Hoe kies je de perfecte trouwauto?Inmiddels zijn mijn man en ik alweer ruim een maand getrouwd. De bruiloft was echt een prachtige dag, we hebben hier zeer van genoten en ik kijk echt vaak naar onze trouwfoto’s 🙂 . Maar ook de voorbereidingen van de bruiloft waren echt super leuk en spannend, alles regelen zodat de bruiloft perfect en soepel gaat verlopen 🙂 . Een van de dingen die geregeld moest worden, is een trouwauto. Wij hadden ervoor gekozen om deze wel te nemen. Mocht je zelf ook gaan trouwen of ken je iemand die gaat trouwen, dan heb ik een aantal tips hoe je de perfecte trouwauto kan vinden.

Wel of geen trouwauto?
Als je gaat trouwen, dan is het zeer verstandig om met jouw partner te overleggen of je wel of geen trouwauto gaat nemen.

Als de trouwlocatie, eventuele lunch- of dinerlocatie, fotolocatie en feestlocatie dicht bij elkaar zijn zodat je van locatie naar locatie wel kan lopen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om geen trouwauto te nemen. Maar bedenk dan goed of het wel verstandig is om te gaan lopen. Hoe groot is bijvoorbeeld de jurk van de bruid, hoe zijn haar schoentjes, kan ze hier veel op lopen? Zijn er eventueel bruidsmeisjes die de sleep kunnen dragen, zodat deze niet vies wordt op de grond tijdens het lopen. Maar denk ook aan het weer, is de kans groot dat het droog blijft of juist niet. Dit zijn allemaal zaken waar je zeker rekening mee moet houden als je wel of geen trouwauto wilt nemen.

Mocht jouw budget krap zijn, dan kan je natuurlijk er ook voor kiezen om jouw eigen auto of de auto van een bekende als trouwauto te nemen. Deze kan je dan versieren met een prachtig bloemstuk en eventuele mooie linten, zo lijkt jouw eigen auto een zeer luxe trouwauto. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze netjes helemaal schoongemaakt is en dat er een goede keuring van te voren is geweest, want je wilt natuurlijk geen pech hebben tijdens zo’n mooie grote dag!

Verder zou je er ook voor kunnen kiezen om een trouwauto niet voor één dag te nemen, maar als auto voor jullie beiden te gebruiken. Dus een auto waarin jullie vele reizen gaan maken of waarin straks misschien de kindjes komen te zitten. Een auto aanschaffen is een persoonlijke keuze, maar nu zijn jullie samen één. Hoe leuk is het dan, om vanaf te bruiloft in jullie voertuig te rijden? Een auto die past bij wie jullie zijn en die jullie ook nog eens meeneemt naar alle bijzondere evenementen waar jullie als getrouwd koppel zijn uitgenodigd.

Ok, je kiest toch voor een trouwauto. Maar wat voor trouwauto nemen jullie?
Jullie zijn beide overeengekomen dat jullie er toch voor gekozen hebben om een trouwauto te nemen. Maar hoe ga je nu te werk? Wat voor auto wil je nemen? Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het is te huur. Wij wouden namelijk zelf eerst een witte Hummer hebben, echter was deze voor ons wel erg prijzig. We hebben toen een zeer gave witte Mercedes genomen 🙂 ! Maar je kan bijvoorbeeld ook oldtimers krijgen, sportwagens, limousines en koetsen krijgen. Alles is vrijwel mogelijk. Het is belangrijk om te kijken wat jullie beide echt mooi vinden.

Daarnaast is het zeer belangrijk om goed op internet en in de buurt te kijken wat je allemaal kunt krijgen en vergelijk ook de voertuigen met elkaar. Je kan namelijk ook meestal wel onderhandelen qua prijs en tijd. Vaak betaal je namelijk een bepaald bedrag voor een aantal uur, een dagdeel of een gehele dag. Wat ook handig is om te doen, is een proefrit maken. Zo weet je precies hoe jouw trouwauto rijdt en of het makkelijk gaat met het in- en uitstappen. Mocht de bruid een grote jurk hebben of een grote sleep, dan is ruimte echt zeer belangrijk in de trouwauto. De bruid en bruidegom moeten namelijk wel beide comfortabel kunnen zitten.

Hoe kies je de perfecte trouwauto? Hoe kies je de perfecte trouwauto?

Foto’s gemaakt door PhotoSolutions

Ook is het goed om over na te denken of je de auto ook wilt gebruiken in jullie trouwfotoshoot. Indien je een mooie trouwauto hebt, dan kan je deze ook mee nemen in de foto’s en hier een zeer gave trouwfotoshoot van maken. Bovenstaande foto’s zijn van mijn broer en schoonzus. Zij hadden een zeer gave porsche die ze ook gebruikten tijdens de fotoshoot. Hoe gaaf is dat!!

Ik raad echt echt aan om op tijd van te voren (minstens een half jaar van te voren) te kijken of je de perfecte trouwauto kunt vinden. Populaire trouwauto’s zijn namelijk al snel niet meer verkrijgbaar en vooral als je op een zeer populaire datum gaat trouwen wordt het vinden van de perfecte trouwauto steeds moeilijker. Wij trouwden zelf op 15 mei 2015 (15-05-2015) en dat was echt een zeer populaire datum. Veel trouwauto’s waren dan ook allemaal al weg. Dus het is echt zeer belangrijk om ruim van te voren op zoek te gaan naar een geschikte trouwauto.

Wel of geen chauffeur
Ja! Jullie hebben de perfecte trouwauto gevonden! Maar nu kan je nog gaan nadenken of je wel of geen chaffeur er bij wilt hebben. Sommige trouwauto’s zijn al inclusief chauffeur en bij anderen kan je ervoor kiezen of je er wel of geen chauffeur bij wilt hebben. Wij hadden die dag wel een chauffeur en zoals je op de eerste foto ziet zit je dan achterin bij elkaar en dat is natuurlijk wel fijn! Natuurlijk geeft dit ook zijn voordelen, je hoeft namelijk zelf geen zorgen te maken over het vervoer en het verkeer (denk ook aan parkeren etc.). Daarnaast kan je ook gewoon heerlijk genieten van borreltjes of champagne zonder dat je daar zorgen over hoeft te maken. Vaak moet je wel na afloop van het feest in de avond zelf zorgen voor vervoer, aangezien de chauffeur dan wel naar huis gaat.

Dit waren mijn tips voor het vinden van de perfecte trouwauto voor de meest bijzondere en mooie dag! Mocht je zelf gaan trouwen of ken je iemand die gaat trouwen, dan hoop ik dat jullie wat aan deze tips hebben 🙂 .

Ben jij ook getrouwd of ga je trouwen? Wat voor een trouwauto hadden of nemen jullie?

Dit artikel is in samenwerking geschreven.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: