu gaat het gebeuren… we gaan vorm krijgen bij deze stap. Plaats de boxen op het plateau, meet hierbij goed uit dat de boxen allemaal gelijk staan. Zet kleine stipjes waar elke box moet komen. Doe dit met het potlood. Nu Pak je het lijmpistool erbij en lijm de de onderzijde van de box. Deze plaats je op het plateau op de afgetekende stipjes. Doe dit bij alle 4.

DIY Make-up Tower

Voila het begint nu ergens op te lijken! Haal nu alle verdeelplaatjes uit de boxen en sla een spijkers in de boxen en op het plateau. Dit voor de stevigheid.

Nu is het tijd voor het plankje erop. Deze zaag je op maat, maar de bedoeling is wel dat er nog 2 theeboxen op passen zoals hieronder op de foto. Het plankje heb ik ook met het plakplastic beplakt. Vervolgens plak je ook deze vast op de boxen met je lijmpistool.

DIY Make-up Tower

Je hebt nu nog 2 theeboxen. Verwijder hier de verdeelplankjes uit. Schroef met je kleine schroevendraaier de deurtjes van de boxen. Teken de gaten af op de onderzijde van de theebox (let hierbij goed om de afmeting van je makeup brushes die je hierin kunt doen. En ook belangrijk, let op de afmetingen van de verdeelplankjes. Anders komen je makeup brushes dadelijk scheef te staan en dat is zonde. Boor de gaten in de boxen op de afgemeten plekken. Ik zelf heb gekozen uit 2 soorten maten voor mijn brushes.
Schuif de verdeelplakjes weer in de boxen dit is belangrijk dat je brushes niet teveel gaan schuiven als ze erin staan.

Als laatste heb ik ook deze aan de bovenzijde beplakt maar dit is ook optioneel. Lijm deze 2 boxen nu vast op de plank bovenop. Hij is nu bijna klaar!

Nu is het tijd sluitingen te maken op de deurtjes! lijm op de 4 grote knopen een kleine knoop in het midden. En lijm deze op de zijkant van elke box. Hier komt namelijk het touw omheen te zitten. Maak een lusje en knoop deze en let hierbij op dat het ook op de voorzijde past. Lijm het lusje vast op de box en lijm vervolgens een knoopje ter decoratie op de knoop van het touw. Op de foto hieronder zie je het eind resultaat van deze stap.

DIY Make-up Tower

Jaaaa de laatste stap! Nu is het verstandig om vast je make-up erbij te pakken. Zo kun je de indelingen gaan maken. Als je de indelingen hebt gemaakt, knip je lintjes op maat. Deze komen dus voor de vakken te zitten zodat je make-up er niet uitrolt of valt. Ook deze lijm je vast (let op dit kan zeeeeer warm zijn vanwege het dunne lint) dus wees voorzichtig. Als je dit bij elk vakje hebt gedaan ziet het er zoals hieronder uit.

DIY Make-up Tower

En daar is hij dan je super luxe make-up tower. Een juweeltje op je bureau waar je naar blijft kijken. Kortom een beauty musthave voor make-up liefhebbers.

DIY Make-up Tower

Veel knutsel en make-up plezier.

DIY Make-up Tower

Wat vinden jullie van de DIY Make-up Tower?

Liefs,

Sanne

4 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen:
Geschreven door Sanne
Hoi! Ik ben Sanne, ik ben 28 jaar oud en woon met mijn vriend samen in een knus dorpje. Ik ben een vriendin van Astrid! Die trouwens deze TOP blog het einde maakt! Ik raak erg van haar geïnspireerd en dat maakt het des te leuker om af een toe een blogje mee te schrijven. Want ik ben natuurlijk niet zo'n mega toffe blogster als Astrid! Wat ik erg leuk vind, is Yoga met Astrid! we hebben de grootste lol samen dan! Lekker winkelen, gezellig met mijn moeder op stap en veeeeel kletsen! En vooral alles wat met beauty te maken heeft. Daar wordt ik super enthousiast van! Ik vind het leuk om dingen te knutselen, en vrees daarbij dat jullie regelmatig de klos zullen zijn met een blog daarover :). Nou ik kan nog uren en dagen praten, want echt kort van stof ben ik niet ;). Liefs Sanne