Interviews over ons onderzoek naar de Tunnels van Leerdam

Onderzoek naar de tunnels van Leerdam

Zoals jullie wellicht weten, werk ik samen met Peter van Rooden van de Historische Vereniging Leerdam aan een onderzoek over de tunnels van Leerdam. Bestaan ze echt? We hebben vele verhalen gehoord van mensen die vroeger de tunnels hebben gezien of er in hebben gelopen. Maar echt bewijs is er niet. Op 17 juni 2023 mochten Peter en ik een kijkje nemen bij een tunnel die een familie in Leerdam hebben uitgegraven. De eigenaresse vertelde dat ze een stukje tegenkwamen en wilde weten wat erachter lag. Ze kwamen zand tegen en hebben toen dit gedeelte helemaal leeggehaald en uitgegraven. Zo kwamen ze de stenen tegen en dus echt een gedeelte van een tunnel. We hebben foto’s en een 3D scan gemaakt van de tunnel en op onze website geplaatst. Daarna kwamen zijn Peter en ik een aantal keer geïnterviewd door verschillende media kanalen, zoals het AD, RTV Utrecht (ook gedeeld via NOS) en SRC TV. In dit artikel laat ik een aantal foto’s en een 3D scan zien van de tunnel en laat ik ook de interviews zien. Kijk dus snel verder!

Foto’s en 3D scan tunnel

Hieronder hebben we foto’s geplaatst en een 3D scan van de tunnel. We gaan nog verder onderzoek doen naar de tunnel, we willen een expert laten kijken naar de foto’s en de scan om te bepalen uit welke tijd deze tunnel kan komen. Zo hebben we een idee hoe oud dit gedeelte. Voor nu, geniet van onze beelden van deze tunnel.

Interviews

Begin juli stond er weer een groot artikel over ons onderzoek in het AD.

Op vrijdag 7 juli is er ook een interview online gekomen op NOS.nl. Helaas kon ik daar zelf niet bij zijn in verband met verhuizen. Maar het filmpje en artikel is echt super tof geworden. Je kan deze hier lezen: Zijn er écht geheime gangen onder de binnenstad van Leerdam? ‘De vondst komt steeds dichterbij’.

16 juli is er een nieuw interview over ons onderzoek online gekomen op SRC TV.

Echt super tof om weer geinterviewd te mogen worden over ons onderzoek. Echt leuk om te zien dat er interesse naar is en dat mensen hier aandacht aan willen besteden.
We gaan dus snel weer terug naar de tunnel om te kijken of we meer informatie kunnen krijgen over de oudheid van de tunnel en of we hier dus verder onderzoek naar kunnen doen.

Zodra we meer weten, laat ik het jullie natuurlijk weten!

Wil je meer informatie over de tunnels? Kijk dan snel op onze website: Tunnelsvanleerdam.nl.

Heb jij ook meer informatie over de onderaardse gangen van Leerdam, laat dan vooral een reactie achter!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: