Opéra Garnier in Parijs


Opéra Garnier in Parijs

Een aantal weken geleden zijn mijn man en ik samen met een vriend van ons naar Parijs geweest om te gaan fotograferen. Een dagje op en neer, zaterdag ‘s ochtends vroeg om 3 uur vertrokken we naar Parijs en de volgende nacht waren we weer iets later dan 3 uur thuis. We zijn dus langer dan 24 uur op geweest 🙂 . Het weer in Parijs was nogal onvoorspelbaar die week, maar we besloten om toch te gaan. We wilden eerst de Eiffeltoren gaan fotograferen, maar het sneeuwde (!) gewoon de hele tijd, dus besloten we om eerst naar Opéra Garnier te gaan. Vandaag laat ik jullie mijn foto’s zien van dit prachtig gebouw!


Opéra Garnier in Parijs

Opéra Garnier is een operagebouw dat in 1861 gebouwd is. Het wordt ook wel Palais Garnier genoemd. Ik vind dit echt een zeer mooi gebouw, vooral van binnen is het er echt prachtig! Dit is de grote entree in het midden van de opéra, ontzettend mooie trappen, de lampen, de pilaren echt WOW!


Opéra Garnier in Parijs

Deze deuren gaan naar balkon zitplaatsen, zeer chique allemaal!


Opéra Garnier in Parijs

Opéra Garnier in Parijs

Opéra Garnier in Parijs

We mochten ook nog een kijkje nemen in één van de zalen. Deze is niet altijd open voor publiek, maar toen wij er waren gelukkig wel. En wow, wat ontzettend mooi zeg! Ze waren op dat moment wel bezig op het podium, als bijvoorbeeld de gordijnen dicht waren, was het nog mooier geweest 🙂 .


Opéra Garnier in Parijs

Ook waren ze bezig in een grote zaal waar ik eigenlijk ook voor kwam. Hier stonden allerlei geluidsapparatuur, zo zonde. Ik kon daar dus geen mooie foto’s van maken. Maar toch heb ik twee foto’s gemaakt van het plafond in de grote zaal. Ik ben echt dol op zulke plafonds, super gaaf!


Opéra Garnier in Parijs

Ook waren hier nog meer prachtige trappen. Helaas mocht je deze trap niet op en vaak werden we ook aangekeken door publiek dat we hier foto’s van stonden te maken haha. Ik hou echt van zulke trappen, heerlijk!

Dit waren mijn foto’s van Opéra Garnier in Parijs. Wat een prachtig gebouw is dit zeg! Mocht je eens in Parijs zijn, neem dan zeker hier een kijkje. De entree is 11 Euro, maar is ook zeker de moeite waard!

Binnenkort komen nog meer foto’s van mijn Parijs online 🙂 . En hopelijk gaan we ook snel naar Londen 😉 haha.

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: