Instagram bedrijfsprofiel


Instagram bedrijfsprofiel

Er zijn een aantal social media kanalen die ik enorm graag gebruik, waaronder Twitter en Instagram. Via Twitter kon je al jouw tweetactiviteit via Twitter Analytics bekijken. Bij Instagram kon je tot voor kort alleen maar zien wie jou volgt en hoeveel likes je per foto hebt gekregen. Maar dat is nu veranderd, je kan namelijk van jouw persoonlijke account een Instagram bedrijfsprofiel maken. Hoe dit precies werkt en wat je er allemaal mee kan doen, vertel ik in dit artikel.

Instagram bedrijfsprofiel aanmaken

Mocht je zelf ook van jouw persoonlijke Instagram account een Instagram bedrijfsprofiel willen maken, dan heb je hier wel een Facebookpagina voor nodig die je zelf beheert. Deze wordt namelijk gekoppeld aan jouw Instagram bedrijfsprofiel. Via Instellingen kan je dan switchen naar een bedrijfsprofiel. Dit doe je dan onder het kopje “account” en dan kan je op de knop “overstappen op bedrijfsprofiel” drukken. Mocht je later toch terug willen gaan naar een persoonlijk account, dan is dat altijd nog weer mogelijk. Je drukt dan op “Terug naar persoonlijke account”. Deze functie wordt geleidelijk beschikbaar gesteld en Het kan zijn dat je nu nog geen gebruik hiervan kan maken. Even geduld dus 🙂 .

Contact knop


Instagram bedrijfsprofiel

Wat echt super handig is, dat je bij jouw profiel nu ook een contact knop kan krijgen. Zodra er dan een bezoeker hierop drukt, dan kan degene contact met jouw opnemen. Bepaalde gegevens kan je dan invullen via instellingen en dan onder het kopje “account” – “profiel bewerken” en dan via “contactgegevens bedrijf”. Hier kan je dan jouw e-mailadres, adres en telefoonnummer invullen. Momenteel gebruik ik alleen mijn e-mailadres zodat mensen mij direct kunnen mailen. Misschien dat dit in de toekomst nog aangevuld gaat worden. Zodra je ook een telefoonnummer invult, dan kunnen mensen jouw direct bellen en bij een adres kan je ook de routebeschrijving bekijken. Super handig!

Statistieken bekijken


Instagram bedrijfsprofiel

Instagram bedrijfsprofiel

Aahh statistieken, iets waar ik zelf echt dol op ben 🙂 . Je kan nu per week de statistieken bekijken, maar ook per foto. Zo kan je de weergaven, het bereik, de profielweergaven, websiteklikken en volgers bekijken. De statistieken zijn echt zeer uitgebreid en super handig. Van je volgers kan je ook zien waar ze vandaan komen en hoe lang en hoe laat ze actief zijn. Zo kan je toekomstige berichten hierop afstemmen. Deze statistieken krijg je te zien als je een week lang gebruikt maakt van jouw bedrijfsprofiel. Na aanmelding zal je dus wel even moeten wachten op deze statistieken.

Promoties


Instagram bedrijfsprofiel

Instagram bedrijfsprofiel

Je kan nu ook elk bericht promoten. Er zijn verschillende mogelijkheden om een bericht te promoten. Zo kan je aangeven wat precies jouw doel is, bijvoorbeeld dat mensen op jouw website klikken of dat ze juist jouw bedrijf bellen en/of bezoeken. Je moet dan wel even jouw betaalgegevens invullen en ook aangeven wat jouw totale budget is en hoe lang een promotie moet duren. Zelf heb ik hier nog geen bedrijf van gemaakt. Misschien in de toekomst, maar ik denk dat dit voor bedrijven echt wel handig is.

Ik vind deze nieuwe Instagram bedrijfsprofielen echt super handig en het is echt zeer snel ingesteld. Zo kan je allerlei statistieken in de gaten houden en jouw berichten hierop afstemmen.

Instagram bedrijfsprofiel

Heb jij al van jouw persoonlijke Instagram account een Instagram bedrijfsprofiel gemaakt? En wat vind jij ervan?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: