Kan jij nog zonder jouw mobiele telefoon?

Kan jij nog zonder jouw mobiele telefoon?

Een wereld zonder mobiele telefoon. Kan jij je dit voorstellen? Ik gebruik dagelijks mijn mobiele telefoon en ik zou niet weten hoe ik zonder zou moeten. In dit artikel laat ik zien wat ik allemaal met mijn mobiele telefoon doe. Kan ik wel zonder? En kan jij nog zonder jouw mobiele telefoon?

Verschil in 20 jaar (1998 – 2018)

In 1998 ging een reporter op straat aan mensen vragen of zij een mobiele telefoon wilden hebben. Dat is dus 20 jaar geleden. Heel veel mensen zeiden dat ze er géén één wilden hebben. Wat moet je ermee? Waarom zou ik een mobiele telefoon willen gebruiken? Super leuk filmpje om eens te bekijken. Hieronder heb ik hem geplaatst.

Het is echt bijzonder wat er in 20 jaar allemaal veranderd. Ontzettend veel mensen kunnen gewoon niet meer zonder hun mobiele telefoon. Je bent gewoon makkelijk te bereiken. Als er iets aan de hand is, kan je snel je familie op de hoogte brengen. Als je je verveelt, dan pak je gewoon even je telefoon erbij om te gaan facebooken of te gaan whatsappen.

Je ziet iedereen op straat wel met een mobiele telefoon rondlopen. Voorheen las bijvoorbeeld iedereen de krant in de trein, nu pakt iedereen zijn mobieltje erbij. Daarnaast zie je overal de nieuwste modellen voorbij komen, denk bijvoorbeeld aan een iPhone 7 of iPhone 8 of een Samsung Galaxy s9.

Steeds meer functies op mobiele telefoons

Met de telefoons van vroeger kon je eigenlijk alleen nog maar bellen, smsjes sturen en een beetje spelletjes spelen. Kennen jullie Snake nog? Je had op een gegeven moment ook i-mode waarmee je een beetje kon internetten. Maar tegenwoordig kan je zoveel met jouw mobiele telefoon. We hebben whatsapp, we kunnen veel apps installeren, zware spelletjes spelen, natuurlijk ook al onze social media kanalen bijhouden, muziek luisteren en filmpjes kijken. Maar we kunnen nu ook gewoon vaak onbeperkt internetten en onze mail bijhouden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan mobiel bankieren. We bestellen tegenwoordig even iets heel snel via onze telefoon en betalen ook gewoon via onze mobiele telefoon. Dat hadden we vroeger niet kunnen bedenken dat we dit 20 jaar later konden gaan doen. En iedereen is ontzettend vaak met zijn of haar telefoon bezig. Je kan zo ontzettend veel met een mobiele telefoon en het is bijna onmisbaar in onze dagelijks leven.

De geweldige technologie van de nieuwste modellen

Daarnaast krijgen de nieuwste modellen ook nog eens geweldige technologie. Je wilt gewoon persé deze nieuwe modellen hebben als je leest wat er allemaal wel niet mogelijk is.

Zeer goede camera’s

In het begin van de mobiele telefoons hadden ze nog helemaal geen camera’s of camera’s die eigenlijk best slecht waren. En nu heeft elke smartphone wel een goede camera. Ze beginnen dan ook steeds meer te lijken op een professionele camera. Iedereen maakt foto’s met zijn of haar mobiele telefoon. Voor bijvoorbeeld social media een mooie selfie of juist van een prachtig vakantieland. De Samsung Galaxy S9 specs zijn zo goed, dat je zelfs in een ruimte met weinig licht hele mooie foto’s kunt maken. De Samsung Galaxy s9 heeft namelijk zelfs twee diafragma’s, terwijl de meeste telefoons nog één diafragma hebben. Ook zie je steeds meer mobiele telefoons met veel megapixels, zodat je nog professionelere foto’s kunt maken.

Augmented Reality

En natuurlijk kennen we allemaal wel Pokémon Go wat echt een grote hype was. Iedereen rende op straat om met Augmented Reality de zeldzaamste Pokémons te kunnen vangen. Super tof natuurlijk! Helemaal gaaf is als een mobiele telefoon zelfs een Augmented Reality-assistent heeft. Hiermee kan je met de camera van jouw telefoon de assistent erbij en hij vertelt je precies wat je op die foto of beeld ziet. Wat is bijvoorbeeld het product wat je op de foto hebt gezet of waar zit bijvoorbeeld een restaurant of een bepaalde winkel in de buurt. Super handig natuurlijk! Je hoeft dan bijvoorbeeld niet te zoeken via Google, je kan gewoon jouw camera erbij pakken en je weet het gelijk.

Gecombineerde iris-scanner en gezichtsherkenning

Had jij ook kunnen denken dat de mobiele telefoons van nu ook een iris-scanner en gezichtsherkenning hebben? Ik niet! Maar tegenwoordig kan je zelfs met met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy s9 jouw telefoon ontgrendelen door middel van een iris-scanner en gezichtsherkenning. Vooral in het donker werkt dit goed. Je hoeft dan niet eens een code in te vullen, maar wordt jouw telefoon gewoon snel ontgrendeld door middel van een iris-scanner en gezichtsherkenning.

Vingerafdrukscanner

Ook een andere manier van ontgrendelen is de vingerafdrukscanner. Je legt jouw vinger op een bepaalde plek en hoppa! Jouw telefoon is ontgrendeld! Vaak is het wel zo dat je maar één vingerafdruk kunt gebruiken. Het zou ook fijn zijn als we meerdere vingerafdrukken kunnen gebruiken om de telefoon te ontgrendelen.

Opslagcapaciteit

De telefoons van vroeger hadden weinig tot geen opslagcapaciteit. Tegenwoordig hebben de mobiele telefoons een hoge opslagcapaciteit zodat je nog meer foto’s en filmpjes kunt maken en natuurlijk ook nog eens jouw favoriete spelletjes kunt spelen op jouw mobiele telefoon.

Waterbestendig

Oops! Daar viel jouw mobiele telefoon in het water. Daar was je vroeger dan mooi goedkoop vanaf. Tegenwoordig heb je mobiele telefoons die helemaal waterbestendig zijn en die je dus ook zelfs onder water kunt gebruiken. Laat je dan toevallig een glas water of je telefoon vallen of jouw telefoon in het water vallen, dan is het geen probleem!

Batterij probleem

Wel is het zo dat je vaker jouw telefoon moet opladen omdat het door al deze nieuwe en geweldige functies je telefoon snel leeg raakt. Vroeger kon je gemakkelijk een aantal dagen doen met een telefoon, maar tegenwoordig moet je wel jouw mobiele telefoon elke avond opladen. Ik neem zelfs ook mijn mobiele oplader mee als ik ergens naar toe ga, zodat ik nog eens mijn telefoon kan opladen. Ik hoop dat ze hier nog wel verbetering in gaan brengen. Check hier welke vijf smartphones de langste batterijduur hebben.

Kunnen mensen nog wel zonder hun mobiele telefoon?

Zoals ik hierboven schreef, heeft een mobiele telefoon ontzettend veel functies. Het is een gewoonte geworden in ons dagelijks leven. Je pakt ontzettend snel je mobiele telefoon erbij als je even zit of ergens op staat te wachten. Snel even appen, of facebook checken of toch maar even dat ene jurkje bestellen. Is er iets gebeurt, snel even op internet kijken wat er aan de hand is. Ik maak ontzettend veel foto’s van mijn gezin en wat ik allemaal meemaak en zie. Ook filmpjes van onze zoon en sla dit ook allemaal op mijn telefoon. Het is zo gemakkelijk en de foto’s en filmpjes zien er ook echt goed uit. Ik blader dan ook gewoon nog vaak door alle foto’s heen om herinneringen op te halen.

Ik kan zelf eigenlijk bijna geen leven bedenken zonder een mobiele telefoon. Het is toch echt een handige gadget wat je leven een stuk gemakkelijker maakt. Ik ben dan ook echt benieuwd of jij nog wel zonder een mobiele telefoon kan?

Wat zou jij doen als jij een maand geen mobiele telefoon mocht gebruiken? Kan jij nog wel zonder een mobiele telefoon? Wat doe jij allemaal met jouw mobiele telefoon?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: