Hoe ziet onze voorraadkast er momenteel uit?

Hoe ziet onze voorraadkast er momenteel uit?

Het is alweer even geleden dat ik schreef over onze voorraad en het leek me leuk om hier weer een artikel over te maken. Er is namelijk veel veranderd in een jaar tijd. We hadden een kleine voorraad in een kast zitten in een ruimte in huis waar mijn man zijn kantoortje had. Maar mijn man heeft nu een eigen studio, dus zijn bureau en kasten gingen weg. Bij IKEA haalde ik nieuwe kasten op waar een gedeelte hiervan onze voorraadkast is geworden. In dit artikel laat ik zien hoe onze voorraadkast er momenteel uit ziet en heb ik ook voor jullie GRATIS voorraadlijsten die je kunt downloaden.

Filmpje voorraadkast

In onderstaande filmpje laat ik zien hoe onze voorraadkast er momenteel uitziet:

Onze voorraadkast

Hoe ziet onze voorraadkast er momenteel uit?

Op de bovenste plank hebben wij een bak met aardappelen liggen. Daarachter hebben wij potten met ingemaakte komkommers en tomatensaus van tomaten uit onze eigen moestuin. En ook heb ik een bakje met uien en knoflook uit onze eigen moestuin. Op deze plank staan ook een aantal flessen met vruchtensiroop, die drinkt Thomas namelijk graag.

Op de plank eronder hebben we vooraal veel eten, bakspullen, snacks, koffie en thee liggen. We bouwen onze voorraad op door vooral te kijken naar de aanbiedingen die nu lopen. Bij bijvoorbeeld Albert Heijn zijn er vaak bonus aanbiedingen en 1+1 gratis aanbiedingen. We kopen alleen producten die we ook echt gebruiken.

Hoe ziet onze voorraadkast er momenteel uit?

Op de derde plank hebben we vooraal schoonmaak spullen liggen, zoals doekjes en vloerdoeken, Swiffer en afwastabletten, maar ook spullen voor in de wasmachine of toiletreinigers etc. Maar ook heb ik hier een aantal azijnflessen en waterflessen staan, deze kon ik niet kwijt op de bovenste planken. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je geen water uit de kraan krijgt, bijvoorbeeld door een kapotte waterleiding. Dan is het altijd handig om een aantal flessen water in huis te hebben. De azijn gebruik ik vooral om groente in de maken.

En de onderste plank gebruiken we voor de keukenapparatuur, zoals de Airfryer en de keukenmachine waar ik dus ook brood en koekjes mee maak.

Hoe ziet onze voorraadkast er momenteel uit?

Aan de deur hangen lijsten waarop ik bijhou hoeveel voorraad we nog hebben. Dus van elke item de hoeveelheid, voorraad (hoeveel we hebben van dit item) en de houdbaarheidsdatum. Zo kan ik precies zien hoeveel we in onze voorraadkast hebben en wat we op moeten maken en wat we opnieuw moeten kopen.

Dit is hoe onze voorraadkast er momenteel uitziet. Het liefst zou ik nog bakjes of mandjes gebruiken voor de verschillende categorieën, om het nog netter en overzichtelijker te maken, maar die ruimte hebben wij helaas niet. Mochten we ooit gaan verhuizen, dan zou ik een grote kast willen gebruiken en het nog beter gaan indelen. Maar ik ben blij dat we al zo’n voorraad hebben kunnen opbouwen. We zijn goedkoper uit, omdat we gebruik maken van aanbiedingen en als we even niet naar de winkel kunnen, dan kunnen we gebruiken maken van onze voorraad.

Heb jij ook een voorraadkast? Ik ben zeer benieuwd hoe jouw voorraadkast eruit ziet en wat je er allemaal in hebt staan/liggen. Of zou jij graag een voorraad willen opbouwen? Laat het vooral weten in de reacties.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: