Het Hallerbos te België


Hallerbos

Afgelopen week zijn mijn verloofde en ik naar het Hallerbos te België geweest om te gaan fotograferen. Eens een keer wat anders fotograferen in België dan alleen maar verlaten plekken haha. Het Hallerbos is een zeer bijzonder bosgebied, waarom? Dat leg ik hieronder uit. Kijk snel verder en geniet van mijn foto’s 🙂 .

Het Hallerbos heeft een oppervlakte van 552ha en ligt ten zuidooosten van het plaatsje Halle. Er zijn een aantal wandelroutes uitgestippeld waar je echt heerlijk kan wandelen en kan genieten van de flora en fauna.


Hallerbos

In het bos is in een bepaalde tijd, namelijk ongeveer van einde april tot half mei, de wilde hyacint te zien. Deze plantensoort zie je ontzettend veel in het Hallerbos. Dat maakt het echt zeer bijzonder, want je ziet overal plaatselijke prachtige blauwe bloemtapijten.


Hallerbos

In het bos zijn ook vele verschillende diersoorten te bewonderen, zoals reeën. Wij hebben afgelopen week ook een aantal reeën gezien, alleen ze waren jammer genoeg voor mij iets te ver weg om een goede foto van kunnen maken.

Naast reeën kan je hier ook vossen, eekhoorns, bunzingen, wezels en vele verschillende soorten vogels vinden.


Hallerbos

Het was voor ons ongeveer 2 uur rijden naar het Hallerbos. We vertrokken ‘s ochtends al om half 5 en waren daar dus echt lekker vroeg. Dat moet ook wel als je zeer mooie foto’s wilt maken. We hadden namelijk ontzettend mooi licht en konden genieten van de rust die er op dat moment was.


Hallerbos

Het is echt een zeer bijzonder bosgebied, maar ook weer moeilijk om goed en mooi te kunnen fotograferen. Het kiezen van de juiste compositie of juist dat mooie licht te kunnen pakken, is best moeilijk. Toch ben ik zeer tevreden met de foto’s die ik heb kunnen maken 🙂 .


Hallerbos

Wil je een keer naar het Hallerbos toe gaan, dan raad ik je zeker aan om te gaan zodra de wile hyacint in bloei is. Op dit moment dus. Het hele bos staat eigenlijk vol met deze mooie plantensoort.


Hallerbos

Het gebied is dus echt ontzettend groot en ik denk dat wij afgelopen week nog niet eens alles hebben gezien.
Hieronder heb ik een plattegrond neergezet van het bos.Bron: Wikipedia

Hieronder heb ik nog twee foto’s neergezet van dit prachtige bos.


Hallerbos

Hallerbos

Ben jij wel eens in het Hallerbos geweest? En wat vind jij ervan?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: