Geld verdienen met jouw blog met affiliatie programma LinkPizza

Bullet Journal 2017

Met mijn blog verdien ik op verschillende manieren geld. Bijvoorbeeld via advertenties, gesponsorde artikelen en ook via affiliatie links. In mijn Bullet Journal hou ik al mijn inkomsten bij, maar ook welke bij affiliatie programma’s ik zit en hoeveel ik daar verdiend heb. Nu ben ik ook lid van LinkPizza, een website waarmee je geld kan verdienen door linkjes op jouw blog om te laten zetten naar affiliatie links, geheel automatisch! Vandaag vertel ik hier iets meer over en laat ik ook zien wat ik ermee heb verdiend.

Werking LinkPizza

LinkPizza is dus een systeem waarmee je gemakkelijk geld kunt verdienen. Linkjes naar websites (bedrijven) waarmee geld te verdienen valt bij LinkPizza, worden automatisch op jouw blog omgezet naar affiliatie links. Je hoeft er dus verder helemaal niets voor te doen.

Registreer je bij LinkPizza en je kan gelijk jouw blog toevoegen en beginnen. Je installeert daarna LinkPizza op jouw blog, bijvoorbeeld via een WordPress Plugin of via een Javascriptje. Je zal eerst wel LinkPizza moeten activeren via een Token, die haal je dan van de website van LinkPizza af. Dan bij de instellingen van LinkPizza kan je nog bepaalde dingen instellen, zoals bijvoorbeeld het uitsluiten van bepaalde categorieën of dat je top links wilt laten zien onderaan de pagina.

Geld verdienen met jouw blog met LinkPizza

Links waarmee geld te verdienen valt, worden gelijk automatisch omgezet naar affiliatie links. Ook links in oude blogartikelen worden automatisch omgezet. Hierboven heb ik het voorbeeld van het Wetboek voor bloggers weergegeven. LinkPizza heeft links omgezet naar affiliatie links. Ze zijn monetizable en de rondjes erachter zijn oranje/geel geworden. De grijze rondjes geven aan dat de links niet monetizable zijn, hier verdien je geen geld mee. Bestaande affiliatie links van bedrijven of andere affiliatie programma’s worden niet aangepast. Daarnaast kan je aangeven welke links niet omgezet moeten worden.

Zodra er nu iemand op de affiliatie links klikt en iets koopt via deze links, dan krijg je 80% commissie die de adverteerder betaalt voor een sale. Dit zijn dus leads geworden. Op de website van LinkPizza kan je ook statistieken bekijken. Zoals bijvoorbeeld hoeveel er geklikt is, hoeveel leads je hebt en hoeveel je hebt verdiend.

De linkjes die worden omgezet, krijgen ook automatisch een nofollow header in de redirect. Je zal nog wel moeten vermelden dat het artikel een affiliatie link bevat.

Uitbetaling LinkPizza

Ik ben al een tijdje lid van LinkPizza. Maar ik wilde eerst dit goed testen en een uitbetaling ontvangen, voordat ik hier een artikel over wilde schrijven. Je moet namelijk minimaal 25 Euro hebben verdiend om een uitbetaling te kunnen krijgen. Dit gaat trouwens geheel automatisch, je hoeft geen uitbetaling aan te vragen. Maar het kan zijn dat je wel even moet wachten op de uitbetaling, de affiliate netwerken moeten namelijk het bedrag hebben uitbetaald. Zodra ze dit hebben gedaan en jij hebt minimaal 25 Euro verdiend, dan wordt je uitbetaald. De uitbetaling gaat via Paypal of directe bankoverschrijving.

Geld verdienen met jouw blog met LinkPizza

Ik had in totaal tot en met december vorig jaar 27,05 Euro excl. BTW verdiend in een aantal maanden tijd. Ik wil nog veel meer links gaan toevoegen, dus voor nu is het niet echt een hoog bedrag. Begin maart ontving ik dit bedrag op mijn bankrekening. Dus ik heb in totaal ongeveer 3/4 maanden moeten wachten op het bedrag.

Maar toch ben ik zeer blij met dit systeem. Het gaat namelijk geheel automatisch, weinig gedoe voor bloggers en je hoeft bijna niks te doen om inkomsten te genereren.

Binnenkort vertel ik ook iets over andere affiliatie programma’s die ik aanraad.

Gebruik jij LinkPizza al? En welke affiliatie programma raad jij aan?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Geld verdienen met jouw blog met affiliatie programma LinkPizza
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: