Glas- en keramiek beurs Leerdam 2 tot en met 4 november

Glas- en keramiek beurs Leerdam 2 tot en met 4 november

Morgen is het weer zover! Dan begint de Glas- en Keramiek beurs in Leerdam. Dit weekend kan je als bezoeker prachtige glasobjecten en keramische objecten bewonderen. In dit artikel vertel ik meer over de Glas- en Keramiek beurs.

Kunstenaars presenteren hun nieuwste objecten en verzamelaars hun mooiste stukken op de Glas- en Keramiek beurs. Je kan verschillende soorten objecten bewonderen, zoals binnen- en buitenlandse glasobjecten, minder oud maar maar vooral nieuw glas, gebruiksglas en unica, recente glasobjecten in uiteenlopende technieken, keramische sculpturen, objecten en gebruiksgoed.

De Glas- en Keramiek beurs wordt zoals elk jaar in Partycentrum Het Dak gehouden waar alle deelnemers hun objecten presenteren. Met als motto “De kunsten van het vuur” worden glaskunst en keramische kunst niet als gescheiden disciplines, maar door en naast elkaar gepresenteerd door alle deelnemers.

Vorig jaar werd voor het eerst de buitententoonstelling Glas en Keramiek in de Polder georganiseerd. Beelden van glas en keramiek waren opgesteld in het polderpark achter Het Dak. Dit jaar wordt weer zo’n buitententoonstelling georganiseerd.

Beursobject Contrast - Geir Nustad

Beursobject Contrast - Geir Nustad 1
Foto’s gemaakt door: PhotoSolutions

Het Beursobject van dit jaar is ontworpen door de van oorsprong Noorse, maar in Leerdam wonende Geir Nustad (hij is zelfs mijn buurman haha). Het beursobject is een reflectie over het gebruik van contrasten in zijn werk. Geir werkt vaak met contrasterende kleuren en vormen en wilde dit gegeven gebruiken in het beursobject: het contrast tussen het donker en het licht in de kleuren en het tranparante glas, hoe het licht wordt vastgelegd in het object. Maar ook het contrast tussen de zacht afgeronde vorm van het hete glas en de rechte, strakke lijnen van het slijpen van het koude glas. Het maken van een sterk object reflecteert zowel op zijn artistieke inzicht en kennis als op de eigenschappen van het materiaal glas.

Hieronder heb ik nog een aantal foto’s geplaatst van de Glas- en Keramiek beurs van vorig jaar (gemaakt door mijn man PhotoSolutions).

Glas- en Keramiek beurs Leerdam

Glas- en Keramiek beurs Leerdam

Glas- en Keramiek beurs Leerdam

Glas- en Keramiek beurs Leerdam

Morgen begint de Glas- en Keramiek Beurs om 14:00 uur. Ook wij zijn dan aanwezig op de beurs.
Wij zijn ook uitgenodigd voor de officiële opening, super tof natuurlijk! Ik deel morgen ook foto’s en filmpjes via mijn Instagram en Stories.

Over Glas- en Keramiek beurs
Internationale Glas- en Keramiek beurs Leerdam 2018 op 2, 3 en 4 november 2019.
Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9A
4142 EG Leerdam

Open: vrijdag 14.00-20.00 uur
zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur.

Entreekaarten kosten € 10 en zijn hier te verkrijgen: E-tickets Glas- en Keramiekbeurs 2018.
Kijk voor meer informatie op www.glaskunstbeurs.nl.

Kom jij ook naar de Glas- en Keramiek Beurs in Leerdam?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: