Geniet van heerlijk water met de Amfa4000 Waterontharder

Geniet van heerlijk water met de Amfa4000 Waterontharder

In ons gezin drinken wij best veel water. Mijn man en ons zoontje drinken veel water met siroop en zelf ben ik nogal fan van thee. Elke dag verbruiken wij dus wel liters water. Ik vind het dan ook enorm belangrijk dat het water goed smaakt. Daarnaast vind ik het ook altijd erg vervelend als er kalkaanslag in de badkamer is of in onze huishoudelijke apparaten, zoals onze waterkoker. Nu ontving ik de Amfa400 Waterontharder en hiermee blijft kalk opgelost in het water in plaats van dat het gaat hechten. In dit artikel vertel ik dan ook meer over de Amfa4000 Waterontharder en wat mijn ervaring hiermee is.

Gevolgen van Hard water

Als je hard water hebt in jouw huis, dan kan het bepaalde gevolgen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag op de douchewand of huishoudelijke apparaten. De kalkaanslag wordt veroorzaakt door een hoge waterhardheid. Het is nooit echt gemakkelijk om de kalkaanslag weg te poetsen en ze trekken ook nog eens vuil en nieuwe kalk aan. Douchekoppen moeten dan ook vaker ontkalkt worden om de doorstroming goed te behouden. Doordat je vaker last hebt van kalkaanslag, zal je ook vaker dit moeten verwijderen met de juiste middelen. En dat kost natuurlijk veel tijd en geld.

Hard water kan ook de huid uitdrogen en hierdoor kan je huidproblemen krijgen, zoals bijvoorbeeld eczeem. Maar ook kan je thee bitter gaan smaken als het gezet is met hard water. Wat ook erg vervelend is, dat je kalkstrepen en druppels krijgt te zien als water op droogt op bepaalde oppervlakken, zoals glas, keramiek en meer.

Hard water kan dus voor een aantal nadelen zorgen, daarom is het belangrijk om hier iets aan te gaan doen.

Hoe hard is jouw water?

Maar eerst is het belangrijk om te weten hoe hard jouw water in huis is. Op de website van Waterontharder.com kan je zien wat de waterhardheid is per gemeente. Vanaf 6 °D spreekt men van hard water.

Op deze website staat dus dat Leerdam een waterhardheid heeft van wel liefst 13,3 °D, oops! Dat is natuurlijk best hoog. Nu heb ik ook op andere websites gekeken en het verschilt inderdaad wel per website wat ze zeggen. Op sommige websites kan het bij ons liggen tussen de 4,8 en 9 °D. Maar ik merk wel dat ons water hard is, aangezien we best vaak kalkaanslag hebben in onze douche en in huishoudelijke apparaten.

Er bestaat ook een rekensom voor het aantal kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes per jaar:
1 dH zorgt voor 17,8 gram kalkaanslag per 1000 liter water. Rekensom voor 13,3 dH, bij een modaal verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 13,3 dH x 180m3 = 42.61 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes. Dat is dus best wel veel!

Hoe werkt de Amfa4000 Waterontharder?

Geniet van heerlijk water met de Amfa4000 Waterontharder

Doordat de mineralen “Calcium” en “Magnesium” zich met elkaar verbinden, ontstaan er kalkkristallen. Hierdoor kan kalk zich ophopen en vastzetten. De Amfa4000 waterontharder voorkomt dit proces. De Amfa4000 maakt gebruik van een duurzame en vooruitstrevende techniek, er is namelijk een zeer sterk magnetisch veld in een compacte behuizing gerealiseerd. De Amfa4000 is erg klein en daardoor ook zeer gemakkelijk aan te brengen aan de leidingen.

Op de website staat het volgende over de werking van de Amfa4000:

Met een enorme kracht van 0.117 Tesla = 1170 Gauss zorgen de velden ervoor dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren en er geen harde kalklaag ontstaat. De Amfa4000® antikalk systeem haalt deze mineralen niet uit het water maar onderdrukt de negatieve effecten van Calcium en Magnesium waardoor deze niet meer neerslaan. De kalk blijft dus in het water maar hecht niet meer op uw apparatuur en leidingen. Omdat de praktijk iets anders is dan de ideale situatie. Kunnen we de problemen van kalkaanslag nooit voor 100% voorkomen. Echter wel aanzienlijk verminderden.

Voordelen Amfa4000 Waterontharder

Nu was ik natuurlijk ook wel enorm benieuwd naar de voordelen van de Amfa4000 waterontharder en hieronder heb ik een aantal opgenoemd:

 • Voorkomt kalkafzetting, tot wel 85% minder kalkaanslag
 • Breekt geleidelijk bestaande kalk af
 • Onderhoudsvrij
 • Plaatsing in 99,9% van de gevallen mogelijk.
 • 1 Amfa4000 is geschikt voor het hele huis
 • Aanzienlijk langere levensduur van apparaten zoals: wasmachines, boilers en geisers
 • Installatie zonder aanpassingen aan de waterleiding, binnen 5 minuten te installeren
 • Milieuvriendelijk
 • Geen drukverlies
 • Vermindering van energieverbruik
 • Geen filters en chemische toevoegingen

Andere handige voordelen:

 • Gratis bezorgd
 • Geen service- en onderhoudskosten
 • Voor 23:59 uur besteld, is morgen in huis.
 • 10 jaar volledige fabrieksgarantie op het Amfa-systeem
 • 100 dagen niet-goed = geld-terug garantie

Montage

Geniet van heerlijk water met de Amfa4000 Waterontharder

De montage is echt enorm simpel! De Amfa4000 bestaat uit drie onderdelen, de Amfa4000 zelf met een magneten plaat en een tie-rip. That’s it!

Je plaatst de Amfa4000 direct voor of na de watermeter en het is geschikt voor elke leidingdiameter en leidingtype. In de magneetplaat zitten twee gaten waar je de tie-rip door heen haalt, daarna plaats je de waterontharder tegen de leiding aan en de magneetplaat plaats je aan de andere kant van de leiding. Je maakt de Amfa4000 vast door de tie-rip vast te maken en strak te trekken.

We moesten wel even wat spullen verplaatsen om bij onze watermeter te kunnen komen, maar verder was het super snel geïnstalleerd.

Mijn ervaring

Het is natuurlijk belangrijk om eerst te kijken of jouw water ook hard is en of je wel het verschil zal gaan merken. Ik weet dat ons water dus best hard is en ik merk wel dat mijn thee iets lekkerder smaakt. Omdat ik de waterontharder ook nog niet zo lang heb, kan ik nog niet zeggen of huishoudelijke apparaten langer mee gaan. Ik zal de komende tijd dan ook dit goed in de gaten houden en ook op mijn blog vermelden of ik verschil zie bij mijn huishoudelijke apparaten.

Actie!

Heb jij ook hard water? Dan kan ik me voorstellen dat de Amfa4000 voor jou kan werken. De Amfa 4000 waterontharder kost normaliter 299 Euro, maar er is nu een speciale actie en kost nu slechts 149 Euro!

Heb jij hard water? En heb jij ook ervaring met de Amfa4000? Merk jij enig verschil in kalkaanslag en of dat het water lekkerder smaakt?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: