Ga eens lekker floaten


Ga eens lekker floaten

“Druk druk druk”, zegt men als je vraag hoe het gaat. Komt jou dat ook bekend voor? Iedereen is druk tegenwoordig, druk met school, werk, sociale leven, online, hobby’s en meer. Het is tijd voor ontspanning en rust, gun je zelf wat me-times en echte ontspanning. Ik kwam in mijn mailbox een fijne persbericht tegen, namelijk over floaten, een manier om heerlijk te gaan ontspannen. Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over.

Floaten is een term dat de laatste tijd steeds meer naar voren komt. Maar wat is floaten nu precies? Floaten is het heerlijk ontspannen en gewichtsloos drijven op zout water. Voor veel mensen is dit één van de meest ontspannende onderdelen tijdens een bezoek aan een wellnessresort.

Maar hoe werkt floating nu precies en wat zijn de voordelen hiervan? Van oudsher trokken mensen naar de Dode Zee in Jordanië vanwege het helende effect van het zoute water. Het water was goed voor de huid, en het drijven zorgde voor ontspannen spieren.

Algemeen directeur van International Wellness Resorts Gert van der Steen : “Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat drijven op zout water, ook wel floaten genoemd, goed is voor de gezondheid. De eerste floatcabine stamt zelfs uit de jaren ’50, het is een bewezen techniek om zowel lichaam als geest optimaal te ontspannen. Het water in het zoutwaterbad wordt verrijkt met speciaal magnesiumzout. Dit speciale zout zorgt voor het draagvermogen tijdens het drijven.”

Het is de bedoeling dat je heerlijk achterover gaat liggen en je lichaam te gaan ontspannen, het drijven gaat dan vanzelf. Een drijfsessie in een zoutwaterbad heeft ongekend veel voordelen. Floaten stimuleert de circulatie van bloed en zuurstof. Na een tijdje daalt de bloeddruk en mentale en fysieke stress nemen af. Door een betere bloedsomloop versnelt floaten het herstel van blessures. Daarnaast verlicht het diverse huidklachten en wordt het ingezet bij reuma en fibromyalgie. Ook bij psychische klachten is floaten effectief. Zo wordt het ingezet bij stressbehandeling, burn-out en angstbestrijding.

Waar kan je gaan floaten?
Bijvoorbeeld bij de Veluwse Bron kan je genieten van 90.000 (!) liter en 34 graden warm en zout water. Dit lijkt me echt zo heerlijk he! En vanaf juni kan je hier ook terecht voor speciale floatingsessies op het zoutwaterbad. Iedere dag worden er meerdere sessies georganiseerd onder begeleiding van een specialist.

Floaten lijkt me echt heerlijk, ik kan wel zo’n fijne ontspanning gebruiken.

Ken jij floaten al? En hoe denk jij hierover?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: