Leren laarzen onderhouden


Laarzen onderhouden

Vorig jaar kreeg ik van Ted&Muffy een paar prachtige en dure leren laarzen. Inmiddels heb ik ze al zo vaak gedragen dat ze wel echt een onderhoudsbeurt konden gebruiken. Hoe kan je leren laarzen onderhouden? Vandaag laat ik jullie mijn laarzen zien hoe ze eruit zagen voordat ze een onderhoudsbeurt kregen en hoe ze erna uitzien 🙂 .


Laarzen onderhouden

Mijn laarzen begonnen nogal lichter van kleur te worden, hier en daar vlekken, het zag er gewoon niet echt meer mooi uit.


Laarzen onderhouden

Mijn hakken zijn echt altijd een drama. Deze slijten bij mij het snelst.


Laarzen onderhouden

Laarzen onderhouden

Laarzen onderhouden

Hier zie je hoe erg ze gesleten zijn. Ik loop een beetje schuin door problemen met mijn voeten, ik heb dan ook corrigerende zooltjes, maar nog slijten de hakken schuin af.


Laarzen onderhouden

Het was dus echt tijd om mijn laarzen een onderhoudsbeurt te geven. Ik ben toen naar de lokale schoenenmaker geweest en deze heeft de hakken van mijn laarzen onder handen genomen. Na een uurtje was hij alweer klaar. Ik kreeg ook een tube met wax (van Collonil) mee om mijn laarzen in te smeren.


Laarzen onderhouden

De wax is een beschermende, verzorgende creme voor matte leersoorten. Ook voor alle kleuren. Het bevat bijenwas, waardevolle oliën en voedende substanties. Aan de tube zit een sponsje, zo kan je zeer gemakkelijk de laarzen helemaal insmeren.


Laarzen onderhouden

Laarzen onderhouden

Je moet een klein laagje aanbrengen en helemaal uitsmeren. Je zal merken dat hier en daar (zoals op de foto’s) wat wit achterblijft, dit kan je gemakkelijk met een doekje weer weghalen. Ik merkte vooral dat er veel zwart van mijn laarzen afkwam. Al die vlekken kon ik gemakkelijk weghalen, daarnaast kreeg mijn laarzen weer de mooie kleur terug. Nu nog even laten drogen en klaar!


Laarzen onderhouden

Ét voila! Ik vind ze weer echt helemaal super mooi eruit zien! De donkere kleur is weer terug, geen vlekken meer en het ziet er weer super mooi en bijna als nieuw uit!


Laarzen onderhouden

De schoenmaker heeft er weer mooie hakjes onder gedaan!


Laarzen onderhouden

Laarzen onderhouden

Laarzen onderhouden

Hij heeft er namelijk een stukje afgehaald en een nieuw plaatje opgedaan. Het ziet er echt zeer goed uit, weer recht! Zo kan ik tenminste weer normaal lopen.


Laarzen onderhouden

Ik ben echt blij dat ik mijn leren laaren heb onderhouden. Deze laarzen zijn namelijk best prijzig en zo kan ik er nog heel erg lang mee doen. Ik was voor 20 Euro helemaal klaar, voor de hakken en de tube wax die ik ook nog vaker kan gebruiken. Ik ga dan ook zeker vaker mijn leren laarzen onderhouden!

Leren laarzen onderhouden

Onderhoud jij jouw leren laarzen wel eens? Of koop je weer nieuwe laarzen zodra ze af zijn?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: